Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in ‘kötü koku’ isyanı İZSU'dan açıklama... Kaçak deşarj şüphesi!

İzmir’in ‘kötü koku’ isyanı İZSU'dan açıklama... Kaçak deşarj şüphesi!

İzmir’in özellikle kuzey aksını yoğun olarak etkileyen ve yaklaşık bir haftadır süren ‘kötü koku’ sahipsiz kaldı. AK Partililerin hemen her mecrada dile getirdiği 'koku' sıkıntısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında üzerine basa basa vurgulanan “İzmir’deki koku sorununu tamamen ortadan kaldıracağız” söylemine rağmen havada kaldı. Egepostası’nın ulaştığı İZSU yetkilileri kokunun kaynağının kaçak deşarj olduğu ihtimali üzerine yoğunlaştıklarını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.08.2020 - 16:00

EGEPOSTASI - Geçtiğimiz haftadan bu yana Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli başta olmak üzere İzmir genelinde etkili olan pis koku vatandaşları isyan ettirdi. Koku nedeniyle İzmirliler yaklaşık bir haftadır gündelik hayatlarına kötü kokuya maruz kalarak başlarken özellikle denize kıyısı olan ilçelerde vatandaşlar evlerinde dahi rahat oturamaz hale geldi. Mağduriyetlerini duyurmak isteyen İzmirliler koku sorununu geçtiğimiz hafta sosyal medyada gündeme taşırken ısrarla ulaşmaya çalışılan İZSU Genel Müdürlüğü’nden koku sorunuyla ilgili kamuoyuna henüz bir bilgilendirme ya da açıklama yapılmadı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri koku sorununu duymaz ve görmezden gelirken İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan’ın ise izinde olduğu öğrenildi. Konuya ilişkin Egepostası’nın ulaştığı İZSU yetkililerinden alınan bilgilere göre; sorunun Körfez’e yapılan bir kaçak deşarjdan kaynaklı olduğu ihtimali üzerine gidildiği ve Körfez’de çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

‘DERELER KOKMUYOR’
İZSU yetkililerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Özellikle Çiğli’nin bir bölgesinde çok ciddi bir koku var. Ancak Körfez’den mi geliyor yoksa kaçak bir deşarj mı var onu bulmaya çalışıyoruz. Şu anda ekipler de orada çalışıyorlar. Kokunun kaynağını araştırdık. Dereler kokmuyor, arıtma tesisinde  de hissebilir bir koku yok. Mavişehir civarındaki Çevreyolu yakınındaki bir yakıt istasyonunun orada çok ağır bir koku var. Bizim  endişemiz oradan bir kaçak deşarj olması. Şu an kanalcı arkadaşlarımız sabah 8’den beri orada bir kaçak deşarj olup olmadığını araştırıyorlar.

‘3 GÜNDÜR DEŞARJ ARAŞTIRIYORUZ’
Konunun nedeni ya Körfez’deki sığlaşmadan kaynaklı bir çürüme ya da bir işletme ya da fabrikadan kaçak deşarj söz konusu. Biz de bunun peşindeyiz. Şu an 17 kişilik bir ekip Körfez’de teknelerle 3 gündür deşarj olup olmadığını araştırıyorlar. Kaçak deşarjı arıyoruz. Denizin içerisindeki kahverengelişmeyi takip ediyoruz. Arıtma tesisi, pompa istasyonu ve dereler kokmuyor. Biz de bu sorun karşısında şaşırmış durumdayız. Koku mahalline gittiğimizde oradaki halk da kokunun dereden değil denizden geldiğini söylediler. İZSU olarak bu konuda sürekli şikayet alıyoruz ve gecemizi gündümüze katıp sorunu çözmeye çalışıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.