Dolar 32,5548
%0.21
Euro 34,9228
%-0.14
Altın 2.443,030
%0.28
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir işçisinden taşerona iki çağrı

Büyükşehir işçisinden taşerona iki çağrı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde önümüzdeki hafta başlayacak ve 7 bine yakın personeli yakından ilgilendiren kritik hizmet alım ihalesi süreci öncesinde eylem kararı alan DİSK Genel-İş Sendikası bir kez daha “Taşerona geçit vermeyeceğiz” mesajı verdi. İhaleye girecek taşeron firmalara “Gelmeyin” çağrısı yapan sendika ayrıca, Aralık ayında Park ve Yeşil alanlarda iş başı yapması beklenen Dermar Temizlik adlı firmaya da seslenerek, “1170 işçi olarak 1 Aralık’tan itibaren çalışmayacağız” şeklinde duyuruda bulundu.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 15:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK Genel-İş Sendikası yöneticileri, KESK, TMMOB, TTB, emek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eylem ve yürüyüşe belediye çalışan bine yakın personel katılım gösterdi. 

 “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “AKP yasanı al başına çal”, “Ekmeğe uzanan elleri kıracağız”, “Taşerona geçit vermeyeceğiz” sloganları ve taşerona hayır pankartları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen yüzlerce personel taşerona karşı birlik mesajı verdi.
 

“1 ARALIK’TAN İTİBAREN ÇALIŞMAYACAĞIZ”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı “Ekmeğimizi, işimizi, geleceğimiz elimizden almak için yeni yasalar çıkartıyor. Hizmet alım ihalelerinde taşerona dur diyeceğiz. 1170 işçi arkadaşımızı için 2,5 aydır alanlardayız. Bugün burada 24’ünde bu belediyeden içeriye kimseyi sokmayacağımızı göstereceğiz. İşimize, iş yerimize sahip çıkıyoruz. Örgütlüyüz, sendikalıyız, iş yerimizde taşeron istemiyoruz. Kimsenin biz burada sendika olduğunu bilmiyorduk deme hakkı yok. 1 Aralık’ta buraya gelecek taşeron firmayı çalıştırmayacağız demiyoruz, çalışmayacağız diyoruz. Burada 20 bin kişiyiz. Gerekirse 1170 kişiye bakarız. 1 ay çalışmasalar da biz destek olur onları yaşatırız, ama buraya taşeronu sokmayız. Dileriz ki firma bizim haricimizde buraya insan getirir, bizler gibi çalışmaz, daire başkanı da gerekeni yapmazsa burayı size dar ederiz” şeklinde konuştu.
 

“EKMEĞİMİZE GÖZ DİKENLERE KARŞI ALANLARDA OLACAĞIZ”
Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Can Bahadır da belediye personelinin taşerona karşı zor bir mücadele sürecinden geçtiğini hatırlatarak, “Ekmeğimize göz dikenlere karşı bugün alanlardayız. Yarın da burada olacağız. Ekmeğimize göz dikenlere karşı alanlarda mücadeleyi büyüterek, birlik olmak ve örgütleme zamanı. Mücadeleyi topyekün sürdürmek ve direnmek zorundayız. Biz emekçiler aylardır alanlardayız. Pazartesi ve Salı günleri bizim için bir dönüm noktası. Bize destek veren demokratik kurumlara yanlarımızda olduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“BURALAR BİZİM, TESLİM ETMEYİZ”
“Kadro talebimiz, sendika güvencemiz” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ise, “Bu ülkenin suçluları patronlar değil, siyasiler değil, işçilerdir. Bizim o imzaları atanları sorgulamamız gerekiyor. İş katliamlarına seyirci kalındığında yapılması gerekenleri hatırlatmalıyız. Zaman artık kenarda durup bekleme zamanı değil. Zaman birleşme zamanı. Bu düzeni değiştirmek için hep birlikte örgüt olarak “Artık kadro istiyoruz” demek zorundayız. Pazartesi’nden itibaren hep birlikte artık sandığa gitmiyoruz demek zorundayız. Taşeronun önünü açan bu yasalar geçerken sessiz kalanlara karşı tepkimizi koymak zorundayız. DİSK ile birlikte bu sürece katkı koymayanları deşifre edeceğiz” dedi.
 

TAŞERONA SESLENDİ: GELMEYİN!
“İşçi sınıfının daha ne kadar emeğini sömüreceksiniz'” diyerek sözlerini sürdüren Şanlı, önümüzdeki hafta gerçekleşecek hizmet alım ihalelerine girmeye hazırlanan firmalara çağrıda bulunarak “Bu ülkede birileri doğruları yapsın. Siz de doğruları yapın buralara gelip bu emekçilerin alın terlerini çalmayın. Bedeli ne olursa olsun, bizim ekmeğimizi kaybetmekten başka korkumuz yok. Asıl suçlu bizi bu hale getirenlerdir. Bu işçilerin emeğini sömüren insanlara sesleniyoruz, buralar bizim teslim etmeyiz” şeklinde konuştu.
 
İŞÇİDEN BİR KEZ DAHA EMEK ZİNCİRİ

Yapılan basın açıklamasının ardından belediye etrafında toplanarak zincir oluşturan yüzlerce işçi, “Belediyeye taşeron sokmayacağız mesajı” vererek eylemlerine son verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.