Dolar 32,3587
%0.15
Euro 34,7921
%0.03
Altın 2.408,250
%0.05
Bist-100 10.051,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Aday Adayı Aslanoğlu'ndan Balçova mesajları

CHP Aday Adayı Aslanoğlu'ndan Balçova mesajları

CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Aslanoğlu, TV35 ve Egepostası ortak yayınında projelerini anlattı. Seçime Doğru programında Pınar Ağırbaş'ın konuğu olan Aslanoğlu, dijital sistemlerin kullanıldığı dinamik belediye yapısının hayata geçirilmesi ile vatandaşa büyük kolaylıklar sağlayacaklarını söyledi. Aslanoğlu, “Balçova’da  resmin 10 yıldır donduğunu düşünüyorum. Koşulların imkan vermediği bir durum var. Yeni dünyanın Balçova için fırsat olacağını ve Balçova’nın kabuğunu kıracağını düşünüyorum. Bir beş yıl sonra bilim kenti olacağını düşünüyorum” diye konuştu. CHP Aday Adayı Aslanoğlu'ndan Balçova mesajları

  • Ege Postası
  • 03.01.2019 - 17:16

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Balçova’nın bir turizm ve eğitim kenti potansiyeli olduğunu vurgulayan CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı, üniversite-sanayi işbirliğini arttırarak gençlerin projelerinin KOSGEB destekleriyle hayata geçirilmesinin önünün açılabileceğini belirtti.

BİZİM BAŞKANIMIZ 15 YILDIR SAHADA, AK PARTİ’NİN ADAYI HENÜZ SAHAYA İNDİ

AK Parti’nin adayının henüz sahaya indiğini ancak büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıldır sahada olduğunu ve aday olmamasına karşın ciddi biçimde çalıştığını kaydeden Aslanoğlu, “AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı henüz sahaya indi. Bizim büyükşehir belediye başkanımız hala adaymış gibi ciddi çalışma yürütüyor ve 15 yıldır sahada” dedi.

BALÇOVA’DA RESMİN 10 YILDIR DONDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Balçova’nın eğitim, bilim ve turizm kenti olması için çalışacağı sözünü veren CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Aslanoğlu, “Balçova’da  resmin on yıldır donduğunu düşünüyorum. Koşulların imkan vermediği bir durum var. Yeni dünyanın Balçova için fırsat olacağını ve Balçova’nın kabuğunu kıracağını düşünüyorum. Bir beş yıl sonra bilim kenti olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

BALÇOVA BİR TURİZM VE EĞİTİM KENTİ OLMALI

Balçova kutu gibi bir kent. Dağ ve şehir arasına sıkışmış ama her şeyi olan bir yer. Denizi, ormanı, jeotermali var, her şeyi var. Balçova bir eğitim şehri. İki üniversite var içinde. Bir sanayi kenti değil. Olmaması da gayet güzel. Tarım kenti de değil. Balçova bir turizm ve eğitim kenti olmalı. Kaya Termal var. Bir otel daha var. Norveçli turistler de artık gelmiyor. Balçova Termal Otel eskidi. Yenilenmesi gerekiyor.

İZMİR’İN YATAK KAPASİTESİ KIŞ İÇİN MÜSAİT VE…

Sağlık turizmi için yatak kapasiteniz olmalı. Yeni oteller olmalı. Dünyanın değiştiğini artık kabullenmeniz lazım. Kullanılabilecek o kadar çok yeri var ki. Atıl kapasitelerimizi kullanabiliriz. Balçovalılara başka bir geçim kaynağı önerebiliriz. Dijital göçmenler getirebiliriz. Soğuk iklimde yaşayan devletler yılın 3 ayını sıcak iklimlerde geçiriyor. İzmir’in yatak kapasitesi için kış için oldukça müsait. Yeter ki bulup getirmeli.

BALÇOVA AKILLI KENT PROJELERİNE UYGUN

Akıllı şehir projemiz var. Ekonomi Üniversitesi’nin on bin öğrencisi var. Tıp Fakültesi’nin de 7-8 bin öğrencisi var. 2 bin çalışan, öğretim görevlisi var. 50 yaşın altında nüfusun yarısı. Yürüyerek dolaşılabilen bir yer Balçova aynı zamanda. Eğitimli nüfusu var. Entelektüel birikimi yüksek. Tüm bu kaynaklar var iken bu projeyi burada yapabilirsiniz. Akıllı projelerin yapılabileceği en uygun kent Balçova. İnovasyon ile ilgili gelişmiş kentler sayabiliriz. Bu kentlerin ortak özelliği dışarıdan insan alabilirler, kültürel yapısı müsait. Bütün o kentlerin iklimi çok uygundur. Yeme içme kültürü, restoranlar, eğlence kültürü İzmir’de var. Endüstri 4.0’ı, başka birşeyi yakalayabilir İzmir.

SANAYİ DEVRİMİNİ KAÇIRDIK AMA ENDÜSTRİ 4.0’DAN BAHSEDİYORUZ ARTIK

Sanayi devrimini kaçırdık. Endüstri 4.0’dan bahsediyoruz artık. Akıllı şehirlerden bahsediliyor artık. Dijital çöp konteynırlarından bahsediliyor. Sensörler dolduğunu algılıyor ve merkeze haber veriyor. Vatandaşların belediyelere gelmesine gerek yok artık. Dijital sistemlerle doğrudan evlerinden halledebilirler. Artık e-devletten her şeyi sorgulayabilirsiniz. Bunu hantal bir devlet yaptı, dinamik bir belediye neden yapamasın ki'

KOSGEB DESTEKLİ TEKMER PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ

Tek-mer projemiz var. Bu kadar genç ve okumuş insan var. Bu insanlar evrilirse buraya, yeni projeler üretilir. Tekmer girişimlerin büyümesi için bir merkez olacak. KOSGEB de destek veriyor bu projelere.

BALÇOVA’DA YENİ YOLLAR AÇILMALI

Bir yer tıkanıyorsa bir sebebi olmalı. 4,5 milyonluk bir kentten bahsediyoruz. Bir ülke büyüklüğündeyiz. Yeni yollar açılmalı. İki yeni yol önerimiz var. Biri Ata Caddesi yapılırken, geçici kullandığımız yol buna müsait. Sadece düzenlenmesi gerekiyor. Ata Caddesi yükünü azaltacak. Uzundere’den Sakarya Caddesi’ne inen bir yol önerimiz de var.

YURTDIŞINDA EVLER KİRAYA VERİLEBİLİYOR, AİLE YANI KONAKLAMA

Dünyaya baktığımızda çocuklarımızı dil öğrenmeye gönderdiğimizde aile yanı konaklamaya bakıyoruz. Bizde neden olması? Emeklilerimiz var. Gençler evlendiler, artık sadece bir beyefendi ve hanımefendi yaşıyor. Bu evlerde herşey var. Hem onlar için can yoldaşı olurlar. Hem emeklilerimiz için bir gelir kaynağı olur. Üniversite çocuklarımız için yurt sorununu çözemiyoruz. Ya özel yurtlarda kalıyorlar, ya özel evlerde kalıyorlar, ya tarikat yurtlarına gitmek durumunda kalıyorlar. Endüstri mühendisi gibi düşünmek gerekiyor. Yurtdışına gittiğinizde bir konutta kalabiliyorsunuz aile yanında. Ekonomistler otel zincirlerinin biteceğini söylüyor. Dünyada var olan büyük bir trend, kendi evlerini ya da evlerinde odalarını kiraya veriyorlar. Yeni çağda müthiş tüketimler yok. Gençler bir araba alayım, ömrüm boyunca onun parasını ödeyeyim istemiyor. Dünyayı gezmek, ihtiyacı dışındakini almamak gibi düşünce içindeler.

BİR KENTİ PLANLAYACAKSAK 2050’YE GÖRE PLANLAMALIYIZ

Bir kenti planlayacaksak 2050’ye göre planlamalıyız. Hala neden biçki nakış kurslarını konuşuyoruz. Dünyanın en iyi bilişim ülkelerinden biri haline geldi Hindistan. İşsiz insanlarımızın çoğu genç. Genç işsizliğimiz yüzde 20. Balçova’da büyük bir üretim kooperatifi kurulabilir.

BALÇOVA’DA CHP ÇOK RAHAT İPİ GÖĞÜSLEYECEKTİR

İttifak genel merkezler tarafından yürütülen bir prosedür. İzmir’de bu ittifak olmasa da zaten bir taban ittifakı var. Bu seçimde 30 binlik oyu alırız çok rahat. Balçova’da CHP çok rahat bir biçimde ipi göğüsleyecektir. Evrim hanım başarılı biri. Ama ne olursa olsun Balçova’da yüksek bir oy oranını yakalayamaz AK Parti.

BİZİM BAŞKANIMIZ 15 YILDIR SAHADA

AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı henüz sahaya indi. Bizim büyükşehir belediye başkanımız hala adaymış gibi ciddi çalışma yürütüyor ve 15 yıldır sahada.

BALÇOVA’DA RESMİN 10 YILDIR DONDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Balçova’da  resmin on yıldır donduğunu düşünüyorum. Koşulların imkan vermediği bir durum var. Yeni dünyanın Balçova için fırsat olacağını ve Balçova’nın kabuğunu kıracağını düşünüyorum. Bir beş yıl sonra bilim kenti olacağını düşünüyorum. Fonlar var, inanılmaz fonlar var yeter ki kullanmasını bilelim. Park yapacağız demekten vazgeçelim artık.

BALÇOVA SAĞLIK TURİZMİ ALANINDA ÇOK BAŞARILI OLABİLİR

Balçova-İnciraltı planlamasıyla sağlık turizmi kenti olabilir. Geriatri, fizik tedavi alanında dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline gelebiliriz. İstanbul’da havaalanına iniyorsunuz, bir sürü turist var. Diş, saç gibi estetik müdahaleler için geliyorlar. Çünkü çok iyi hocalar ve ekonomik açıdan da çok uygun. Siz gidip üç tane turisti getiremezsiniz. Acentelerle çalışmalısınız. Dünya çapındaki acentelerle iletişim kurulmalı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.