Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den TBMM'deki 'zeytin kanununa' tepki: Zeytin ağaçlarımızdan elinizi çekin!

Soyer’den TBMM'deki 'zeytin kanununa' tepki: Zeytin ağaçlarımızdan elinizi çekin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti tarafından hazırlanan ve zeytinliklerin madenciliğe açılmasına izin verecek kanun teklifine tepki gösterdi. Soyer, "Zeytinlik alanlarda madenciliğin önünü açan yönetmeliğe karşı dava açmıştık. Gerekirse yine dava açacağız. Bu meselenin peşini bırakmayacağız. Zeytin ağaçlarımızdan elinizi çekin" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 13:08

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç, Soyer, AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye verilen ve zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını sağlayacak düzenlemeleri de içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne tepki gösterdi. 

Başkan Tunç Soyer, geçtiğimiz aylarda  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, zeytinliklerin madencilik faaliyetine açılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğini yargıya taşımıştı. 

Gerekirse yeniden dava açılacağını belirten Soyer, "Bu meselenin peşini bırakmayacağız. Zeytin ağaçlarımızdan elinizi çekin!’’ ifadelerini kullandı. 

Soyer’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde;

"Zeytinlik alanlarda madenciliğin önünü açan yönetmeliğe karşı dava açmıştık. Anayasaya aykırı olan bu yönetmeliği şimdi de kanun teklifine dönüştürdüler. Gerekirse yine dava açacağız. Bu meselenin peşini bırakmayacağız. Zeytin ağaçlarımızdan elinizi çekin!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.