Dolar 32,4210
%-0.2
Euro 34,7472
%-0.64
Altın 2.441,820
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Fazla, CHP'li belediyeyi örnek gösterdi!

AK Partili Fazla, CHP'li belediyeyi örnek gösterdi!

İlçe belediyelerinin bütçelerini görüşmek üzere toplanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde özel kalem tartışması yaşandı. İlçe belediyelerinin toplam 125 trilyon lirayı bulan 2015 yılı özel kalem bütçesini eleştiren AK Parti’li meclis üyesi Azad Fazla, “İlçe belediyelerinin özel kalem giderleri Başbakanlık’ın örtülü ödenek rakamlarını geçti. Bornova Belediyesi’nin ve Selçuk Belediyesi’nin özel kalem bütçesinde gösterilen rakamların tüm ilçelere örnek olmasını diliyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 20:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen belediye meclis toplantısında ilçe belediyelerinin 2015 yılı bütçeleri karara bağlandı. Bütçelerdeki özel kalem rakamlarına eleştiri getiren AK Parti grubu ile CHP grubu arasında gerilim yaşanırken, AK Parti’li Meclis Üyesi Azad Fazla ilçe belediyelerine Bornova Belediyesi’nin örnek gösterirken, “Özel kalem bütçeleri konser ve sanatçı bütçesine dönüştü. Halkımız, Başbakanlık’ın örtülü ödeneğini geçen bu bütçelerin doğru ve yerine kullanılmasını bekliyor” diye konuştu.
 
 
“ÖZEL KALEM GİDERLERİ KONSER VE SANATÇI BÜTÇESİ OLDU”
AK Parti grubu adına meclis toplantısında söz alan Azad Fazla ilçe belediyelerinin bütçelerine özel kalem eleştirisi getirerek, “İlçe belediyelerinin toplam özel kalem gideri 125 trilyon lirayı buluyor. Ben şahsen bu harcamaları doğru bulmuyorum. 5 yıl sonra 30 ilçe belediyemizin özel kalem bütçeleri yaklaşık 1 katrilyon lirayı bulacak. Korkunç bir rakama ulaştı. Özel kalem bütçeleri sanatçı ve konser bütçelerine dönüştü. Yurttaşlarımızın bizden beklentileri beş yılda bu beş katrilyonu bulan özel kalem bütçelerini doğru kullanılmasıdır” dedi.
 
“BAŞBAKAN’IN ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİNİ GEÇTİ”
Eleştiriler CHP’li meclis üyelerinden tepki toplarken, Fazla sözlerini şöyle  sürdürdü: “Ne yazı ki isimlerini veremeyeceğim bazı belediyelerimizin özel kalem bütçeleri Başbakan’ın örtülü ödeneklerinden daha fazla rakamlara ulaştı. Bir yeri savunmak için söylemiyorum. Tepki gösterilmesi parti yönetimi değil, belediye başkanlarımızın insiyatifi ile ilgilidir. Bornova Belediyesi’nin ve Selçuk Belediyesi’nin özel kalem bütçesinde gösterilen rakamların tüm ilçelere örnek olmasını diliyoruz” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.