Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Öz: Koruyucu aile olmaktan mutluluk duyuyorum

Vali Öz: Koruyucu aile olmaktan mutluluk duyuyorum

Yaklaşık 6 ay önce koruyucu aile olarak örnek davranış sergileyen Amasya Valisi Abdil Celil Öz, “İnşallah bu çocuklarımızın düğününü de beraber yapacağız. Bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan ve bu güzelliği paylaşmaktan çok büyük...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 11:36
Yaklaşık 6 ay önce koruyucu aile olarak örnek davranış sergileyen Amasya Valisi Abdil Celil Öz, “İnşallah bu çocuklarımızın düğününü de beraber yapacağız. Bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan ve bu güzelliği paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, il merkezinde bulunan 23 koruyucu aile ve 10 aday aileyi iftar yemeğinde bir araya getirdi. Düzenlenen iftar yemeğine, kendileri de koruyucu aile olan Amasya Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ve koruyucu aileler katıldı. Sevgi Evleri’nde kalan çocukların gerçek aile sıcaklığına ihtiyacı olduğunu belirten Amasya Valisi Abdil Celil Öz, “Bu çocukların bizim sevgimize ihtiyacı var. Bu çocukların bizim sıcak yuvamızı paylaşmaya ihtiyacı var.” ifadesini kullandı.

Vali Öz, şunları kaydetti: “Amasya halkı bu güne kadar çok güzel işlere imza attıkları gibi 'Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile' projelerinde de güzelliklere imza attılar. Gönülden bu işe sahip çıktılar. Bizler atık koruyucu ailelere çocuk verirken bu ailelerin çok özel olmalarını istiyoruz. Ailelerin bu çocuklara gerçek mutluluk verebilecek olmalarını istiyoruz. Bu anlamda kılı kırk yararak bu aileleri seçiyoruz. Şu anda Amasya’da 23 koruyucu aile var ama inşallah bu sayı daha fazla olacak. Bu ailelerimizle pek çok güzellikleri beraber yaşayacak mezuniyetlerini beraber görecek ve meslek hayatlarına beraber hazırlayacağız. İnşallah bu çocuklarımızın düğününü de beraber yapacağız. Bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan ve bu güzelliği paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum.”

Vali Öz’ün eşi Rukiye Öz ise “Ben vali eşi değil bir anne olarak bu çocukların bizlerin üzerinde hakları olduğunu düşünüyorum. Hepimiz bir anneyiz, ben de 2 çocuk annesiyim. 9 yaşındaki manevi kızıma koruyucu annelik yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Belki büyük emek veriyor ve zamanımızı harcıyoruz, ama görüyorum ki bu kızımızı, kardeşlerini ve diğer çocuklarımızı bu proje sayesinde tam zamanında sizlerle birlikte iyi ailelere kavuştular. Bu çocuklar koruyucu aile olarak verilen fertlere o kadar çok benziyorlar ki bu hiçbir şeyin tesadüf olmadığını Rabb'imin verdiği bir hikmet olduğunu göstermektedir. Belki 10 yıl emek verip bu çocuklarımızı takip edeceğiz, ama 10 yıl sonra bu çocuklara verilen emeklerle yeşererek toplumda önemli yerlerde olmaları mümkün olacaktır.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, internet üzerinden canlı bağlantı kurarak Vali Öz’ün de aralarında bulunduğu koruyucu ailelere hitaben konuşma yaptı. Genel Müdür Kaya, “Amasya, Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan bu projede çok önemli mesafe kat etti, çok önemli yol aldı. Sayın Valimiz ve eşi saygıdeğer hanımefendi işi daha da ileri götürerek bizzat kendileri koruyucu aile olup başka ailelere örnek oldular. Amasya bu noktada örnek bir ilimiz. Amasya’da bu sayının çok kısa süre içerisinde daha da katlanacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Anne ve babaların çocuklar için ne kadar önemliyse çocukların da anne baba için çok önemli olduğunu ifade eden koruyucu ailelerden Mehmet Arıaslan, "Bu çocuklar eve neşe katıyor ve ailelerin yaşadıkları hayatı çok daha anlamlı kılıyorlar. Ben 2 çocuğuma sürekli, vazifemizin onlara rehberlik etmek olduğunu söylüyordum, şimdi onların arasına bir kızımız daha eklendi. İnanın bizim onlara kattığımızda çok daha fazlasını onlar bize katıyor. İnşallah çocuklarımıza kendilerine ait mutlu bir hayat kurana kadar onlara rehberlik etmiş oluruz. Onları dezavantajlı görünen bu hayatta diğer çocuklarla aynı avantajlara sahip olabilecekleri seviyeye gelmelerinde faydamız olur diye umut ediyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.