Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Divle obruk peyniri hakkında araştırma çalışması yapıldı

Divle obruk peyniri hakkında araştırma çalışması yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Yöresel Ürünler Tebliği' kapsamında Divle obruk peyniri hakkında inceleme ve araştırma çalışması yapıldı. Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 11:26
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Yöresel Ürünler Tebliği' kapsamında Divle obruk peyniri hakkında inceleme ve araştırma çalışması yapıldı.

Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımız yetkilileri ve İl Müdürlüğümüzden konuyla ilgili görevli personeller Divle obruk peynirinin üretiminin yapıldığı işletmelerden olan Ayrancı ilçesi Ağızboğaz köyünde mevsimlik olarak koyun sütü işleyen bir işletmede ve Üçharman (Divle) köyü obrukta incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede, derilere basılan peynirlerin her yıl mayıs ve haziran aylarında Divle Obruğu'na konulduğu, ekim ayı sonunda obruktan çıkartılıp altı aylık süreçte koyun ve kuzu derilerinin dışında ilk aylarda beyaz bir küf oluştuğu, sonrasında bakterilerin özelliğiyle derilerin kırmızı bir renk almasıyla olgunlaşma işleminin tamamlandığı, mağaranın 256 metre uzunluğunda 45 metre derinliğinde olduğu, mağara içinin sıcaklığının yaz kış 0’°C olduğu obruk görevlileri tarafından ifade edildi." denildi.

Çalışma ve inceleme sonuçlarının Yöresel Ürünler Tebliği çalışmalarında kullanılacağı, konu ile ilgili daha önce de Erzincan, Ardahan, Van, İzmir gibi çeşitli illere özgü yöresel ürünlerin incelendiği aktarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.