Dolar 32,3971
%0.12
Euro 34,7889
%-0.01
Altın 2.403,150
%0.26
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den ‘iğrenç olay’ için iktidara ‘istifa’ çağrısı: 6 yaşındaki çocuğa tecavüz edenler lekelenmesin diye…

Yücel’den ‘iğrenç olay’ için iktidara ‘istifa’ çağrısı: 6 yaşındaki çocuğa tecavüz edenler lekelenmesin diye…

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin 6 yaşındayken onu 29 yaşındaki bir tarikat mensubu ile imam nikâhlıya evlendirilmesi ve yıllarca sistematik işkence, tecavüz ve istismara maruz kalmasına tepki gösterdi. İktidarın tarikatları ve failleri koruduğunu ileri süren Yücel, iktidar mensuplarını istifaya çağırdı ve “Tek adam, bu insanlık dışı olayda, dini alet edip 6 yaşındaki minik yavruya tecavüz edenler lekelenmesin diye ses çıkarmıyor olabilir. Ama bu sessizlikle birlikte, adalet duygusu ve insanlık onuru lekeleniyor. Bu olayda suçlular hak ettikleri cezayı alıncaya, dinimizi kendisine kalkan yaparak, sapkınlık yapan gafillerin elinden, tüm çocuklarımızı kurtarıncaya kadar da bu tepkimiz, bu öfkemiz ve mücadelemiz bitmeyecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 11:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta, İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı henüz 6 yaşındayken onu 29 yaşındaki bir tarikat mensubu ile imam nikâhlıya evlendirdiği gerçeği ortaya çıkmış ve skandal büyük tepki toplamıştı.

6 yaşındaki küçük bir kız çocuğunun yıllar boyunca sistematik tecavüz ve istismara maruz kalması skandalının ardından, henüz 6 yaşında olan H.K.G.’ye gelinlik giydirilmesi, kemik yaşının hukuka aykırı bir şekilde büyütülmesi gibi skandallar da peşi sıra gelmişti.

Konunun ortaya çıkmasıyla birlikte siyasiler, odalar ve vatandaşlar yaşananlara çok sert tepki gösterirken, CHP İzmir İl Başkanlığı bugün konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Başkanlık adına konuşmayı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaparken Yücel, iktidarın ve ilgili bakanlıkların görevlerini yerine getirmediklerini ve failleri korumaya çalıştıklarını belirtti ve “Hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

“SAPKIN TARİKAT MENSUPLARINA YARANMAYA MI ÇALIŞIYORSUNUZ?”

Yaşanan olayı ‘iğrenç’ ve ‘sapkın’ olarak tanımlayan Başkan Yücel, iktidar ve ilgili bakanlıkların görevlerini yerine getirmemesi noktasında tepki gösterirken, faillerin korunmaya çalışıldığını ifade etti ve “10 ün önce bir haberle toplumsal bir sarsıntı yaşadık. Yaşan olay o kadar utanç vericiydi ki uluslararası basın bile bunu manşetlerine taşıdı. 6 Yaşında başlayan bir tecavüz ve işkenceden söz ediyoruz. Üstelik dinin, inancın, imanın alet edildiği, tarikat kisvesi altında sapkınlığa hizmet eden, insani duyguları ve vicdanı olan herkesi öfkelendiren bir olayda, bir çocuğun yaşamak zorunda bırakıldığı iğrenç bir sapıklıktan söz ediyoruz.. 6 yaşında çocuk annesinin gözü önünde bisiklete biner, okul bahçesinde öğretmenlerinin gözü önünde seksek oynar. Anne baba olan herkes 6 yaşında çocuğu bakkala göndermeye bile korkar. Peki 6 yaşındaki kız evladımızın, annesinin ve babasının rızasıyla, yıllarca tecavüz edilmesine,  sistematik olarak şiddetle baskıyla, cinsel istismarla hayatının zindan edilmesine bu ülkede sözüm ona iktidar olan zihniyetin ses çıkarmamasına ne diyeceğiz? Kendi sorumluluklarını yerine getirmeyen, suçu bilen fakat susan ve suçluları 2 yıldır koruyan Aileden Sorumlu, Sorumsuz Bakanın,  ‘Çocuk istismarı siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meselelerdir ‘demesine ne diyeceğiz? Sana aileyi teslim etmişler, bakan yapmışlar. Sen, ‘Çocuk istismarı siyasi değildir, insanidir’ diyorsun. Yazık! çocuk 14 yaşındayken durumu fark edip, savcılığa bildiren doktorun şikayetinin nasıl örtbas edildiğini, o savcının neden olayın takipçisi olmadığını araştırmayan, AKP iktidarının Bakanlarının, olayın mağdurunu değil de faillerini koruma çabasına ne demeli? Ya da yasaların kendisine verdiği yetkileri kullanarak bu sistematik tecavüze, işkenceye sebep olan, olanları soruşturup, suçluları bulup, yakalayıp adalete teslim etmeyen, mafya ve çete liderleriyle fotoğraf çektirmekle meşgul, İç İşleri Bakanına, ne demeli?   Soruyoruz. 6 yaşındaki yavrunu hakkını, hukukunu, hayatını, bedenini ve geleceğini korumadığınıza göre neleri ve kimi korudunuz? Sapkın tarikat mensuplarına mı yaranmaya çalışıyorsunuz? Aile Bakanının o tarikat kapısını kırıp orada aynı durumda olan çocukları devletin korumasına almaması, Kolluk kuvvetlerinin ve Savcılığın, din ve tarikat kisvesi altında çocuklarımızın mal gibi alınıp satılmasına karşı, şimdiye kadar çoktan operasyon yapıp olayın tüm faillerini yargı önünde çıkartmaları ne adalete ne de insaniyete sığar” dedi.

“TEK ADAM SES ÇIKARMIYOR OLABİLİR AMA…”

6 yaşındaki küçük bir kızı yıllardır sistematik işkence ve tecavüze maruz bırakanların hala tutuksuz yargılandıklarına dikkat çeken Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve “İktidara bir kez daha soruyoruz. Siz, kirli ve çarpık çıkar ilişkilerinizle, dinimizi sapkınlıklarına kalkan olarak kullananları korumaya, kollamaya devam mı edeceksiniz? Yoksa anayasamızda ve yasalarımızda ve taraf olduğumuz evrensel sözleşmelerle korunan ve sorumluluğu, hükümet edenlere ait olan bu masum yavrularımızdan yana mı olacaksınız? Bilin ki; ne Aile Bakanınız ne Adalet Bakanınız ne İçişleri Bakanınız ne de Sarayın Tek adamı, şu ana kadar masumdan ve mağdurdan yana gözükmedi! Olayın failleri hala tutuksuz yargılanıyor. Toplumda böyle ses getiren, infial uyandıran, vicdanları yaralayan bir olaya rağmen olayın failleri, işbirlikçileri hala tutuksuz yargılanıyor. Tek adam, bu insanlık dışı olayda, dini alet edip 6 yaşındaki minik yavruya tecavüz edenler lekelenmesin diye ses çıkartmıyor olabilir. Ama bu sessizlikle birlikte, adalet duygusu ve insanlık onuru lekeleniyor” diye konuştu.

İSTİFA ÇAĞRISI

Yaşanan olayda gösterilen tavırdan sonra iktidar mensuplarına istifa çağrısında bulunan Yücel, “Bu halk, çocuklarını koruyamayan, kendilerine yakın olan vakıflarda, yurtlarda, tarikatlarda tecavüze, istismara ve şiddete maruz kalan evlatlarımızı; ‘Bir kereden bir şey olmaz’,  ‘Tek seferlik münferit bir olay’, ‘Çocuk küçük ama kemik yaşı büyükmüş’ gibi iğrenç bahanelerle unutturmaya ve olağanlaştırmaya çalışan iktidardan ve bu yobaz zihniyetten artık bıktı. AKP döneminde palazlanan ve devletin tüm kurumlarına sızan karanlık zihniyetler, “6 yaşında çocukla nikâh kıyılabilir” fetvası veren zalimlerden çekinenler, hâlâ net bir tavır ortaya koyamıyorlar. Yok bilmem ne ağa cemaati, yok bilmem ne hoca tarikatı! Sahte hocaların, inanç tacirlerinin, din bezirganlarının, insanların inançlarını, dini duygularını sömürerek, istismar ederek devletin kurumlarına, kılcal damarlarına sızan hainlerin bu millete neler yaşattığına bizzat tanık olduk.  Bize 15 Temmuz hain darbe girişimini, devleti yönetenlerin acziyeti, basiretsizliği yaşattığı gibi; Bizzat ebeveynlerinin rızasıyla, 29 yaşındaki sapkınla nikâhlanan ve yıllarca istismara maruz kalan 6 yaşındaki çocuğun dramını da yine devleti yönetenlerin acziyeti ve basiretsizliği yaşatmıştır.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının o koltuğu, o makamı bu saatten sonra;  1 gün gün bile işgal etmesi, Türk Milletine hakarettir” ifadelerini kullandı.

“ÖFKEMİZ VE MÜCADELEMİZ BİTMEYECEK”

Yücel sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Siyasetçiler, hükümet edenler konuya dahil olmaz, gündemde tutmaz, adalet istemezse, konu yıllardır olduğu gibi yine sümen altı yapılabilir.  Çocukları korumak, onları yetiştirmek, eğitmek en başta siyasetin konusudur. Konuyu gündemden düşürme çabasında olan malum bakan başarılı olamayacaktır. Çocuklarını istismardan koruyamayan, gençlerinin uyuşturucu bataklığında yok olmasını izleyen siyasi anlayış iktidar olamaz, devleti yönetemez.  Önce bu ülkenin duyarlı vatandaşları ve CHP olarak en büyük emeğimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin üzerine olacak. Başta, yaşanan bu rezalet olmak üzere, masum yavrularımıza uzanan her kirli elin sahibini ve o elleri temizlemeye çalışan siyasilerin kimliklerini ifşa etmeye, hesap sormaya ve hak ettikleri cezaları almaları için, olayı gündemde tutmaya devam edeceğimizden, kimsenin şüphesi olmasın. Bu olayın takibi ve faillerin hak ettikleri cezayı almaları için, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun,  dün Adalet Bakanlığı önüne kadar yaptığı yürüyüşteki kararlılığa sahibiz. Bu olayda suçlular hak ettikleri cezayı alıncaya, dinimizi kendisine kalkan yaparak, sapkınlık yapan gafillerin elinden, tüm çocuklarımızı kurtarıncaya kadar da bu tepkimiz, bu öfkemiz ve mücadelemiz bitmeyecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.