Dolar 32,2174
%-0.14
Euro 35,0157
%0.1
Altın 2.467,650
%0.87
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Valisi Toprak: Twitler halkı galeyana getiriyor

İzmir Valisi Toprak: Twitler halkı galeyana getiriyor

Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu’nun 11. dönem mezuniyet törenine katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, sosyal medyada yapılan paylaşımlar sebebiyle gözaltına alınanların, halkı galeyana getiren mesajlar yazdığını söyledi. 380 öğrencinin...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:08
Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu’nun 11. dönem mezuniyet törenine katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, sosyal medyada yapılan paylaşımlar sebebiyle gözaltına alınanların, halkı galeyana getiren mesajlar yazdığını söyledi.

380 öğrencinin diploma aldığı törene aileler de büyük ilgi gösterdi. Dönem birincisi Tevfik Atabay, yaş kütüğüne çivi çaktı. Öğrenciler, toplumsal olaylara müdahale örneği sergilemek için bir kahvehanede çıkan kavga canlandırdı. Törene katılan Vali Toprak, "Toplumun huzurunu ve güvenliğini sağlamak, devletin en önemli görevidir. Türk polisi, zor şartlarda da olsa bu görevini yerine getirmeye devam edecektir. Polis sadece suç ve suçluyu değil, birey hak ve özgürlüklerini temel alan anlayışla görev yapmaktadır." dedi. Geçit töreninin ardından Toprak, gazetecilerin sorularını cevapladı. Adli mercilerin kontrolü dahilinde 38 kişiye yönelik çalışma yapıldığını belirterek, "Şüphesiz ki sosyal medyada haberleşmek, ileti alıp vermekte bir problem yok. Yalnız bunlar arasında, halkı galeyana getiren ve suç unsuru içerecek şekilde ‘yakmak, yıkmak, talan etmek’ gibi bazı içerikleri var. Bunların üzerinde hassasiyetle durulması gerekiyor. Neticede bunların TCK’ya göre hangi derecede suç oluşturup oluşturmayacağı adli mercilerin değerlendirmesine tabidir. Şüphesiz ki bunlar bir gözaltıdır. Gözaltıda, onların temel altyapısındaki konularda değerlendirmeler yapılıyor. Bunu bu şekliyle anlamak lazım. Twitter ve Facebook’ta milyonlarca insan var. Bunların hepsiyle ilgili işlem mi yapılıyor acaba diye yanlış bir algı oluşturmamak lazım." şeklinde konuştu.

Gözaltına alınan kişilerin sosyal paylaşım sitelerinde yazdıkları mesajların incelendiğini belirten Vali Toprak, “Şu ana kadar tespit edilen Twitter ve Facaebook içeriklerinde, ‘Ayaklanalım, yakalım, yıkalım, basalım, polis buradan çekiliyor, yakalım’ şeklinde birtakım ifadeler var. Ben örneklerini ifade ediyorum. Bunların kanun önünde ne anlama geldiği, adli mercilerin işidir. Adli makamlar, bilgi ve bulguları değerlendiriyor. Savcılar içeriğine bakıyor, değerlendiriyor ve serbest bırakıyor. Bir kısmını belki tekrar çağırabilirler. Olay bundan ibaret. Bu konuyu, insanlarımızı itham etmek noktasına getirmemek lazım. Önemli olan milletin huzuru, sükuneti ve güzelliğidir. Bunu muhafaza etmek istiyoruz. İzmir’de daha güzel işleri konuşmamız lazım. Ortamı karıştıracak, kargaşa yaratacak söylemlerden kaçınmalıyız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.