Dolar 32,1994
%-0.01
Euro 35,0191
%0.03
Altın 2.499,120
%-0.06
Bist-100 10.743,00
%0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
12.5 milyon genç kötülüğün pençesinde

12.5 milyon genç kötülüğün pençesinde

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 15-24 yaş arası 12.5 milyon gencin çatışmanın, umutsuzluğun ve kötülüğün pençesinde olduğunu belirterek, “ Türkiye geleceği olan milyonlarca gencini adeta gözden çıkarmıştır. Bu gençlere spordan toplumsal hayata katılıma, barınmadan istihdama hiçbir noktada kamu bütçesinde yer verilmemiştir. Genelde yüzde 9 olan işsizlik oranı bu gençlerde iki katı fazlayla yüzde 19’a yaklaşmıştır” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2014 - 10:57
Toplumun geleceğinin genç nüfusun eğitimine, istihdamdaki payına ve üretime yaptığı katkıya bağlı olduğunu vurgulayan Aslan, Bilgi Üniversitesi’nin gençlerin kamu bütçesi ve iş gücüne yönelik araştırmasını değerlendirdi. Araştırmaya göre nüfusun % 16.6’sını oluşturan 15-24 yaş arası on iki buçuk milyon gencin % 70’inin eğitim dışında olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Aslan, “ Bu gençlerimizin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’dan aldıkları pay sadece binde 42. Bu yetmezmiş gibi bunları ekonomik ve sosyal hayata kazandıracak kamu desteği, kamu harcaması da yok denecek derecededir. Milyonlarca genç, sporda, toplumsal hayata katılımda, barınmada ve istihdamda kamu bütçesinde görünmüyor. Türkiye eğitim dışındaki on iki buçuk milyon gencini adeta gözden çıkarmıştır” dedi.
 
KÖTÜLÜKLERİN KAYNAĞI İŞSİZLİKTİR

Bu gençlerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımlarının önünün kesildiğini belirten Aslan, “ Türkiye genelinde işsizlik oranı % 9.7 iken bu oran on iki buçuk milyon gençlerde % 18.7 düzeyinde gerçekleşmiştir. Bu tablo bize gençlerin heba edildiğini anlatmaktadır” ifadelerini kullandı. Aslan, sözlerini şöyle noktaladı:  “ Toplumun geleceği tümüyle gençlere bağlıdır.  Türkiye’de nüfusun % 41’ini çocuklar ve gençler oluşturuyor. Türkiye’yi yönetenlerin önceliği, ülkemizin geleceği olan bu genç potansiyeli çağdaş eğitim olanaklarından yararlandırarak kaliteli eğitime tabi tutmak ve daha sonra da eğitimden işe geçişte destek sağlamak, istihdam alanları yaratmak olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, eğitimsiz ve işsiz gençlik, demokrasi için de toplumun geleceği için de en büyük tehdittir. Her türlü kötülüğün, gerginliğin, çatışmanın temelinde gençlerin eğitimsiz, işsiz ve umutsuzluğu vardır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.