Dolar 32,2723
%0.03
Euro 34,9635
%-0.05
Altın 2.446,360
%0
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Olimpiyat çocukları Miraç Kandili özel programıyla gönülleri fethetti

Olimpiyat çocukları Miraç Kandili özel programıyla gönülleri fethetti

'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla organize edilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni için Konya'ya gelen 40 ülkeden 200 öğrenci, Miraç Kandili özel programında Konya protokolü ve hayırseverlerle buluştu.    Konya'nın...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:09
'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla organize edilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni için Konya'ya gelen 40 ülkeden 200 öğrenci, Miraç Kandili özel programında Konya protokolü ve hayırseverlerle buluştu.

    Konya'nın misafiri Türkçe sevdalısı öğrenciler, Konya Rixos Otel'de gerçekleştirilen Miraç Kandili özel programına katılan yaklaşık 800 davetliye unutamayacakları bir kandil gecesi yaşattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam başta olmak üzere Konya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Konya ekonomisine yön veren sanayici ve işadamları, basın kuruluşlarının yöneticileri, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda davetli, misafir öğrencilerin okuduğu şiir ve naatlerle unutulmaz bir kandil gecesi geçirdi.

    Afganistanlı bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim okuyuşuyla başlayan programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Dil ve Kültür Şöleni için binlerce kilometre uzaktaki ülkelerden Türkiye'ye ve Konya'ya gelen öğrencilerin her birinin Türkçe neferi olduğunu söyledi. Etyemez, Türkçe Olimpiyatları ile Türkiye'nin dünyada tanınan ülke haline geldiğini ifade etti ve bu organizasyon için çalışan herkese teşekkür etti.

    Programda konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da Türkçe sevdalısı öğrencilerin dilleriyle söylediklerini gözlerinin tasdik ettiğini gördüğünü belirtti ve dünya sathına yayılan hareketin mayasının tuttuğunu kaydetti.

    11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni için Konya'ya gelen Türkçe sevdalısı misafir öğrenciler, Miraç Kandili özel programında Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas) için yazılmış şiirler ve naatler okudu. Gece ilahiyatçı-eğitimci Ahmet Said Tunçpinar'ın okuduğu duayla sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.