Dolar 32,2316
%-0.03
Euro 34,7868
%-0.04
Altın 2.441,050
%0.35
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de önseçim, aday sayısını yarıya düşürdü

CHP İzmir'de önseçim, aday sayısını yarıya düşürdü

MİLLETVEKİLİ adaylık başvurularının 1 Mart'a kadar uzatıldığı CHP'de dosyaların posta ya da kargo yoluyla da yapılabileceği genelge ile örgüte duyuruldu. İzmir'den bir haftada 92 kişi adaylık başvurusunda bulundu, bu rakamın en fazla 140'a çıkması bekleniyor. 2011 genel seçiminde ise 280 başvuru olmuştu.

  • Ege Postası
  • 24.02.2015 - 13:42
İZMİR- CHP'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler resmi başvurularını Genel Merkez'e yapıyor. Genel Merkez'de önce 200 lira verip başvuru dosyası alınıyor, ardından bankaya harcı yatırmayanlar orada oluşturulan bankaya para yatırıyor. Önseçime girecek adaylar 5 bin lira, kontenjan adayları 7 bin 500 lira, kadınlar, engelliler ve gençler ise 2 bin 500 lira ücret ödüyor. Ardından 40 görevlinin çalıştığı bankoda dosya teslim ediliyor. Burada deneyimli kişiler, evrakların eksik olup olmadığını ve geçerliliğini kontrol ediyor. Aday adayları dosyalarını teslim ettikten sonra bu kez hukuk bürosuna gidiyor, burada milletvekilliklerine engel bir durum olup olmadığı araştırılıyor. Bu işlem yaklaşık bir saat sürüyor. Aday adayları Genel Merkez'den CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın ıslak imzasının yer aldığı 'alındı belgesi' ile ayrılıyor. 

CHP Genel Merkezi, başvuru süresini 1 Mart'a kadar uzatırken dosyaların posta ya da kargoyla da gönderilebileceğini örgüte genelge ile duyurdu. Genelgede adaylık başvuru dosyasının yanısıra adaylık başvuru belgesi, ödenti makbuzu aslı, istifa zorunluluğu bulunanlar için istifa belgesi örneği ve iki adet vesikalık fotoğrafın hazırlanması gerektiği bildirildi.

Bir haftada İzmir'den 92 kişi milletvekili adayı olmak için başvurdu. Bu rakamın en fazla 140 olması bekleniyor. 2011 genel seçimlerinde İzmir'den 280 kişi CHP'den milletvekili olmak istemişti. Bu seçimde hakim denetiminde önseçim yapılacak olması aday adayı sayısını yarışa düşürdü. CHP milletvekili aday listesinde 1, 3 ve 5. sıralara kontenjan koyacak. Diğer sıralar önseçim sonucuna göre şekillenecek. 
(Elif DEMİRCİ / DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.