Dolar 32,4263
%-0.03
Euro 34,8204
%0.23
Altın 2.440,700
%0.08
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan flaş açıklamalar: Tuncay Özkan havanda su dövüyor

Umutoğulları'ndan flaş açıklamalar: Tuncay Özkan havanda su dövüyor

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Murat Bakan’ın büyükşehir adayı olmak için yaptıkları kulis çalışmalarını değerlendirerek, İzmir örgütünün rahatsızlığını ve iki ismin aday olarak gösterilmesi durumunda İzmir’i bekleyen tehlikelerin neler olduğunu anlattı.

  • Ege Postası
  • 04.01.2019 - 15:04

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI- Sekizinci Gün programında TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak ile siyaset gündemini değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, CHP’de büyükşehir belediye başkan adayı olmak isteyen milletvekilleri Tuncay Özkan ve Murat Bakan’ın örgütü ve İzmir’i dizayn etmeye çalıştığını ancak bunun sonuç vermeyeceğini, aksi durumda İzmir’de CHP’nin bayrak asacak adam bulamayacağını söyledi.

TUNCAY ÖZKAN CHP’NİN ALTINA DİNAMİT KOYUYOR

“Tuncay Özkan, İzmir’de CHP’nin altına dinamit koyuyor. Neredeyse her ilçede bir adayı var, söz verdikleri var. Özellikle ilçe başkanlarına. İlçe başkanlarının aklında, hayalinde olmayacak şeyleri kafasına sokmuş. İnsanlar buna inanıyor” diyen Mithat Umutoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın bütün hesabının seçimlerden sonra genel başkanlık yarışına girmek olduğunu savundu.

GENEL BAŞKAN ALANI ÖZKAN’A BIRAKIRSA KOLTUĞUNU KAPTIRIR

Umutoğulları, “Böyle genel başkan yardımcısı olur m? Neden örgütle bu kadar içli dışlısın. Partinin içinde bir iki üç beş belediye başkanını nasıl kapar, bu rantı nasıl paylaşırı? Bütün dert bu. Seçimden sonra kavga başlayacak. Birkaç belediyeyi alsam, genel başkan olurum. Onun büyük hayalleri var. Geldiği günden beri genel başkan olmak istiyor. İzmir’i o kadar boş sanıyor ki! Adaylar konuşulmaya başladığında Tuncay Özkan’ın ne kadar etkin olduğunu hep beraber görürüz. Genel başkan alanı Özkan’a bırakırsa koltuğunu kaptırır” diye konuştu.

NE GENEL BAŞKAN NE GENEL MERKEZ ONUN ÇIKMASINA İZİN VERMEZ

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Tuncay Özkan’ın yaptıklarıyla havanda su dövdüğünü de vurgulayarak, “Örgütün DNA’sıyla bu kadar oynayan bir genel başkan yardımcısı nasıl büyükşehir adayı olaca? Farz edelim ki büyükşehir adayı oldu. Tuncay Özkan İzmir’de örgütleri eline alacak, atayabildiği kadar belediye başkanı atayacak. Delegasyonu etkileyip kongre sonrasında kesinlikle ama kesinlikle genel başkan adayı olacak. Bunu partinin ilgili kurulları da genel başkan da biliyor. Tuncay Özkan şu anda havanda su dövüyor. Ne genel başkan ne genel merkez yöneticileri onun çıkmasına izin vermez, vermeyecekler” ifadelerini kullandı.

BAKAN DA MASON LOBİSİNİ HAREKETE GEÇİREREK…

İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın da Bülent Tezcan aracılığıyla CHP Lideri ile evinde görüştüğünü anlatan Mithat Umutoğulları, Bakan’ın İzmir’de yaptığı bazı işler nedeniyle sıkıntı yaşayacağını, neden olmaması gerektiğini sonraki programlarda açıklayacağını söyledi. Umutoğulları, “Murat Bakan’ın Mason lobisini harekete geçirdiği ve iş dünyasından önemli isimlerin genel başkanla görüşüp ismini telaffuz ettiğini belirtiyor. Fahri konsolosların bile gidip konuştukları, çalıştıkları ifade ediliyor. Bakan’ı destekleyenler de ‘evet bu işi bitirdik’ havasında imişler” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

TUNCAY ÖZKAN İŞİ FİLMLİYOR

CHP’de neler olduğunu CHP’liler de bilmiyor. CHP’de büyükşehir çok merak ediliyor artık. Enteresan şeyler olmaya başladı. PM ve MYK’ya henüz isim gelmedi. Anketi geçen sefer açıkladık. Kimlerin ismini duyurmak için yaptığını biliyoruz. Bir anket hikayesi daha çıktı. Ulusal kanallarda da çıktı. Tuncay Özkan, Tunç Soyer, Selin Sayek Böke, Figen Baz, Abdül Batur isimlerinin sorulacağı ifade ediliyor. Bütün anketlerde Tuncay Özkan var. Özkan işi filmliyor. Kendisini masaya götürmek için her şeyi yapıyor. İzmir ile ilgili bir anket konuşulmadığı, İzmir ile ilgili tek karenin konuşulmadığı ifade ediliyor. Ama ulusal kanallarda bile konuşuluyor, enteresan. 

MİLLETVEKİLİ OLMADIĞI KESİN

17-18’inde MYK’ya gelebilir. CHP’nin hala bir fikrinin olmaması da enteresan AK Parti adaylarını teker teker açıklarken. Bu hafta Abdül Batur, öbür hafta Murat Bakan, öbür hafta Tuncay Özkan bilmem ne. At yarışına döndü. Milletvekilinin olmadığı kesin. Ankara’dan üst düzey üyelerle görüştüğümüzde bize söylenen bu. Murat Bakan ve Tuncay Özkan’ın kurduğu ilişkiler çerçevesinde aday olabilir miyiz, aday belirleyebilir miyizin peşindeler. 

BÜLENT TEZCAN, BAKAN’I GENEL BAŞKANIN EVİNE GÖTÜRÜYOR

Murat Bakan ile ilgili bir iki kulis yaptım. Genel merkezden aldığım bilgi şu; Bakan çok uğraşıyor. Murat Bakan’ın Mason lobisini harekete geçirdiği ve iş dünyasından önemli isimlerin genel başkanla görüşüp ismini telaffuz ettiğini belirtiyor. Fahri konsolosların bile gidip konuştukları, çalıştıkları ifade ediliyor. Bakan’ı destekleyenler de ‘evet bu işi bitirdik’ havasında imişler. Daha enteresan bir bilgiye ulaştım bugün. Murat Bakan’ı, Bülent Tezcan’ın emrivaki yaparak genel başkanı arayıp evine götürdüğü ve adaylıkla ilgili orada bir görüşme olduğu ifade ediliyor. 3-4 gün sonra da genel başkanla randevusu oluyor, içeride bir buçuk saat konuştuğu belirtildi. Bakan’ın moralinin bozuk olduğu, genel başkandan olumlu reaksiyon almadığı bana söylendi. Bülent Tezcan ve Muharrem Erkek’i çok iyi kullandığı, bu üçlü sac ayağının sıkı çalıştığı kaydedildi.

BAKAN’IN NEDEN OLMAYACAĞINI SONRA AÇIKLAYACAĞIM

Bakan’ın isminin neden olmayacağını bir sonraki programda söyleyeceğim. Karabağlar, Gaziemir ve Çiğli’de sıkıntılı işlerin olduğunu ve canının bundan dolayı sıkıldığını, özellikle CHP’lilerin. Ben de gerekçelerini ve neler yaptığını birkaç program sonra söyleyeceğim.

TUNCAY ÖZKAN, YÜCEL’İN LİSTE VERDİĞİNİ SÖYLÜYOR GENEL BAŞKANA AMA…

Tuncay Özkan da işin açıkçası yapılabilecek herşeyi yapıyor. CHP’de bu işler oluyor. İlişki ve bulunduğu konumu kullanarak, kendisine avantaj sağlayabilecek işler ortaya konabiliyor. Çok enteresan işler oluyor. Bu arada Özkan, il başkanıyla da uğraşıyor. Çünkü kendisinin aday olmaması için en büyük neden olarak onu görüyor. İl başkanının Aziz Bey ile birlikte seçilip gelmesinden sonra bir cephe olarak görüyor. Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi, Özkan’a yakın, Deniz Yücel’in Ankara’ya bir liste verdiğini belirtmişti. Bundan sonra Özkan bu haberi alıyor, genel başkana gidiyor, il başkanı size bir liste getirdiği ifade ediliyor. İzmir ve örgüt çalkalanıyor diyor. Kemal Bey de, Deniz Bey bana bir liste getirmedi ki diyor. İş böyle olunca Tuncay Özkan şaşırıyor. Yücel ile ilgili dördüncü beşinci mahcubiyeti oluyor Tuncay Özkan’ın. İmza sürecinde de Aziz Beyin adamı dediğinde de hem genel başkan hem Oğuz Kaan Salıcı tepki göstermiş Özkan’a. Sonra da 15 ilçe başkanını Ankara’ya ve sinemaya götürdü.

ÖZKAN, İZMİR’DE CHP VE ÖRGÜTÜN ALTINA DİNAMİT KOYUYOR VE…

Tuncay Özkan, İzmir’de CHP’nin altına dinamit koyuyor. Neredeyse her ilçede bir adayı var, söz verdikleri var. Özellikle ilçe başkanlarına. İlçe başkanlarının aklında, hayalinde olmayacak şeyleri kafasına sokmuş. İnsanlar buna inanıyor. İnanmakta da haklılar. Ben seni buraya belediye başkanı yapacağım diyor. Güzel bir hayal. Yapma şansı matematiksel olarak var. 30 ilçenin hepsini Tuncay Özkan mı belirleyecek am? Kasım Akdağ hala imza atmıyor. Belediye başkanı olacakmış. Kendi arkadaşları bile ona tepki gösteriyor, yalnız bırakmışlar. AK Parti ne yaptı ilçe başkanlarından aday olanların yerine hızla başkan atadılar.

GENEL BAŞKAN ÖZKAN’IN ÇIKMASINA İZİN VERMEZ, VERMEYECEKLER

Örgütün DNA’sıyla bu kadar oynayan bir genel başkan yardımcısı nasıl büyükşehir adayı olaca? Farz edelim ki büyükşehir adayı oldu. Tuncay Özkan İzmir’de örgütleri eline alacak, atayabildiği kadar belediye başkanı atayacak. Delegasyonu etkileyip kongre sonrasında kesinlikle ama kesinlikle genel başkan adayı olacak. Bunu partinin ilgili kurulları da genel başkan da biliyor. Tuncay Özkan şu anda havanda su dövüyor. Ne genel başkan ne genel merkez yöneticileri onun çıkmasına izin vermez, vermeyecekler. İlçe başkanlarını Ankara’ya gönderiyorsun, genel merkez kararına karşın. Aday tarifini yaptırıyorsun, kendini tarif ettiriyorsun. Kendine yakın haber sitelerinde haberler çıkarıyorsun. İl başkanı genel başkana liste verdi diyorsun. Örgütü de il başkanına karşı kışkırtıyorsun. Yetmedi. Gidip Deniz Yücel sana liste verdi, İzmir örgütü çalkalanıyor diyor. Genel başkan bana liste falan vermedi diyor. Havada kalıyorsun.

ÖZKAN’I GETİRİRSEN İZMİR’DE BAYRAK ASACAK ADAM BULAMAZSIN

İzmir örgütünün, özellikle aday adayı olan ve ilçe başkanlarının buna çok dikkat etmesi gerekiyor. İzmir örgütü Tuncay Özkan ve Murat Bakan gibi vekillerin vereceği vaatlerle bu işi yapmaya edvam ederlese ortada ne CHP ne CHP örgütü kalır. Örgüt darmadağın olacak bu yapıya izin verilirse. Bu kesin. CHP Genel Başkanı bu alanı onlara bırakırsa bu örgütü kimse toparlayamaz. Aziz Kocaoğlu’nu kaybeder. İYİ Parti İl Başkanı alanları dolaşıyoruz. Bir Aziz Kocaoğlu ağırlığı var ilçelerde diyor. Ben aday değilim dediğinde AK Partili yöneticiler neredeyse davul zurna çalacaklardı. Bu kente 15 yıl hizmet etmiş, senin imza hareketinde senin gitmen için de çaba göstermiş bir büyükşehir belediye başkanının karşısına, onun istemediği bir Tuncay Özkan’ı getirirsen İzmir’de bayrak asacak adam bulamazsın.

AZİZ BEY, İZİN VERMEM DEMİŞTİ, HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKIYOR

Murat Bakan, partide ön seçimi kaldıran bir milletvekili. Sen bunu yapmış bir adam olursa ciddi sıkıntı var. CHP’nin şu alengirli duruma son vermeli. CHP tarihinin hiçbir döneminde böyle bir dönem yaşamadı. Aziz Bey, partinin dışarıdan gelen birinin dizayn etmesine izin vermem demişti. Ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Benim tanıdığım Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel bunu böyle bırakmaz.

BİR ADAM 30 İLÇEDE 30 KİŞİYE SÖZ VERİR Mİ'

Örneğin Şakir Başak, Utku Gümrükçü, bunlar cirit atıyorlar genel merkez koridorlarında. Belediye başkanı gibi dolaşıyorlar. Torbalı, Çeşme’de de öyle. Adam ilçe başkanlığı yapmış, istifa etmiş. Bir göreve talip olmuş, destekle ama 30 ilçede 30 kişiye söz verir mi bir adam.

GENEL BAŞKAN ALANI ÖZKAN’A BIRAKIRSA KOLTUĞUNU KAPTIRIR

Böyle genel başkan yardımcısı olur m? Neden örgütle bu kadar içli dışlısın. Partinin içinde bir iki üç beş belediye başkanını nasıl kapar, bu rantı nasıl paylaşırı? Bütün dert bu. Seçimden sonra kavga başlayacak. Birkaç belediyeyi alsam, genel başkan olurum. Onun büyük hayalleri var. Geldiği günden beri genel başkan olmak istiyor. İzmir’i o kadar boş sanıyor ki! Adaylar konuşulmaya başladığında Tuncay Özkan’ın ne kadar etkin olduğunu hep beraber görürüz. Genel başkan alanı Özkan’a bırakırsa koltuğunu kaptırır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.