Dolar 32,3999
%-0.12
Euro 34,8069
%0.19
Altın 2.441,510
%0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Murat Aydın krizi!

CHP İzmir'de Murat Aydın krizi!

CHP İzmir il örgütünde Deniz Yücel'in istifasının ardından gözler yeni il başkanına çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ankara mesaisinde il başkanlığı için Murat Aydın'ın ismini önermesi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin cephesinde rahatsızlık yarattığı iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 26.12.2022 - 10:07

EGEPOSTASI- HABER MERKEZİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkez tarafından gönderilen istifa genelgesinin bugün son günü. Partide hareketlilik sürüyor. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  bugün yaptığı basın toplantısıyla İl Başkanlığı görevinden ayrıldı.

Yücel’in istifasının ardından yeni İl Başkanının kim olacağı kulislerde tartışılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in üzerinde uzlaştığı Şenol Aslanoğlu dışında Soyer’in Murat Aydın ismini önermesi Batur ve Engin cephesinde rahatsızlık yarattığı iddia edildi. Bu iki ismin nasıl bir hamle yapacağı ise merak ediliyor.

İL YÖNETİMİ KAYA iSMiNDE KARARLI

Öte yandan Yücel’in istifasının ardından ne yapacağı merakla beklenen İl Yönetiminin CHP Genel Merkezi nezdinde bir hamle yaparak dışardan atama yapılmasının önüne geçmek ve içerden bir ismin göreve devam etmesi için çalışma yapacağı öğrenildi.

Buna göre İl başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya’nın başkan olmak için içeriden 20 civarında imza topladığı, Kaya’nın toplanan imzaları ve başkanlık talebini Genel Merkez'e giderek masaya koyacağı öğrenildi.

GÖZLER MYK’YA ÇEVRİLECEK

Çalışmalara son noktayı koyacak olan CHP MYK’sının nasıl bir karar vereceği merakla beklenirken, bugün yapılacak MYK toplantısında İzmir İl Başkanlığı konusunu  gündeme almayacağı ve önümüzdeki hafta masaya yatıracağı iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.