Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Aşırı şeker yüklenmesi çocukların sağlığını bozabilir'

"Aşırı şeker yüklenmesi çocukların sağlığını bozabilir"

Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte şeker alışverişi telaşına giren ailelere uzmanlardan uyarı geldi. Şekerlemelerin tüketim merkezinin çocuklar olduğu belirtilen uyarıda; aşırı şeker tüketiminin sağlığı tehdit edebileceğine dikkat...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 11:46
Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte şeker alışverişi telaşına giren ailelere uzmanlardan uyarı geldi. Şekerlemelerin tüketim merkezinin çocuklar olduğu belirtilen uyarıda; aşırı şeker tüketiminin sağlığı tehdit edebileceğine dikkat çekildi.

    Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Yunus Yılmaz, Ramazan Bayramı'nın bir diğer adının 'şeker bayramı' olduğunu, özellikle çocukların bayramı olarak halk arasında adlandırıldığını hatırlatarak; "Çünkü çocuklar Ramazan boyunca arkadaşlarıyla bir araya gelip komşu evleri, sokağı ve hatta mahalleyi tek tek gezip şeker toplarlar. Bu gittikleri evlerde de geri çevrilmezler. Mutlaka bir tatlı, şeker veya çikolata alırlar. Sonra ise bir araya gelen çocuklar neredeyse bir poşeti bulan şekerleri bir anda bitirebiliyorlar. Bu çocukların sağlığı için çok büyük bir risk taşıyor." dedi.

    Mevcut durumla aşırı şekilde alınan karbonhidratın dişler için ciddi zararlarının yanı sıra vücut için de zararının söz konusu olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu: “Vücuda sürekli bir şeker yüklenmesi yapılmasıyla çocuklarda hiperaktivite, endişe, dikkat bozukluğuna, huysuzluğa, uyuşukluğa ve kabızlığa yol açabilir. Yine bağışıklık sistemini zayıflatabilir, mineral dengesini bozabilir, beyin dalgalarını artırabilir, bu da beynin düşünme kabiliyetini zayıflatır. Bu konuda ebeveynler çocuklarını uyarmalı ve belli bir peryod üzerine şekerleri tüketmelerini sağlamalı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.