Dolar 32,4298
%0.03
Euro 34,8201
%0.05
Altın 2.434,990
%0
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'nin aday tanıtım töreninden notlar

AK Parti'nin aday tanıtım töreninden notlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İzmir'deki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin adaylarının yanı sıra MHP'nin adaylarını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa süre önce İzmir'e geldi. Erdoğan'ı TBMM Başkanı, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım karşıladı. AK Parti'nin İzmir adayları açıklanıyor...

  • Ege Postası
  • 05.01.2019 - 08:38

EGEPOSTASI- AK Parti'nin, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde İzmir'de belirlediği ilçe belediye başkan adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açıkladı.
Saat 14.00'te başlayan tören için geniş güvenlik önlemleri alınırken, partililer kendilerine ayrılan tribünleri tamamen doldurdu.
Aday tanıtım törenine TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.

SALONDAN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce İzmir'de katıldığı mitinglerden ve İzmir'den görüntülerin yer aldığı video dev ekranlardan izletildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan ‘Lider’ filmi ilgiyle izlendi.

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için AK Parti İzmir İl Başkanılığı tarafından hazırlanan  'Son Başbakan biz seni çok sevdik'  videosu izletildi. Video zaman zaman güldürdü zaman zaman duygusal anlar yaşattı. 

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci kürsüde konuşurken, konuşması sık sık "İzmir'in efesi Nihat Zeybekci" sloganlarıyla kesildi.

İl Başkanı Aydın Şengül konuşma yapmak üzere kürsüye geldiğinde salondan hep birlikte, " İzmir seninle aydınlanacak", "AK Gençlik seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

ŞENGÜL EŞİNİ YÜCELTTİ

Şengül eşinin doğum gününü kürsüden kutladı. Eşinin doğum gününü çocuklarının hatırlattığını belirten Şengül, “16 yıldır arkamda duran eşimin doğum gününü huzurlarınızda kutluyorum. İyi ki doğdun iyi ki varsın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi olarak isimlerini açıklayacağı adaylar kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı.

AK Parti İzmir Kadın Kolları Teşkilatı üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapacağı platformun sağ tarafında yerlerini alırken, platformun sol tarafı ise AK Gençlere ayrılmış.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci salona büyük sevgi gösterileri eşliğinde girdi. Salonu dolduranlar hep bir ağızdan "İzmir burada Zeybekci'nin yanında" sloganları attı.

Öte yandan Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile donatılan salon balonlarla süslendi. Konuşmaların yapılacağı platformun sağ tarafına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sol tarafına da AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin fotoğrafları konuldu. Salonun farklı noktalarına ise üzerlerinde, 'Ak kadın İzmir burada, Reis'inin yanında', 'Sevemez kimse seni, bizim sevdiğimiz kadar' yazan pankartlar yerleştirildi. Nihat Zeybekci'nin resminin yer aldığı pankartta, 'Gönülleri yapmaya geldik' ifadesi yer aldı. AK Parti'nin 2014 yerel seçimlerinde İzmir'den belediye başkan adayı gösterdiği TBMM Başkanı AK Parti'nin İstabul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım için de üzerinde, 'İzmir senin uğurun sen İzmir'in gururusun' yazılı bir pankart asıldı. Sahne bölümüne 2 dev LED ekran konulan salonun  tribünlerinin  üzerinde ise 15 Temmuz şehitlerinin isimleri ve fotoğrafları yer aldı.

Salon süslemeleri için 1000 metre zincir balon kullanıldı. Balonlar partinin renkleri olan mavi, turuncu ve beyazdan seçildi. 5 bin metre bayrak kullanıldı. Ayrıca tribünlere her koltuğa davetliler için Türk bayrağı ve parti bayrağı konuldu.

MHP ADAYLARI DA AÇIKLANACAK

Bir önceki gece Urla’nın da AK Parti’ye verildiği öğrenilirken MHP sadece Aliağa, Foça, Dikili, Narlıdere ve Çeşme’de aday çıkaracak. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın AK Parti'nin aday tanıtım toplantısına katıldıktan sonra, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'in babası merhum Ekrem Pakdemirli için Bornova'da düzenlenecek mevlit programına katılacak. Erdoğan daha sonra, iki fabrikanın açılışı için Manisa'ya gidecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I BİNALİ YILDIRIM KARŞILADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ve MHP’ye bırakıldığı belirtilen 5 ilçenin belediye başkan adaylarını açıklamak için İzmir’e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, TBMM Başkanı, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Halkapınar Spor Salonu’ndaki törenin ardından Pepsico ve Tirsan Kardan fabrikalarının açılış törenilerine de katılacağı bildirildi.

ŞENGÜL: İZMİR'DE ARTIK AK PARTİ GELDİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de 31 Mart'taki yerel seçimin İzmir için büyük fırsat olduğunu, açıklanan adayların şehrin makus talihini değiştireceğini anlattı.

Tarihin dünyadaki tüm mazlum milletlerle birlikte, bu yüzyılın kahramanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtiğini ifade eden Şengül, yüzyılın kahramanıyla bu davada yürümekten, birlikte mücadele etmekten, bu kutlu ailenin bir neferi olmaktan şeref ve onur duyduğunu kaydetti.

Şengül, Türkiye'nin bağımsızlığını ve sürekli büyümesini hazmedemeyenlerin, iş birliği içerisinde saldırılarına devam ettiğini vurgulayarak, "Ancak Cumhur İttifakı'nın dik duruşu, onlara duvar örüyor. Bu birlikteliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Cumhur İttifakı'nın Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de başarılı olacağından en ufak kuşkunuz olmasın." diye konuştu.

İzmir'in yıllardır mahsun ve üzgün olduğunu, CHP yönetimi altında hak ettiği değeri göremediğini belirten Şengül, şöyle devam etti:

"Bırakın sorunların çözülmesini, mevcut kronik sıkıntılarının üstüne her geçen gün yenileri ekleniyor. Mis gibi kokan nergis çiçeği ve zambakı ile bilinen İzmir'de pis kokudan nefes alınamaz hale gelindi. İşte CHP yönetiminin İzmir'deki en büyük projesi bu. Altyapı ve ulaşım sıkıntısı, içinden çıkılmaz bir hal aldı, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti dediğimiz İzmir hala vahşi çöp depolaması yapıyor. İzmir bir an önce, millete hizmet etme gibi bir derdi olmayan CHP zihniyetinden kurtulmayı bekleyen İzmir'de ne zaman proje desek, yatırım desek onlar da cumhuriyet, Atatürk, laiklik ve yaşam tarzı diyor. Hepimizin ortak değerlerini kullanmaktan başka bir şey yapmıyor. Ancak emin olun ki İzmir, artık bunlara inanmıyor."

Şengül artık kentin kaybedecek vaktinin bulunmadığını ifade ederek, "Sayın Zeybekci, İzmir'in CHP yönetiminde kaybettiği yılları telafi edecek. İzmir CHP'ye ve onun iş bilmez belediye başkanlarına kesinlikle mahkum değil. İzmir'de artık AK Parti vakti geldi." ifadelerini kullandı.

(Haber servisi/DHA/AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.