Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Başkan'dan Demokrasi Meydanı tepkisi

AK Partili Başkan'dan Demokrasi Meydanı tepkisi

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Demokrasi Meydanı projesi kapsamında yapılacak olan yeni alışveriş merkezinin Migros’a kiraya verilip verilmeyeceğini sordu.

  • Ege Postası
  • 27.11.2017 - 12:01

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Demokrasi Meydanı projesi kapsamında yapılacak olan yeni alışveriş merkezinin Migros’a kiraya verilip verilmeyeceğini sordu. 12 Yıldır Migros’ta olan bu mağazanın yeniden Migros’a mı kiralanacağını yoksa ihaleye mi çıkarılacağını sordu.

Narlıdere Tansaş mağazasının kira hakları 2003 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kira Narlıdere Belediyesi’ne devredildi. 2005 yılında Tansaş hisselerinin Migros’a satılmasının ardından Migros bünyesinde Demokrasi Meydanı’nda faaliyetlerini aralıksız olarak sürdüren mağaza, Narlıdere Demokrasi Meydanı projesi kapsamında geçtiğimiz haftalarda yıkıldı. Proje kapsamında meydanın altında 2 katlı otopark inşa edilecek. -1’inci kattaki otoparkın yarısı AVM olacak.

YENİ YAPILACAK AVM MİGROS’A MI VERİLECEK

Tansaş’ın Migros’a satılmasının ardından yaklaşık 12 yıldır Migros’a kiraya verildiğini belirten Ak Parti ilçe başkanı Aslan Bilgi de yeni açılacak AVM’nin hangi yöntemle kiraya verileceğini sordu. Bilgi, “Narlıdere’nin en güzel yeri olan Demokrasi Meydanında yer alan Migros mağazasının kira sözleşmesi bitti. 12 yıldır bu mülkiyet Migros’un tekelinde bulunuyor. Belediye başkanı demokrasi meydanı projesinde 2 kat yeraltı otoparkı yapacağını ve otoparkın -1’inci katında yeni bir AVM’nin yapılacağını söyledi. Ancak yeni yapılacak AVM’nin nasıl ihale edileceğini açıklamadı. Belediye başkanı burayı 12 yıldır tekelinde bulunduran Migros’a mı verileceğini yoksa ihaleye mi çıkarılacağını söylemedi. Biz bu AVM’nin uygun bir şekilde ihaleye çıkarılmasını, özel sektördeki yerli ve ulusal tüm perakande şirketlerinin katılabileceği bir ihale yapılmasını ve en yüksek kira bedelini verecek olana verilmesini bekliyoruz. Umarım başkan da bu konuda şeffaf davranır. Biz Migros veya başka bir firmanın işletmesine karşı değiliz. İhale sürecinin şeffaf bir şekilde yürütülmesini ve tüm perakende mağazalarının bu ihaleye davet edilmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.