Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda’dan istifa restli ‘Atama’ açıklaması

Başkan Arda’dan istifa restli ‘Atama’ açıklaması

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir gündeminde bomba etkisi yaratan eşi Deniz Arda’nın belediyeye “Onursal Koordinatör” olarak atanması iddialarına yanıt verdi. Başkan Arda, eşinin belediyeden hiçbir ücret almadığını belirtirken, “Eşim Deniz Arda’nın belediyeden ve bağlı şirketlerinden “bir kuruş” kazanç elde ettiğinin tespit edilmesi halinde istifa edeceğimi kamuoyunun dikkatine sunuyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.08.2020 - 16:56

EGEPOSTASI- Liyakat ve kamu atamaları ülke gündeminden düşmezken gündeme bomba gibi düşen bir atama haberi de Gaziemir Belediyesi’nden geldi. Bugün ortaya atılan bazı iddialarda Gaziemir Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’yı belediyeye “Onursal Koordinatör” olarak atadığı söylenildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’dan iddialara yanıt gecikmedi.

Kamuoyuna yazılı basın açıklaması yapan Başkan Arda, eşi Deniz Arda’nın ürettiği projeler ve iş birlikleri çalışmalarıyla kurum için onursal bir çaba sarfettiğinin belgelendiğini ifade ederken eşinin belediyeden hiçbir ücret almadığını söyledi.

Başkan Arda tarafından yapılan yazılı açıkalmada şu ifadelere yer verildi;
“Kamuoyunda farklı bir noktaya çekilen eşime ait basılmış kartvizitlerle ilgili yanlış bilgileri düzeltme zorunluluğu doğmuştur.
Eşim Deniz Arda, belediyemizin hiçbir noktasında resmi olarak çalışmamaktadır. Siyasi danışmanım olarak bilgi ve birikiminden her zaman destek aldığım eşim, göreve geldiğimiz günden bu yana “gönüllü” olarak hem Gaziemir hem de belediyemiz için canla başla çalışmaktadır.
Söz konusu kartvizit, eşim Deniz Arda’nın ürettiği projelerle ilgili Türkiye’deki ve yurt dışındaki üniversiteler ile iş birliklerinde ve kardeş şehir çalışmalarında kurum için onursal çaba sarf ettiğini belgelemek amacıyla oluşturulmuştur.
Belediyemizde “Arda” soyadını taşıyan çocuk, eş ya da farklı bir akrabamız, damadımız çalışmamaktadır.

Buradan Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Eşim Deniz Arda’nın belediyeden ve bağlı şirketlerinden “bir kuruş” kazanç elde ettiğinin tespit edilmesi halinde istifa edeceğimi kamuoyunun dikkatine sunuyorum.
Halil Arda
Gaziemir Belediye Başkanı”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.