Dolar 32,2958
%-0.57
Euro 34,6389
%-0.48
Altın 2.409,160
%-0.56
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Köye dönüşte altyapı hizmetleri acilen verilmeli'

'Köye dönüşte altyapı hizmetleri acilen verilmeli'

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TTKK) Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çözüm süreciyle birlikte köye dönüşlerin hızlandığını, bunun tarımsal üretimi artıracağına dikkati çekerek, "Köye göç edenlerin yaşamlarını kolaylaştıracak...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:25
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TTKK) Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çözüm süreciyle birlikte köye dönüşlerin hızlandığını, bunun tarımsal üretimi artıracağına dikkati çekerek, "Köye göç edenlerin yaşamlarını kolaylaştıracak şebeke suyu, kanalizasyon ve elektrik gibi alt yapı hizmetleri acilen yerine getirilmeli." dedi.

TTKK Genel Müdürü Kutlu, Doğu Anadolu Tarım Fuarı'na katılmak üzere Erzurum'a geldi. Kutlu, fuar öncesinde, bir parkta köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kutlu, ülkenin kırsal kesimlerindeki bin 900 köyde oluşturulan kooperatiler aracılığıyla bir milyon 100 bin çiftçi ortaklarının bulunduğunu dile getirdi. Tarımsal üretim ve istihdamın artması için ortaklarına 0- 4 aralığında faizle tarımsal girdi verdiklerinin ve bunun da milli ekonomiye katma değer sağladığını ifade eden Kutlu,"Şirketlerimizle Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birisi gibiyiz. Ülkemizde çiftçi kazanıyor, biz kazanıyoruz. Tarımsal üretim ve istihdam arttıkça memnuniyet ve refahta artıyor. Bu da çiftçiyi toparğınad tutup, göçün önüne set çekiyor" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK VERİYORUZ
Tarım Kredi Kooperatifleri olarak demokratik süreci desteklerini ve ülke için önemli bir fırsat olduğuna vurgu yapan Kutlu,"Yaşanan göçler nedeniyle büyükşehirler adeta yaşanmaz hale geldi. Çözüm sürecinin başlatılması bizim için de önemli. Terör nedeniyle köyünü, toprağını terk eden üreticilerimiz köylerine dörecek. Üretime destek çıkacak. Bizim de isteğimiz herkes toprağında kalsın, üretimde bulunsun. Doğudan batıya göçler nedeniyle başta İstanbul olmak üzere büyükşehirler yaşanmaz hale geldi. Hükümet, köye dönüş yapan ailelerin yaşamlarını kolaylaştıracak şebeke suyu, kanalizasyon ve elektrik gibi alt yapı hizmetlerini de bu süreçte yerine getirmeli." diye konuştu.

SAMAN KRİZİ BEKLEMİYORUZ
TTKK Genel Müdürü Kutlu, geçen kış spakülatörlerin saman krizi çıkarttığını ve ithal samanla bu problemi aştıklarına da değindi. Kutlu, bu yıl için yağışların iyi gittiğini ve kuraklığa bağlı saman krizi beklemediklerini de sözlerine ekleyerek,"Ülkemizde geçen kıy yapan saman krizi çıkartıldı. 30 bin ton ithal samanla bu krizi aştık. Bu sene yağışlar iyi gidiyor. Saman krizi beklemiyoruz. Spekülatörlerin geçen kış ağızları yandı. Güneydoğu'da hasat başladı. Artık kimse anız da yakmadığı için saman problemi yaşanacağını zannetmiyorum."şeklinde konuştu.

Program sonunda Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Fahri Eğiloğlu, Kutlu'ya günün anısına plaket sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.