Dolar 32,2033
%0
Euro 35,0198
%0.04
Altın 2.502,170
%0.06
Bist-100 10.769,00
%1.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da kadın dayanışması

Bornova’da kadın dayanışması

Kadına yönelik şiddetle mücadele, Bornova Belediyesi’nce bir kez daha gündeme getirildi. “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” nedeniyle düzenlenen etkinlikte; söyleşiler, şarkılar, oyunlar ve açtıkları pankartlarla seslerini duyuran kadınlar, örnek bir dayanışma sergiledi. Etkinliğe Eşi Hikmet Atila ile birlikte katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, haklı mücadelelerinde kadınların yanında yer aldı

  • Ege Postası
  • 02.12.2014 - 10:36

İZMİR-Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Eşi Hikmet Atila, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, Bornova Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri ile çok sayıda Bornovalı kadın katıldı.
 
Organizasyonun açılış konuşmasını Bornova Belediyesi Kadın Çalışmaları Aile Hizmetleri Müdürü Gülçin Gönençer yaptı.  Kadına yönelik şiddetin cinsiyet ayırımcılığı sürdükçe devam edeceğini söyleyen Gönençer, “Amacımız kadın dayanışmasını güçlendirmek, kadına eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde omuz vermektir. Bornova Belediyesi Kadın Çalışmaları Aile Hizmetleri Müdürlüğü işte bu sorumlulukla kuruldu” dedi.
 
Fiziksel ya da duygusal olarak şiddet gören kadının mutlu olamayacağını belirten Hikmet Atila da şöyle konuştu: “Gelecek kuşaklar için en önemli ve en değerli kıymetimiz kadınlarımızdır. Mutsuz bir kadın mutlu bir çocuk yetiştiremez ve mutsuz çocuklar geleceğimizin umudu olamaz.  Umut dolu yarınlar için, mutlu çocuklar yetiştirmek için, aydınlık bir geleceğe ışık tutmak için kadına şiddete ‘hayır’ diyorum. Mutlu kadınların yetiştirdiği mutlu çocuklarla aydınlanan umut dolu bir gelecek diliyorum.”
 
Açılış konuşmalarının ardından İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nden Avukat Şenay Tavuz, “Kadına Yönelik Şiddetin Hukuki Boyutu” başlığıyla düzenlenen söyleşide, kadınların sorularını yanıtladı. Daha sonra tamamı kadınlardan oluşan Grup Moraçalar ile Grup Melodika’nın konseri gerçekleşti.  Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’ni dolduran kadınlar şarkılara coşkuyla eşlik etti. Etkinlik, Bornova Belediyesi Türkan Saylan Kadın Konukevi’nden yararlanan kadınların rol aldığı tiyatro ile son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.