Dolar 32,1670
%-0.23
Euro 34,7186
%-0.24
Altın 2.453,110
%0.85
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’in en ‘Özel’ aday adayı: Kocaoğlu duyarsa...

AK Parti İzmir’in en ‘Özel’ aday adayı: Kocaoğlu duyarsa...

AK Parti İzmir’de milletvekilli aday adaylığı başvurusu yapan en dikkat çekici isim Ahmet Serdar Özel oldu. 11 yıldır CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nde kadrolu işçi olarak görev yapan Özel, aynı zamanda Selçuk Belediyesi eski Başkanı CHP’li Vefa Ülgür’ün de eniştesi…AK Parti’nin ‘işçi’ adayı Özel, “Adaylığımdan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun haberi var mıdır yok mudur bilmiyorum. Duyarsa ne olur bilmiyorum. Gözümü kapattım girdim bu yola” dedi. AK Parti İzmir’in en ‘Özel’ aday adayı

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 09:03
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti’de 26 kişilik milletvekili listesi için 193 kişi başvurmuştu. Aday adaylarının çoğu teşkilat içinden çıkarken bazı isimler sürpriz oldu.

AK Parti İzmir’de aday adaylığı başvurusu yapan en dikkat çekici isim Ahmet Serdar Özel oldu.

11 YILDIR BÜYÜKŞEHİR’DE ÇALIŞIYOR
AK Parti İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı başvurusu yapan Özel, 11 yıldır CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nde kadrolu işçi olarak görev yapıyor. Belediyenin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda itfaiyeci olarak çalışan Özel aynı zamanda Selçuk Belediyesi eski Başkanı CHP’li Vefa Ülgür’ün de eniştesi…AK Parti’nin ‘işçi’ adayı Özel, Selçuk’tan tek başvuru yapan isim durumunda.


YILLARCA SOL DA SİYASET YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda 11 yıldır çalışan Özel, “ İlk defa aday adayıyım. 1986’dan beri aktif siyasetle uğraşıyorum. Ankara’da SHP’den gençlik kolu başkanlığı yaptım. İzmir’de de devam ettirdim sol da siyaseti…Asıl kökenim soldan gelmedir ama  ta ki mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkana kadar. Kurucu Genel Başkanımız çıkınca bende her şey değişti. AK Parti’yi kurulduğundan beri  yakından takip ettim. Üye olmam yeni oldu çünkü belediye çalışanıydım” dedi.

MEMUR ÇOCUĞUYUM
 “Aday adayları genellikle iş adamı oluyor ama ben işçiyim” diyen Özel, şöyle devam etti,
“ Ben doğru bir insan olduğumu düşünüyorum vekillik için. Ben memur çocuğuyum. Vatandaşın sıkıntısını en iyi ben bilirim. Bu yola bir baş koydum. İnşallah vekil olurum. Vekillik nasıl oluyormuş herkese göstermek istiyorum.”


GÖZÜMÜ KAPATTIM GİRDİM
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir işçi olarak AK Parti’den aday adayı olmasının belediyedeki durumunu sıkıntıya sokup sokmayacağını bilmediğini ifade eden Özel, “Adaylığımdan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun haberi var mıdır yok mudur bilmiyorum. Duyarsa  ne olur bilmiyorum. Gözümü kapattım girdim bu yola…Yapacak bir şey yok. Ne yaparlar bilmiyorum. Lafa gelince ‘sosyal demokrasinin savunucusuyum’ diyorlar. Bende sosyal demokrasinin gereği hakkımı kullanıp aday adayı oldum. AK Parti’yi tercih etmişim. Buna saygı duyulmayacaksa sosyal demokrat değillerdir” dedi.

ÜLGÜR’ÜN ENİŞTESİ
Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür’ün eniştesi olduğunu doğrulayan Özel, “ 20 yıllık evliyim. Eniştesiyim…Kendisine bir saygısızlığım olmadı. Aramızdaki mesafeyi hep korudum. Uzun süredir konuşmuyoruz” dedi.

TEPKİLER GÜZEL
Aday adaylığını mesai arkadaşlarının da olumlu karşıladığını ifade eden Özel, “Gittiğim her yerde güzel tepkiler alıyorum. Selçuk’ta olumlu tepkiler var. Yıllardan beri ilk defa Selçuk’tan aday adayı çıkıyor. Sonuç ne olur olmaz bilemem” ifadelerini kullandı.
 
İşçi olduğu için istifa şartı aranmayan Özel, 1 Mart’ta yapılacak temayül yoklaması öncesi alan çalışmasını mesai bitiminde ve rapor aldığı günlerde yapıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.