Dolar 32,4298
%0.03
Euro 34,8201
%0.05
Altın 2.434,990
%0
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de bir dönem kapandı: Yücel vekillik için ilk adımını attı

CHP İzmir'de bir dönem kapandı: Yücel vekillik için ilk adımını attı

CHP Genel Merkezi geçtiğimiz haftalarda gönderdiği istifa genelgesiyle birlikte istifa edip etmeyeceği kent gündemine oturan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, genelgede belirtilen son günde beklenen adımı attı. Yücel, düzenlenen basın açılamasıyla 5 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Yücel, “5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm İl başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim. Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır” ifadeleriyle yeni bir yola girdiğini açıklarken Yücel’e destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de destek mesajı verdi ve “Bizim yoldaşlığımız hiç bitmeyecek. Makamlar, nöbet yerleri değişse de bizim yoldaşlığımız devam edecek. Yolumuz hiç ayrılmayacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.12.2022 - 12:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi geçtiğimiz haftalarda, milletvekili aday adayı olmak isteyen başkan ve yönetim kurulu üyeleri için istifa genelgesi göndermişti.

Genelenin gönderilmesiyle birlikte gözler CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e dönerken Yücel, genelgede istifa için belirtilen son günde beklenen adımı attı ve il başkanı olarak düzenlenen son basın açıklamasıyla birlikte 5 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Açıklamaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“ÖYLE ÖNEMLİ BİR GÜN”

İl başkanlığı görevine geldiği günü hatırlatarak konuşmasına başlayan Yücel, “İzmir'de, 7 Ocak 2018 tarihinde 5 yıllık İl başkanlığı yolculuğuna çıktığım gün gibi bugün de benim için öyle önemli bir gün.
Siyasetle, 1986 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de İlçe başkanlığı yapan babam Esen Yücel'in siyasi mücadelesiyle, daha 9 yaşımdayken tanıştım. 1999 yılında üye olduğum partimde, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği ve grup sözcülüğü göreviyle devam eden aktif siyaset yaşamımı, 5 yıldır da İzmir İl başkanlığı göreviyle büyük bir onurla sürdürdüm.  Siyaseti hiç bir zaman kişisel ikbal peşinde koşarak yapmadım. Her zaman ülkemin ve partimin yüksek yararını gözettim, bu doğrultuda sorumluluk ve insiyatif almaktan hiçbir zaman çekinmedim” dedi.

“HER SON BİR BAŞLANGIÇTIR”

İstifasının yeni bir başlangıç olduğunu belirten Yücel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve geldiği günden bugüne kadar büyük bir özveriyle, ilmek ilmek ördüğü; ülkemizde yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı, "Hak, Hukuk, Adalet" diyerek ve herkes için adalet çağrısıyla gerçekleştirdiği Adalet yürüyüşüyle başlayan,  farklı geleneklerden gelen 6 siyasi partinin, yani 6’lı masanın; başta “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” olmak üzere ülkemizin geleceği için bir çok noktada mutabakat sağlamasıyla devam eden süreç, bugün, ülkemizi 20 yıldır, baskıyla, takıyyeyle, liyakatsiz kadrolarla yöneten; iktidarını sürdürmek için toplumu, kamplaştıran, kutuplaştıran ve düşmanlaştıran, işlerine geldiğinde terör örgütleriyle yol yürüyen, terör örgütü elebaşlarıyla görüşmekten çekinmeyen fakat kendilerine muhalefet yapan, eleştiren, herkesi terörist ilan eden, akıldan ve bilimden uzak liyakatsiz kadrolarla toplumu derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakan AKP iktidarını, son bulması noktasına getirmiştir. İşte bu mücadelenin bir parçası olarak 5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm İl başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim. Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bizim bir ünvana, mevkiye, makama ya da titre ihtiyacımız yok. CHP üyesi olmak zaten bize en büyük sorumluluğu yüklüyor” diye konuştu.

“BİZİM DAVAMIZ..”

Birlikte yol yürüdüğü herkese teşekkür eden Başkan Yücel, şunları söyledi; “Şahsi ikbal ya da çıkar beklemeden, bir dava adamı anlayışıyla ve şiarıyla... Bizim davamız Cumhuriyet davasıdır, demokrasi davasıdır, aydınlanma davasıdır. Bizim davamız hak, hukuk, adalet davasıdır. Bizim davamız toplumsal huzurun ve barışın sağlandığı, temel hak ve özgürlüklerin devlet eliyle korunduğu ve hayata geçirildiği, Gelir dağılımında adaletin, hayatın her alanında fırsat eşitliğinin sağlandığı ve devlet kurumlarında yükselme kriterinin liyakat olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti kurmanın davasıdır. Bizim davamız hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, küçük kızların tarikat mensuplarıyla evlendirilmediği, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulduğu Türkiye’yi kurma davasıdır.  Bizim davamız hırsızlara, arsızlara, yüzsüzlere dur deme davasıdır. Yasamanın, Yürütmenin ve Yargının kişilere veya belli odaklara değil, Türkiye’de yaşayan herkes için eşit uygulanması davasıdır. Tarihe yön verenlerin cesaretinin davasıdır. Bizim davamız 19 Mayıs 1919 kararlılığıyla kurtuluşu hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün davasıdır. 5 sene birlikte görev yaptığımız İl yönetim kurulu üyelerimize, Zaman zaman kendilerini çok zorladığımdan şikâyet etseler de, her zaman büyük bir titizlikle görevlerini yerine getiren İlçe Başkanlarımıza ve ilçe yöneticilerimize, birlikte çalıştığımız mesai harcadığımız, bizleri TBMM’de temsil eden İzmir milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Her türlü engellemeye, baskıya ve soruşturma tehdidine rağmen, zor koşullarda görev yapan belediye başkanlarımıza, Bugün bu önemli günümde beni yalnız bırakmayan ve desteğini her zaman hissettiğim Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, 5 sene birlikte çalıştığımız ve zaman zaman bana katlanmak zorunda kalan İl başkanlığı çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada olan tüm dostlarımıza yeni ve adaletli bir Türkiye umudundaysak bunu Genel Başkanımız Sayın Kuılıçdaroğlu’na borçluyuz.  CHP İzmir İl Örgütünü hiçbir zaman yalnız bırakmamış ve kentimizin milletvekili olarak bizleri ayrıca onurlandırmış olan, desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ediyorum.”

SOYER: YOLDAŞLIĞIMIZ HİÇ BİTMEYECEK

Yücel’e destek mesajı veren Soyer ise birlikteliğin devamı mesajı verdi ve “Değerli başkanımıza teşekkür ediyorum ve bundan sonraki yolunda iyi yolculuklar diliyorum. Bahsettiği daha hepimizin davası. Biz o davanın neferleriyiz. Özgürlük, ekmek, adalet, demokrasi davası .Biz o davanın bekçileriyiz Nöbet yerleri değişebiliyor. Hiçbir nöbet sonsuza kadar sürmüyor. Nöbet yerleri değişse de yoldaşlık bitmiyor. Bizim yoldaşlığımız hiç bitmeyecek. Makamlar, nöbet yerleri değişse de bizim yoldaşlığımız devam edecek. Yolumuz hiç ayrılmayacak. Sadece yeni bir nöbet yeri olacak. Bu yoldaşlığın devam etmesini diliyorum. Yolumuz zor, uzun. Ama başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.