Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yavru vatan ile kardeşlik protokolü

Yavru vatan ile kardeşlik protokolü

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güzelyurt Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı. Narlıdere Belediyesinde düzenlenen protokol imza törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut ÖZÇINAR ve eşi KKTC İzmir konsolosu Uğur Umar, KKTC Güzelyurt Belediye meclis üyeleri ile Narlıdere Belediye meclis üyeleri katıldı.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 13:39
İlk meyveyi aldık
Narlıdere Belediyesi ile Güzelyurt Belediyesi ilişkilerini kuvvetlendirmek ve güç birliği yapmak amacı ile bir ortak olarak düzenlenen kardeşlik protokolüne Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi Belediye Meclis salonunda imza attılar. İmzalanan kardeşlik protokolü ile yerel yönetimler arası tecrübe paylaşımı, kardeş şehir ilişkileri, belediye hizmetlerinde iş birliğini amaçlıyor. Protokol imza töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Batur iki Belediye arasında düzenlenen kardeşlik protokolünün önemine değindi. Batur “ Birazdan Narlıdere için çok önemli bir imzayı atacağız. Yıllardır Ulus olarak hep birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz yavru vatan Kıbrıs’ımızın değerli Güzelyurt Belediyesi ile kardeş belediye olmak bizi çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz sene Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve KKTC belediyeler birliği arasında imzaladığımız protokolün ilk meyvesini bugün burada alıyoruz. Güzelyurt Belediyesi ile imzalayacağımız bu ilk protokolün her iki belediye yede faydalı olmasını diliyorum” dedi.
 
İlk adım
KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar protokol imza töreni öncesi yaptığı konuşmada “Bugün hem Narlıdere belediyesi için hem de bizler için çok önemli. Kıyı Ege Belediyeler birliği ve KKTC Belediyeler birliği arasında daha önceden yapmış olduğumuz protokolün neticesinde belediyeler arası kardeşlik ilişkilerini geliştirmek için ilk adımı Narlıdere Belediyesi ve Güzelyurt Belediyesi olarak atmış bulunmaktayız. Bu protokolün belediyelerimizin birliği açısından çok önemli bir çalışma olduğunu düşünüyor, her iki beledi birliği içinde hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Bu kardeşlikten büyük mutluluk duyuyorum
KKTC İzmir konsolosu Uğur Umar imza töreni sırasında bir konuşma gerçekleştirdi. Umar “Çok güzel bir olay için bir araya geldik. Güzelyurt’tan gelen belediye meclis üyelerimize şunu söylemek istiyorum. Mahmut başkanın odasına girerken aldığım sıcaklığı Sayın Batur’un odasına girerken de alıyorum. 5 yıllık görev sürem boyunca KKTC konsolosluğuna ve şahsıma gösterdiği destek ve yardımlardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Batur’un Narlıdere için hazırladığı çalışmaları, projeleri ve tecrübesi Güzelyurt için de çok faydalı olacaktır. Böyle güzel bir kardeşliğin oluşmasına şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
 
 
Yapılan konuşmaların ardından Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve KKTC İzmir konsolosu Uğur Umar hazırlanan kardeşlik protokolüne hep birlikte imza attılar. Başkan Batur, Mahmut Özçınar’a günün anlam ve önemine belirten bir plaket ile Narlıdere’nin simgesi Nar şeklinde bir süs eşyası sundu. Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise Başkan Batur’a Güzelyurt’un simgesi Narenciye figürleri bulunan bir plaket verdi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.