Dolar 32,5583
%0.22
Euro 34,9219
%-0.14
Altın 2.440,690
%0.18
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Baba Reis' Rize’de anıldı

'Baba Reis' Rize’de anıldı

Rize'de ‘Baba Reis’ olarak bilinen eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon, vefatının 30. yıl dönümünde Rize Kalesi'ndeki mezarı başında anıldı.Rize Belediyesi tarafından düzenlenen 'Baba Reisi Anma Töreni'ne Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 15:35
Rize'de ‘Baba Reis’ olarak bilinen eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon, vefatının 30. yıl dönümünde Rize Kalesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen 'Baba Reisi Anma Töreni'ne Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Vali Vekili Mehmet Özer, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Midilli, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve merhum Orhon’un sevenleri katıldı.

Törende konuşan merhum Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, töreni düzenleyenlere teşekkür etti. Dervişoğlu, Orhon’un hayali, projeleri ve hayatından kısaca bahsetti. Dervişoğlu, "Hayalim idealimdir inancı ile yaşamını sürdürmüş, günümüzde hala denizi kara, karayı para yapan adam olarak akıllarda yer etmiştir. Ekrem Orhon'un hayali Rize-İspir-Erzurum yolu üzerinde yapmayı planladığı Ovit Tüneli Projesi idi. Babamın tek hayali olan ve o yolda hayata gözlerini yumduğu Ovit Tüneli Projesi, bugün nihayet hayata geçiyor. Merhum babamın ölüm yıl dönümünde mezarı başında bizleri yalnız bırakmayan tüm sevenlerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.