Dolar 32,2061
%-0.17
Euro 35,0798
%0.28
Altın 2.468,760
%0.92
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EHİDER Okuma Salonları 'Efendimiz' ödüllerini dağıttı

EHİDER Okuma Salonları 'Efendimiz' ödüllerini dağıttı

Diyarbakır’da binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği (EHİDER) Okuma Salonları’nın düzenlediği İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in (sav) hayatı ile ilgili sınavda dereceye öğrenciler ödüllerine kavuştu....

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:04
Diyarbakır’da binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği (EHİDER) Okuma Salonları’nın düzenlediği İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in (sav) hayatı ile ilgili sınavda dereceye öğrenciler ödüllerine kavuştu.

    Kaplan Düğün Salonu’nda düzenlenen ödül törenine öğrenci ve aileleri katıldı. Törende konuşan EHİDER Okuma Salonları Genel Sekreteri Mustafa Doğancı, “Kainatın iftihar tablosu, gönül tahtımızın eşsiz sultanı efendimizin miraca çıkışının sene-i devriyesini yaşadığımız bu mübarek günde ona ümmet olma şerefini bir kez daha iliklerine kadar duymak için salonu şereflendiren misafirlere teşekkür ediyorum.” dedi.

    İnsanların birbirine güvenmediği, kardeşin kardeşe emin gözle bakmadığı o zulüm ve o vahşet asrında Hz. Muhammed'in en önemli hususiyetinin Muhamed-ül Emin olması olduğunu belirten Doğancı, “Ümmeti olmaktan onur duyduğumuz efendimizin alemlere rahmet olma özelliğini, Muhamed-ül Emin olma özelliğini, peygamber ahlakının en güzel örneklerini talebelerimizin gönüllerine, kalplerine, dimağlarına duyurmayı arzu ettik. Bu amaçla Diyarbakır merkez ve ilçelerine kadar okuma salonlarının bütün şubelerinde yüzlerce öğrencinin katıldığı siyer-i nebi yarışması düzenledik. Peygamber sevgisini kalplere nakış nakış işleyen muhterem Fethullah Gülen hoca efendinin Sonsuz Nur 2 ve yazar Rahime Kaya’nın Efendiler Efendisi Hz. Muhammed (sav) adlı kitaplardan yarışma düzenledik. Yarışmadan sonra dereceye giren 46 öğrenciye çeşitli hediyeler takdim ettik.” diye konuştu.

    Programda Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İmran Çelik ise ebeveynlere Kürtçe hitap etti. Çelik, velilere çocuklarına sahip çıkmalarını onları Kur’an ahlakı ile yetiştirmeleri gerektirdiğini anlattı. Sınavda birinci olan Sümeyye Betül Erdönmez Okuma Salonu öğrencisi Mücella Aydın ile ikinci olan Mehmet Kayalar Okuma Salonu öğrencisi Sara Cuşa’ya notebook, üçüncü olan Silvan Okuma Salonu öğrencisi Berat Binen’e tablet pc, dördüncü olan Salehaddin-i Eyyübi Okuma Salonu öğrencisi Taner Işık’a fotoğraf makinesi hediye edildi. Efendiler Efendisi Hz. Muhammed (sav) isimli kitaptan ise Silvan Okuma Salonu öğrencisi Osman Tekin’e notebook, Delta Okuma Salonu öğrencisi Azad Aktaş’a tablet pc, Silvan Okuma Salonundan Sait Kaya’ya fotoğraf makinesi hediye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.