Dolar 32,2427
%0.25
Euro 35,1469
%0.16
Altın 2.464,070
%-0.15
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İl Başkanından çarpıcı değerlendirmeler

İYİ Parti İl Başkanından çarpıcı değerlendirmeler

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak’ın konuğu olarak seçim ve kent gündemine dair soruları yanıtladı. İzmirlilerin kırmızı çizgisinin sadece yaşam tarzı değil demokrasi olduğunu belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ile yapacakları ilçe bazlı görüşmelerin ardından aklı selim davranılması durumunda 30 ‘da 0 yapacakları iddiasını sürdürdü.

  • Ege Postası
  • 04.01.2019 - 12:28

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI-Seçime Doğru programında konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir’deki işbirlikleri kapsamında aklı selim ve sağlıklı bir paylaşım ile 30 ilçenin tamamını alabileceklerini bütün kalbiyle inandığını söyledi.

1 NİSAN SABAHI AK PARTİ’NİN BİR TANE BİLE BAŞKANLIK ALAMAMASINI KONUŞMAK İSTİYORUZ

Henüz ilçe bazlı görüşmelerin başlamadığını, bu nedenle ilçe sayısı konuşmanın doğru olmadığını kaydeden İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “İlçe tespitleri yukarıdan olmaz illerde olur. O gün geldiğinde oturur konuşuruz. Ama ben slogan haline getirdim, 30-0 olur. İnşallah niyetim ve duam o yönde. 1 Nisan sabahı 16 yıllık AK Parti iktidarının bir tane bile belediye başkanlığı alamamasını da konuşmak istiyoruz. Çok aklı selim kararlar alırsak 30-0 yaparız” iddiasında bulundu.

İYİ PARTİ’NİN SİYASİ EKSENİNE TERS DÜŞMEYECEK BİR ADAYIN AÇIKLANACAĞINA İNANIYORUM

CHP’nin İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendilerinin siyasi söylem ve eksenine ters düşmeyecek bir siyasi kimliğe sahip ismin aday olarak gösterilmesini beklediklerini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmadık ancak İYİ Parti’nin söylemine ve siyasi eksenine ters düşmeyecek bir siyasi kimlikle bir belediye başkanı açıklanacaktır diye inanıyorum” dedi.

ZEYBEKÇİ’YE BAŞARILAR DİLİYORUM ANCAK İZMİR’DE İŞİ ZOR

AK Parti’nin 16 yıllık iktidarına karşın İzmir’de 5-6 belediyeyi geçmemesi nedeniyle kendisini sorgulaması gerektiğini dile getiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’nin işinin de zor olduğunu söyledi.

16 YILLIK İKTİDARA KARŞIN BEŞ ALTI İLÇEYİ  GEÇEMİYORSANIZ

İl Başkanı Kırkpınar, İzmirlilerin kırmızı çizgisinin sadece yaşam tarzı değil demokrasi olduğunun da altını çizerek, “7 belediye başkanlıkları var. Ancak doku uyuşmazlığı var. 16 yıllık devlet iktidarıyla zaten başarılı olmak zorundalar. En az 20 ilçe almaları lazım normalde. İdidalı olmak başka birşey, realite başka birşey. Bu kadar uzun süre iktidarda olup İzmir’de ilçe belediye başkanlıklarında beşi altı ilçeyi geçemiyorsanız demek ki birşeyleri eksik yapıyorsunuz.  Bu seçimde de umduklarını bulamayacaklar.  İzmirlilerin kırmızı çizgisi demokrasi. Sayın Zeybekçi’ye de başarılar dilerim ancak İzmir’de işi zor.”

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İYİ Parti 24 Haziran 2018 seçimlerinde henüz yedi sekiz aylık bir parti iken seçime girdi. Seçim maceramız biliniyor. Girdi giremiyor derken seçime girdik şu anda parlamentodayız. CHP ittifakı oldu ancak refleksle kurulan bir ittifaktı. 31 Mart yerel seçimlerinin günü ve tarihi belli idi. Biz İYİ Parti olarak tek başına girmeyi düşünürken, bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hükümete bir çağrısı oldu. Eğer Türkiye’nin 3 büyük kentinde partiniz Cumhur İttifakı kaybederse, 1 Nisan sabahı Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi tartışılmaya  başlanır dedi ve ittifakın devamı talebinde bulundu ve bu talep karşılandı. Biz de CHP ile, işbirliğine girdik. 3 büyük kentte aday çıkarmadık. CHP henüz İzmir büyükşehir adayını açıklamadı. Dolayısıyla bu açıklanmayınca ilçelerle ilgili henüz bir müzakere başlamadı.

İZMİR’DE 30-0 YAPARIZ

Benim kişisel kanaatim ve siyasi okumam bu yönde. 30 O alırız CHP ile. CHP’nin 22 belediyesi var. Bu 22’nin dışında iki MHP’nin vardı, 6 tane de AK Parti’nin vardı. Kiraz AK Parti’ye geçince, MHP’nin elinde sadece Aliağa var. 7 AK Parti belediyesi var. 30 0’dan kastım şu; İYİ Parti’nin yerel seçim deneyimi daha önce yok. İlk kez gireceğiz. Ancak İYİ Parti-CHP işbirliği yaptığında göreceğiz ki, bazı ilçelerde Adalet ve K alkınma PARTİSİ’nde olan .. İYİ Parti’nin orada çıkaracağı aday profili ile rahatlıkla seçimi orada alabiliriz. İzmir merkez sağa tarihinde iki dönem oy verdi. Büyükşehir belediye başkanlığı verdi. İzmir’in 3 bölgesi var biliyorsunuz. Baktığınızda Bakırçay ve Menderes havzasında merkez sağ seçmeni ağırlıklı. Küçük kentlerin geleneği vardı. O değerlendirme üzerinden gidersek 30-0 yaparız.

İYİ PARTİ VATANSEVERLERİN PARTİSİDİR

İYİ Parti dört bir yanından vekil çıkardı. Bu seçimde de Türkiye’nin her tarafından Urfa, Bitlis, Siirt, Van, Erzincan, Erzurum’dan da belediye başkanlıkları çıkaracağız. Oturduğumuz sosyolojik zemin insanların giyim tarzını, hayata bakışını, demokrasiden ne anladığını, etnik kimliğini, mezhebini sorgulama İYİ Parti. Vatanseverlerin partisi olarak partimizi kurduk. Millet kurdu bu partiyi.

İYİ PARTİ’NİN SÖYLEMİNE VE SİYASİ EKSENİNE TERS DÜŞMEYECEK BİR ADAY...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmadık ancak İYİ Parit’nin söylemine ve siyasi eksenine ters düşmeyecek bir siyasi kimlikle bir belediye başkanı açıklanacaktır diye inanıyorum.

DURUMUMUZ 24 HAZİRAN’DAN DAHA İYİ

Anketler için paramız yok. Ancak insan gücümüz var. İlçelere arkadaşlarımızı gönderiyoruz. Kamuoyu yoklaması yaptırıyoruz. Durumumuz 24 Haziran’dan daha iyi.

İNCE İLE İLGİLİ YÜKSEK PR ÇALIŞMASI YAPILDI

İYİ Parti’nin kuruluş sebebi bir zaruretten hasıl olmuştur. Millet tarafından kurulmuştur. İzmir’de beklentimiz çok yüksekti. CHP adayı olarak çıkan Muharrem İnce’nin seçim sathı mahallinde gördüğü destek bizi dehşete düşürdü. Devletin ajansları bile İnce’nin AVM merkezinde alışveriş arabasını servis ettiler. Yüksek bir PR çalışması yaptılar. Bizim teşkilat yapımızda, özeleştiridir bu, farklı bir kurgulama gelişti. Oylarımız bu nedenle biraz geriye düştü.

TEŞKİLATLARIMIZ YENİLENDİ VE...

Biz seçimde beklediğimizi bulamayınca Afyon’da bir çalıştay düzenledik. 24 Haziran analiz edildi. Sonuç değerlendirilmesi yapılacaktı. Genel başkanımız bu çalıştaydan sonra kendisinin partiyle ve kendisiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Herkesin malumu. Tüm teşkilatlar genel başkanımızın tekrar genel başkanlık makamında olmasını arzu etti. Kurultayda yetki istedi. Yeniden başkan seçildi. Tüm teşkilatlar yenilendi. Yenilenen il başkanlarından biri de benim. 3 Ekim’de çıkan genelge sonrasında da ilçe başkanlarının büyük kısmı yenilendi. Teşkilatların ivme kazanması kanaati oluştuğu için bu yenilenme oldu. Beklentinin altında kalan il ve ilçeler de oldu. İzmir’de il başkanı olarak en son ben açıklandım. Görevi aldıktan sonra 17 ilçe başkanınız istifa etti dendi, ben de 30’unun da istifa etmesi gerekir dedim, 3 Ekim genelgesi gereği. Kaldı ki istifa eden 28 ilçe başkanının 11-12’sini tekrar göreve iade ettim. Bana göre o arkadaşlarımız başarılı idi.

AKLI SELİM DAVRANIRSAK AK PARTİ BİR TANE BELEDİYE BİLE ALAMAZ

Hayır. Sayın Deniz Yücel bey, beni partide ziyarete geldiğinde bu konuları açmadık. Ama günü geldiğinde yapılacak. İlçe tespitleri yukarıdan olmaz illerde olur. O gün geldiğinde oturur konuşuruz. Ama ben slogan haline getirdim, 30-0 olur. İnşallah niyetim ve duam o yönde; Türkiye’de 1 Nisan sabahı birşeyler konuşulsun istiyoruz. Birşeylerin iyi gitmediği konuşulsun. Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı. Ancak bu sistemin iyi yürümediğinin konuşulmasını istiyorum. Bir de 16 yıllık AK Parti iktidarının bir tane bile belediye başkanlığı alamamasını da konuşmak istiyoruz. Çok aklı selim kararlar alırsak 30-0 yaparız.

TOPLANTILAR YAPTIK, ÇIKAN SONUÇ EN AZ 14 İLÇE BAŞKANI TEK BAŞIMIZA GİRELİM DEDİ...

Çarşamba günü bu iş bitmeli dedi genel başkanımız. El sıkışıldı ve bitti. Genel başkanımızın böyle bir tavrı var. Bir heyet oluşturduk. O hazırlıktan sonra çıkan karar şu oldu; il başkanı olarak arkadaşlarımdan görüş aldım. Cumartesi günü de ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptık. İlçe başkanlarının seçim işbirliğinden ne anladıkları ve seçim işbirliğine giderken kendi düşüncelerini aktarmalarını istedik. Toplantı 4,5-5saat sürdü. Herkese söz hakkı verdik. 10 ilçe başkanımız seçime tek başımıza girelim dedi. Sayı sonra 14’e yükseldi. Onlardan ayrıntılı dosya istedim. Biz de il olarak oluşturduğumuz kanaatleri rapor haline getirdik. Geçtiğimiz Cuma günü de Ankara’ya gittik. Sayın Müsavat Dervişoğlu ile görüştüm. Ardından teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı ve diğer genel başkan yardımcılarımızla İzmir ile ilgili bilgiler verdim. Bugün itibariyle PM’de büyükşehir adayının açıklanmayacağı belirtiliyor. Sanırım 17’sine ertelendi, bekliyoruz bakalım.

BENİM BEKLENTİM 20’YE 10 OLSUN DERİM ANCAK..

Müzakereler başlamamıştır. Beklentim 20’ye 10 olsun derim. Akıl ve mantığı birarada tutarsanız 30-0 yaparız diyorum ben. Kazan kazan yapmıyoruz. Ben bu iş birliğinden 30-0 istiyorum, bekliyorum. CHP il başkanının da bu iddianın arkasında durmasını bekliyorum, ki duruyor. Başarabiliriz. Çok zor değil.

BİZ İŞİMİZİ BİLİYORUZ, ÇALIŞIYORUZ

Hiç önemi yok. Onları önemsemiyoruz anlamında değil. Rakibimiz sonuçta. Hepimiz kardeşiz. Biz ne yapacağımızı bildiğimiz için karşı ittifakın pozisyonuna göre hazırlanacak bir pozisyon yok. Biz işimizi biliyoruz, çalışıyoruz.

ZEYBEKÇİ’YE BAŞARILAR DİLERİM ANCAK İZMİR’DE İŞİ ZOR

Sayın Zeybekçi’ye başarılar dilerim ancak İzmir’in bir dokusu var. İzmirli çok müthiş refleks gösteren bir esçmen kitlesine sahip. Refleksini önceden ortaya koyuyor. Olmazsa olmazları var. Denizli’de ve bakanlıkta kendilerinin hizmetleri olmuştur. Başarılar dilerim ancak İzmir’de işi zor.

BU KADAR UZUN SÜREDİR İKTİDARDA OLMALARINA KARŞIN İZMİR’DE 5-6 İLÇEYİ GEÇEMİYORSANIZ

Hiç zannetmiyorum. Yaşam tarzı da var tabi kaygıların içinde. İzmirlinin kırmızı çizgisi bence demokrasi. 7 belediye başkanlıkları var. Ancak doku uyuşmazlığı var. 16 yıllık devlet iktidarıyla zaten başarılı olmak zorundalar. En az 20 ilçe almaları lazım normalde. İdidalı olmak başka birşey, realite başka birşey. Bu kadar uzun süre iktidarda olup İzmir’de ilçe belediye başkanlıklarında beşi altıyı geçemiyorsanız demek ki birşeyleri eksik yapıyorsunuz.  Bu seçimde de umduklarını bulamayacaklar.

ABDÜL BATUR BEYİ 22 YIL ÖNCEDEN TANIYORUM

Sayın genel başkanımızın bu konuda bir ifadesini henüz duymadım. Ancak biz bu hassasiyeti  yani İYİ  Parti’nin seçmen davranışını, beklediği aday profilini CHP’nin dikkate alacağına inanıyorum. Abdül Batur beyi 22 yıl önceden tanıdım. Burhan Özfatura beyin izbeton genel müdürü idi. Nihai kararı CHP Genel Merkezi verecektir.

Ben bu konuda yorum yapmak istemem.

İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ İLHAK ETMİYORUZ, KONUŞULUR-MÜZAKERE EDİLİR-MUTABAKATA VARILIR

Katılıyorum. Hayır öyle birşey yok. Biz işbirliği yapıyoruz, ilhak etmiyoruz ki. Konuşulur, müzakare edilir, mutabakata varılır. Mutabakata varılmak durumundadır. Aklı selim ile 30-0’ı gerçekleştirebiliriz. Müzakerelerin tıkanacağını zannetmiyorum.

SEÇİM SONUÇLARINDAN SONRA EMİNİM Kİ İZMİR ÇOK KONUŞULACAK

Biz şimdiden kimin nerede olmayacağını biliyoruz. O olmayacaklarını olduğunu bilmemiz bile bizim için yeterli. İlçe ismi ve sayısı vermek doğru olmaz. Çok sağlıklı, aklıselim düşünürsek 30-0 yaparız. Önerilecek ilçeler konuşulmadı henüz. Karşı partiye de nezaketsizlik olur diye düşünüyorum. Demokratik bir süreç içinde, demokrasinin bütün kurallarının işlediği huzur içinde bir seçime girelim inşalalh. Seçim sonuçlarının İzmir, Ege Bölgesi, Türkiye ve Türk dünyasına hayırlar getirmesini niyaz ederim. Ama seçim sonuçlarından sonra eminim ki İzmir çok konuşulacak. 30-0 olduğunda, AK paritnin bir tane bile belediye başkanı çıkaramaması Türkiye’nin gündemine ikinci madde olarak oturacaktır. Bütün siyasi partiler olarak seçime güle oynaya oynaya bahar havasında seçime girilmesini dilerim. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.