Dolar 32,2120
%0.03
Euro 35,0289
%0.06
Altın 2.509,750
%0.36
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meclisi’nde gündem Selanik!

Konak Meclisi’nde gündem Selanik!

Konak Belediyesi Meclisi’nde AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç Selanik’te Türkiye Başkonsolosluğu’na yapılan saldırıyı esefle kınadığını bildirirken, “Gazi’mizi elletmeyiz” dedi. Başkan Pekdaş ise, “Dünyanın her yerinde bu tür saygısızlar ve faşistler var. Bizim hepimizin bunlardan ders çıkarması gerekir” cevabını verdi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2014 - 01:01
Konak Belediye Meclisi Aralık ayı olağan oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleştirildi.
 
Meclis oturumu CHP’li Meclis Üyesi Hale Elden ve AK Partili Meclis Üyesi Nurdan Metin’in 24 Kasım’a mor fular ve kurdeleyle selam vermesiyle açıldı. Başkan Sema Pekdaş her iki üyeye de Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü anması için teşekkür etti.

Oturumda söz alan AK Partili Ahmet Ertuğrul Doğuç İspanya’dan görüntüler sunarak Kemaraltı için gölgelik önerisi getirdi. Başkan Pekdaş “Biliyorsunuz Kemeraltı koruma altında olan bir sit bölgesidir. Tescilli bir alan... O bölgeyle ilgili olarak Anıtlar Koruma Kurulu’nda hem alt yapı hem de gölgelikler anlamında bir proje çalışması var. Çivi çakarken bile Koruma Kurulu’ndan izin almak durumundasınız. Geçen gün bu izin çıktı. Bütün Kemeraltı’nın her türlü tesisatı yenileniyor. Önümüzdeki günlerde sabitlenen özel binalarla çalışma başlıyor. Hem alt yapı hem gölgelik olarak kurumdan izin çıktı” açıklamasını yaptı.
 
GAZİMİZİ ELLETMEYİZ!
Selanik’teki Türkiye Başkonsolosluğu’na yapılan saldırıyı kınayan AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç, “Biz o kadar hoşgörülü bir milletiz ki, İstanbul’a gelen Papaları, papazları karşılıyoruz. Ama bize saldırılar oluyor. Biz Gazimizi elletmeyiz. Bu saldırıyı esefle kınıyorum” dedi.
 
Her milletin ortak değerlerinin olduğunu belirten Başkan Pekdaş, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ve tüm dünyanın saygı duyduğu bir liderdir. Öncelikle Başkonsolosumuza da geçmiş olsun diyorum. Belediye başkanı o sokağı caddeyi yeniden düzenliyor. Bize oraya gittiğimizde bir dosya sunmuştu. Atatürk’ün doğduğu evi ve sokağı yeniliyorlar. Bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını vereceklerini iletmişlerdi. Dünyanın her yerinde bu tür saygısızlar ve faşistler var. Bizim hepimizin bunlardan ders çıkarması gerekir. Selanik başkonsolosumuza tekrar geçmiş olsun diyorum. Selanik Belediyesi’nin bizimle ortak hareket etme çabasını da bu yaşananları haklı çıkarıyor” diye konuştu.
 
BARIŞTAN ZARAR GELMEZ
Bunun üzerine Siyahkoç, “Ama saldırıyı yapanlar yakalansın. Biz yaptık mı onlar, bizim için ‘yakalansın’ diyorlar” dedi.
Başkan Pekdaş ise, “Ama bu yaklaşım yerine siz bizim kardeşimizsiniz diyerek elimizi uzatalım. Barıştan zarar gelmez” şeklinde cevap verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.