Dolar 32,2659
%-0.03
Euro 35,1207
%0.1
Altın 2.467,620
%0.06
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteciler CHP anketini masaya yatırdı: Sürpriz isim: Figen Baz

Gazeteciler CHP anketini masaya yatırdı: Sürpriz isim: Figen Baz

Hande Fırat’ın moderatörlüğünde CNN Türk’te gerçekleşen Gece Görüşü programında konuşan gazeteciler CHP Genel Merkezi’nin İzmir adayını belirlemek için yaptırdığı ankette ismi geçen adayları masaya yatırdı. Programda konuşan Abdülkadir Selvi, ankette özel bir firmanın genel müdürü olan Figen Baz isminin de bulunduğunu açıklayarak, “Figen Baz yeni isim. Ancak zannediyorum ki bundan sonra bu ismi konuşacağız” dedi. Gazeteciler CHP'nin İzmir anketini masaya yatırdı

  • Ege Postası
  • 04.01.2019 - 11:05

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI-CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü adlı programda CHP’nin olası İzmir adaylarının ele alındığı bölümde konuşan gazeteciler CHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı bir ankette Tuncay Özkan, Abdül Batur, Tunç Soyer, Murat Bakan; Selin Sayek Böke isimlerinin oylandığı ancak ankette sürpriz bir kadın adayın isminin de geçtiği belirtildi.

Hande Fırat’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda konuşan Abdülkadir Selvi, ankete giren sürpriz kadın ismin Figen Baz olduğunu açıkladı.

ABDÜLKADİR SELVİ: ŞİMDİ ÖĞRENDİM, ANKETTE FİGEN BAZ İSMİ DE VAR

Selvi,  “Şimdi öğrendim, ankette Murat Bakan da var. Beş isim var. Bir kadın var. O da Figen Baz. Özel sektörden. Eşi de özel sektörde sağlık kurumu yöneticisi. Kendisi de işitme cihazlarıyla ilgili bir firmanın genel müdürü. İzmir’de tanınan ancak Türk siyasetinin yeni tanıyacağı bir isim; Figen Baz. PM’den önce anketin tamamlanacağı belirtiliyor. Yarından sonraki 16’sındaki PM’den önce tamamlanacak anket. Figen Baz yeni isim. Ancak zannediyorum ki bundan sonra bu ismi konuşacağız” diye konuştu.

SELVİ: BÖKE GENEL BAŞKANA MUHALİF OLUDĞU İÇİN...

Selvi, Selin Sayek Böke isminin de konuşulduğunu ancak Böke’nin genel başkana muhalif olduğu için olmayabileceğini belirterek, CHP’nin bunun yerine ilçelerde kadın aday sayısını yüksek tutacağını, “Söylenen Böke’nin genel başkana muhalif olduğu. Ama çağdaş bir Türk kadınıdır, önemli bir CHP’lidir. İzmir’de ilçeleri de kattığımızda en çok kadın aday olacak. İlçelerde kadın adaylar yüksek oranda gösterilecek” sözleriyle ifade etti.

HACIR: BATUR İLE KONUŞTUM, İYİ PARTİ DESTEĞİYLE YÜZDE 60 OY ALIRIZ

Gazeteci Gürkan Hacır da, sözkonusu ankette Abdül Batur’un da ön planda olduğunu kaydederek, Batur ile gece yaptığı konuşmayı anlattı. Hacır, “Genel merkez yönetiminin, MYK’nın, genel başkanın ve partinin aklında kimin olduğunu net olarak ortaya koymak bu saatten sonra pek kolay değil. Sızan bilgilerden bir kanaat oluşturmaya çalışıyoruz. Abdül Batur ile görüştüm. Ondan bir demeç aldım; “3 aydır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışıyorum. Adaylığımı açıkladım. 3 aydır çalışıyorum. 20 yıldır belediye başkanıyım. İzmir’in sorunlarını biliyorum. Aday gösterilmem durumunda genel merkez ve genel başkanla ortak aklı harekete geçirecek ve örgütü hareketlendirecek, örgütün sesini dinleyerek bir kadro belirleyeceğiz. Ortak akılla hareket edeceğiz. İYİ Parti’nin desteğiyle yüzde 60’ı geçeceğimizi düşünüyorum dedi” şeklinde konuştu.

HANDE FIRAT: AKŞENER DE BATUR İSMİNİ DESTEKLEYEBİLECEKLERİNİ SÖYLEMİŞ

Programın moderatörü Hande Fırat da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de İzmir büyükşehir adayı ile ilgili içinde isim geçen bir görüşme yaptığını ve Akşener’in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Batur ismini destekleyeceklerini bildirdiğini söyledi. Fırat, “Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun İzmir ile ilgili bir telefon görüşmesi yaptığı ve isim konuştuğu ve Akşener’in biz şu ismi destekleriz dediği bilgisi var” dedi.

GÜRKAN HACIR: BATUR’UN İTTİFAKI ÇOK ANCAK ÖZKAN İHTİMALİNİ DE BOŞA ALMAYALIM

Program akışında konuşan Gazeteci Gürkan Hacır , Abdül Batur’un İYİ Parti’nin desteğini aldığını ancak aday olmadığı ve hiçbir açıklama yapmadığı halde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan isminin de güçlü bir ihtimal olarak durduğunu söyledi. Hacır, “Abdül Batur’un ittifakı çok. Aziz Bey ile yakın çalışma arkadaşı, dostluk ilişkileri var. Genel merkeze son derece yakın olduğu biliniyor. Aynı şekilde İYİ Parti’nin de desteğini aldığı söyleniyor. Ancak Tuncay Özkan ihtimalini de boşa almayalım” diye konuştu.

HACIR: SOYER, İYİ PARTİ’DEN DOLAYI OLMAYABİLİR

Gürkan Hacır, ankette geçen bir diğer isim olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İYİ Parti’nin istememesi nedeniyle olmayabileceğini dile getirerek, “Tunç Soyer olmaz ise. İYİ Parti’den dolayı olmayacağını söyleyebilirim. Abdül Batur’un dışında Tuncay Özkan’ı aradım, bilgi almak istedim. Tabi kendi adaylığı ile ilgili konuşmuyor. Ancak net olarak Tuncay Özkan da gündemde. Özkan da potada. Dolayısıyla artık üç isme düştü diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

ABDÜLKADİR SELVİ: SOYER’E İYİ PARTİ’NİN BABASINDAN DOLAYI İTİRAZI VAR

Gazeteci-Köşe yazarı Abdülkadir Selvi de, “Abdül Batur ismi bir dönem CHP Genel Merkezi’nde çok sıkça konuşulan bir isimdi. İYİ Parti’nin de sıcak baktığı bir isim. Tunç Soyer aslında başarılı bir belediye başkanı ancak İYİ Parti babası sıkıyönetim komutanlığı döneminde, MHP davasındaki rolü nedeniyle, Nurettin Soyer’e bir itirazı var. Gerçi bu tür şeylere kişisel olarak Tunç Soyer olarak bakmak gerekiyor” değerlendirmesini yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.