Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversite değil BM: Bir sınıfta 20 ayrı millet

Üniversite değil BM: Bir sınıfta 20 ayrı millet

Eğitim vermeye geçen yıl başlayan Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde (UAÜ) okuyan her 3 öğrenciden birini yabancılar oluşturuyor. Toplam 307 öğrencisi bulunan üniversitedeki uluslararası öğrenci sayısı 122. Yüzde 35 uluslararası öğrenci...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 11:37
Eğitim vermeye geçen yıl başlayan Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde (UAÜ) okuyan her 3 öğrenciden birini yabancılar oluşturuyor. Toplam 307 öğrencisi bulunan üniversitedeki uluslararası öğrenci sayısı 122. Yüzde 35 uluslararası öğrenci oranı ile Türkiye'de bir ilki elinde tutan UAÜ'nün bir sınıfında 20 farklı ülkeden öğrenci görmek mümkün.

    Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) yönetimi Döşemealtı'ndaki yerleşkesinde basın iftarı verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı ile Genel Sekreter Sedat Göçen'in ev sahipliği yaptığı iftara yerel ve yaygın basının temsilcileri katıldı.

    Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Asyalı, tercihler sebebiyle yoğun bir dönem yaşadıklarını belirterek yüzde 92 doluluk oranına ulaştıklarını söyledi.

    Sedat Göçen ise öğrencilerinin yüzde 35'ini yurt dışından gelenlerin oluşturduğunu belirterek, Türkiye'de hiçbir üniversitenin bunun olmadığını kaydetti. "Bir sınıfımızda 20 farklı ülkeden arkadaşımızı görmek mümkün." diyen Göçen, üniversitelerdeki uluslararası öğrenci ortalamasının yüzde 2,5-3 olduğunu ifade etti. Göçen, Türkiye'nin yabancı öğrenciler için yeni yeni cazibe merkezi olmaya başladığını dile getirdi.

    Göçen, dünyanın en önemli üniversitelerinden görev yapan hocalardan oluşan akademik kadroları ile Türkiye'deki beş üniversiteden biri olduklarını iddia etti.
    
    Sedat Göçen'in Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni tanıtan sunumunun ardından Rektör Yardımcısı Asyalı basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.