Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’in istifasından sonra il yönetiminden kritik zirve

Yücel’in istifasından sonra il yönetiminden kritik zirve

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği için istifa etmesinin ardından yeni il başkanı için örgütte kulisler bir kez daha hareketlendi. Yönetim Kurulu üyelerinin yeni başkan için uzlaştığı İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya, Yücel’in istifasının hemen ardından il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarını yemeğe çıkararak desteklerini istedi.

  • Ege Postası
  • 26.12.2022 - 14:30

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği için istifa etmesinin ardından yeni il başkanı için örgütte kulisler bir kez daha hareketlendi.

Yeni il başkanının kim olacağı konusunda örgüt ikiye bölünürken yönetim kendi içlerinde yapılacak oylamayla il başkanı belirlenmesi noktasında diretirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise atama yoluyla başkan belirlenmesi için çalışmalar yaptığı ileri sürülmüş ve geçtiğimiz günlerde Ankara’da genel merkezi ziyaret ederek genel merkeze İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’ın adını verdiği iddia edilmişti.

Başkanlık konusunda net tavır ortaya koyan yönetim kurulu üyeleri, İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya’nın Deniz Yücel’in yerine gelecek isim olması noktasında uzlaşmış ve Genel Merkeze iletilmek üzere aralarında imza toplamışlardı.

YÖNETİMDEN ZİRVE

Öte yandan; Yücel’in istifasının hemen ardından yönetim kurulunun ‘ortak adayımız’ dediği Kaya’dan kritik bir hamle geldi.

İl yöneticileri ve ilçe başkanlarını yemeğe çıkartan Kaya’nın bir kez daha örgütten destek istediği aktarıldı. Yeni il başkanının içeriden olması noktası gerektiği noktasında birleşen yönetim kurulu üyeleri ve başkanlarının ise Kaya’ya tam destek verdiği ifade edildi.

GENEL MERKEZ İL DIŞI İSTİYOR AMA…

Kulislerde yeni il başkanlığı için ‘atama’ formülünde Erdal Karademir ve Sinan An’ın isimleri öne çıkarken iki isme ek olarak Örnekköy İş İnsanları Kooperatifi başkanı Şenol Aslanoğlu ve Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın da ismi parti kulislerinde geçiyordu.

CHP İzmir’de henüz başkanlık bilmecesi çözülemezken Kaya’nın toplanan imzaları Genel Merkez’e götürmek için harekete geçeceği belirtilirken yönetimin yeni il başkanını bu hafta içinde açıklaması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.