Dolar 32,3968
%-0.08
Euro 34,7852
%-0.05
Altın 2.434,230
%-0.03
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de AK Parti ve MHP 5 ilçede mutabık kaldı

İzmir'de AK Parti ve MHP 5 ilçede mutabık kaldı

AK Parti’nin İzmir’de MHP’ye bırakması beklenen ilçelerin hangileri olduğu kesinleşti. Kulislere düşen 5 ilçede AK Parti ve MHP yetkilileri mutabık kaldı. Buna göre Aliağa, Narlıdere, Dikili, Foça, Çeşme ilçelerinde AK Parti aday çıkarmayacak, MHP’nin adayları gösterilecek ve desteklenecek. Resmi açıklamayı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’de yapacak. İzmir'de AK Parti ve MHP 6 ilçede mutabık kaldı

  • Ege Postası
  • 04.01.2019 - 16:10

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti ve MHP’nin İzmir’de yaptığı Cumhur İttifakı kapsamında Ankara’da her iki partinin İzmir il başkanlarının da katıldığı görüşmelerde sona gelindi.

Yapılan görüşmelerin ardından MHP’nin 11 ilçeyi talep etmesine karşın AK Parti 5 ilçeyi önermişti. Edinilen bilgilere göre AK Parti’nin önerdiği ve kulislere de düşen Aliağa, Narlıdere, Dikili, Foça, Çeşme ilçelerinin MHP’ye bırakılacağı kesinleşti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YARIN AÇIKLAYACAK

Son olarak MHP ve AK Parti genel başkan yardımcılarının da yaptığı toplantının ardından kesinleşen 5 ilçenin yarın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

MHP’NİN BERGAMA-BORNOVA TALEBİ GERÇEKLEŞMEDİ

MHP yetkilileri, bu ilçelere ek olarak Bornova veya Bergama’nın kendilerine bırakılması yönünde ısrarcı olmuştu. Ancak son toplantıdan sonra bu iki ilçeden birinin MHP’ye verilmesi talebi gerçekleşmedi.

O ALTI İLÇEDE HANGİ İSİMLER ADAY GÖSTERİLECEK

AK Parti tarafından MHP adaylarının gösterilip destekleneceği 5 ilçeden, Çeşme’de Sema Aydın, Narlıdere’de Alevi kökenli Süleyman Kocabıyık, Dikili’de Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevinden istifa eden Buğra Akın, Foça’da Serdar Mersin, Aliağa’da Serkan Acar isimleri MHP tarafından aday gösterilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.