Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de sıra sancısı: Adaydan bomba çıkış!

AK Parti İzmir’de sıra sancısı: Adaydan bomba çıkış!

AK Parti'nin İzmir’de 2’nci Bölge 6’ncı sıradan aday gösterdiği Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Dr. Mehmet Bayındır’dan bomba öneri geldi. İlk 5’te yer almadığı için kendisine oy verecek çok sayıda seçmenin oy vermekten vazgeçtiği ifade eden Bayındır, “Birinci sıra adayımız İbrahim Bey (İbrahim Turhan) önemli bir isim. Kontenjan adayı gibi. Onu dışarıda tutsunlar. Diğer 2,3,4,5 ve 6’ncı sıradaki adaylar için temayül yapılsın, anket yapılsın. En düşük oyu kim alıyorsa o isim istifa etsin. Sıra yeniden şekillensin. Kadro açıklandı maç başlamadı daha. Zaman var” dedi. AK Parti İzmir’de sıra sancısı

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 11:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti'nin İzmir’de 2’nci Bölge  6’ncı sıradan aday gösterdiği Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Dr. Mehmet Bayındır’ın sırasından rahatsız olduğu iddia edilmişti. Adayların açıklamasının ardından telefonunu kapatan Bayındır’a il yöneticileri bile ulaşamamıştı. Bayındır’ın CHP’nin Afyon’da yaptığı önseçimde 6’ncı sırada çıkan ancak daha sonra açıklanan kesin sonuçta 5’inci sıraya yükselmesine rağmen istifa eden Ahmet Toptaş’ın haberini Facebook’ta  paylaşarak üzerine, “arif olan anlar !!! ... örnek bir davranış !!! ... darısı,5ci.sıradayken sonradan 6’ncı sıraya kaydırılan bizim başımıza vesselam” diye yazması iddiaları güçlendirmişti.


Son olarak Ankara’da yapılan tanıtım toplantısında kürsüde adaylar ellerini havaya kaldırırken, Bayındır’ın ellerinin havada olmaması dikkat çekmişti.

KIRGINLIĞIM YOK ÜZGÜNÜM
Bayındır, adayların açıklanması sonrası sessizliğini Ege Postası’na bozdu.  Bayındır “Herkesin hedefi birinci olmaktır. Ben de üst sıralarda yer almayı bekliyordum. Sadece ben de değil seçmen ve teşkilatta da böyle bir beklenti vardı. İlk 5’te yer almam bekleniyordu. Kırgınlığım yok ama üzgünüm. Takdir genel merkezin” dedi.

OY KAYBI YAŞANACAK
Sahada çalışmama gibi bir lüksünün olmadığının altını çizen Bayındır, “ 6’ncı sıra adayı olarak  kalmaya devam edersem ben yine çalışırım sahada ancak vatandaş tepkili. AK Partili seçmen zaten oy verecek. Önemli olan diğer partilerin tabanından gelecek oylar. Burada benim ciddi etkim var. Ciddi derecede seçmen benim ilk 5’te olacağımı düşünüyordu ve “Oyumuz size” dedi. Adaylar açıklandıktan sonra sıramdan dolayı “Size oy vermeyeceğiz” demeye başladılar. Telefonlarım susmadı. Telefonumu kapatmak zorunda kaldım. Kara kara düşünüyorum sahada seçmene ne diyeceğim diye…Bence büyük bir oy kaybı var. 5’inci sırada aday olsam gelecek oy 100 ise, 6’ncı sıradayken gelecek oy 50…Büyük bir oy kaybı yaşanacak. Bağımsız aday olarak seçimlere geçmişte girmiş bir isimim…14 bin resmi oy aldım. Diğer partilerle benimde işaretlendiğim geçersiz sayılan oy pusuları 8 bindi…Yani 22 bin oy almıştım tek başıma. Takdir genel merkezin" dedi.

ANKET YAPILSIN
Listelerde değişiklik yapılması için çözüm yollarının ve  zamanın olduğunu belirten Bayındır, “CHP Afyon’da örnek var. 5’inci sıradaki kişi istifa etti, oy durumunu dikkate alarak.  Facebook’ta da paylaştım. “Arif olan anlar” dedim. 
Süre var daha. Değiştirilmesi elzemse farklı yöntemleri var. Bunu yapabilirler. Önemli olan hatayı telafi etmektir. YSK'nın yasal süresi olan 24 Nisan 2015'e kadar zaman var. Kadro açıklandı ama maç başlamadı daha... Benim önerim birinci sıra adayımız İbrahim Bey (İbrahim Turhan) önemli bir isim. Kontenjan adayı gibi…Onu dışarıda tutsunlar. Diğer 2,3,4,5 ve 6’ncı sıradaki adaylar için temayül yapılsın, anket yapılsın. Seçmen veya üye bazında... En düşük oyu kim alıyorsa o isim istifa etsin. Oy durumuna göre sıra şekillensin. Sıram değişmezse ben partimin yine emrindeyim. Kırgınlık küslük yok” ifadelerini kullandı.

TESADÜF
Ankara’daki aday tanıtım toplantısında diğer adayların elleri havadayken ellerini havaya kaldırmamasının tesadüf olduğunu söyleyen Bayındır, “ Ben aslında kaldırmıştım ancak o an fotoğraf çekilmemiş. Ben de dikkat ettim fotoğrafa…Bir çok kişi bana iletti. Ne kadar önemli bir isim olduğumu gösteriyor aslında"  dedi.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.