Dolar 32,1863
%-0.23
Euro 35,0633
%0.23
Altın 2.470,630
%0.99
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaalioğlu’ndan Taksim olayları yorumu

Karaalioğlu’ndan Taksim olayları yorumu

Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Taksim olayları ile ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların eylemcilere yönelik olmadığını belirterek, “Erdoğan’ın meydanlarda toplanan insanlarla sorunları yok. Onlara...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:03
Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Taksim olayları ile ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların eylemcilere yönelik olmadığını belirterek, “Erdoğan’ın meydanlarda toplanan insanlarla sorunları yok. Onlara bakmıyor. Sözleri de orada bulunanlardan yararlananlara, iktidar oyunu yürütenlere; Taksim olaylarının ardında olan uluslararası güçlerin, medyanın ve sermayenin tavrına yönelik.” dedi.

Topçu Kışlası’nın Erdoğan için önemli olmadığına işaret eden Karaalioğlu, “Bu sembollerden biridir. Şu aşamada o sembollerden tartışma yürüdüğü için ortam gerildi. Tayyip Erdoğan’ın sert kılan meydanlarda toplananların eylemi değil; bu ortamı yaratan siyasi oyunlar. Ben, kendilerinin sorunu aşacağını, bu ortamdan daha da güçlenerek çıkacağı kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

Moral FM’de Sabah Gündemi programına katılan Star Medya Grup Başkanı Karaalioğlu, Taksim olaylarını ve Erdoğan’ın açıklamalarını yorumladı.

Karaalioğlu, Türkiye’nin 10 senede önemli aşamalar aldığını aktarırken, “Son 5 senenin temposu daha güçlü oldu. Türkiye; askeri vesayetten, bürokratik vesayetten önemli oranda kurtuldu. Ağırlığı olan patronlar ve medya gibi unsurlar bu güçlerini kaybeti. Türkiye illegal bağımlılıklarından büyük oranla kurtuldu. Bu değişimdir. Yeni Türkiye dediğimiz şey budur.” dedi. Karaalioğlu, şöyle devam etti:
“Eski Türkiye’den yeni Türkiye’ye yürürken kimi sorunların olması doğaldır. Türkiye’nin yaptığı şeyleri Avrupa ülkeleri ihtilalle yaptılar. Şu anda Arap dünyası da bunun gayretinde. Türkiye’de değişim, seçimlerle, oyla oldu. Tabii buna mukabil artçı önlemler mutlaka olacaktır. Şu an vukubulan olaylar, moral bozukluğuna neden olabilir. Biz benzeri olmayan bir değişimden geçiyoruz. Bunun maliyetleri olacaktır, Allah beterinsen saklasın daha kanlı olaylarla karşılaşan ülkeler oldu.”
Karaalioğlu, Erdoğan’ın Kürt sorununa da çare ürettiğine işaret etti. Mustafa Karaalioğlu, “Bu anlamda yürütülen faaliyetler var. Bunlara saygı duymadan ülkeyi karıştırtabiliyorlar. Dünyanın başka ülkesinde olsa bu sorunu aşan idarecinin heykelini dikerlerdi. Türkiye’de ise siyasetiyle ve medyasıyla, belirli bir beyaz yakalılarla komplolar kurulabiliyor.” diye dert yandı. Karaalioğlu, şunları kaydetti:

“Bu insanlar başkalarının hayat biçimine ilgili değildir. Ciddi bir şekilde halka hakaret ve saygısızlık da var. Buna rağmen Türkiye’de bir gerilim potansiyeli vardır. Araçları da olacaktır. Yeni bir Türkiye kuruluyor. Kolay kolay yeni bir Türkiye kurulmasına izin vermezler. Ama Türkiye bunun üstesinden gelir.

Taksim’de toplananların birtakım talepleri olabilir. Ancak esas sorun Taksim’de bulunan 3-5 bini şu an medya kutsuyor. Tarihi bir eylem olarak sunuyor ki doğru değil. Hatırlayalım. 400-500 hafta Cumartesi Anneleri Taksim’in hemen yanında Galatasaray’da eylem yaptılar. Kimsenin burnu kanamadı. Kamuoyu onlara saygı duydu. Ayrıca eylem yaptıkları konu çok çok daha önemliydi. O insanlar çocuklarını, beylerini ve babalarını kaybetmişlerdi. Kayıpları vardı haber alamıyorlardı. Öylesine bir sorunda hiçbir yeri yakıp yıkmadan eylem yaptılar. 500 hafta süren başörtüsü eylemleri vardı. Taksim’de ağaç sorunundan çok daha önemliydi. Başörtüsü konusunda bu ülkenin pek çok şehrinde eylem yapıldı kimsenin burnu kanamadı. 2007’de Cumhuriyet mitingleri yapıldı. Onlar şu an toplanan eylemcilerin ataları sayılır. Çok daha büyük kalabalıklar alanlara toplandı. Yine kimsenin burnu kanamadı. Burada masun bireyler olabilir ama şimdi bu eylemlerin çevresine bir şiddet teması örülmüş durumda. Eylemleri haber konusu yapan nedi? Taksim’de görüntüler m? Taksim’e bağlı olarak Ankara, İzmir ve diğer şehirlerde yaşanan şiddet görüntüleri. Bu şiddet görüntüleri eylemlerin PR’ını yapıyor. Buna son vermek de Taksim Gezi Parkı’nda barışçı eylem yapan insanların sorumluluğudur. Bu eylemleri sürdürdükleri müddetçe samimiyetleri ve meşruiyetleri kaybolacaktır.”




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.