Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli’den ‘Urla’ yorumu: Menemen’den sonra bakalım burada neler olacak'

Başkan Sürekli’den ‘Urla’ yorumu: Menemen’den sonra bakalım burada neler olacak'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumunda gündeme getirilen Urla’da kurulması planlanan akaryakıt istasyonu ve konuya ilişkin yazıldığı iddia edilen mektup ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medyadan açıklama yaparak, “CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Urla’daki akaryakıt istasyonu kararı tam bir muamma! Önce reddedilen, sonra yeniden gündeme alınıp, ne hikmetse komisyonlar arasında pinpon topu gibi gidip gelerek kabul edilen bu muamma, malum mektuptaki iddialarla daha da ayyuka çıktı!” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2020 - 15:24

 EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumunda gündeme getirilen Urla’da kurulması planlanan akaryakıt istasyonu ve buna ilişkin Arif Akdemir ‘in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yazdığı iddia edilen mektup tartışmaları sürüyor.

Akaryakıt istasyonu ile ilgili önerge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda da gündeme gelmişti. Konuyla ilgili Meclis İkinci Başkanı Suat Çağlayan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı arasında şu konuşma geçmişti;

BAŞKAN: Kemal Be? Selahattin Be? Hakan Be? Buyurun, buyurun Suat Bey.

BURHAN SUAT ÇAĞLAYAN: Sayın Başkanım 15 numaralı önerge daha önce Çevre Komisyonu tarafından reddedilmişti. Bu konuda yapılan çalışma uygun bulunmamıştı. Nasıl geldiğini bilmiyoruz. Aynı konu tekrar gelmiş bulunuyor, 15 numara.

NİLAY KÖKKILINÇ: Sayın Başkanım, değişiklikler olabilir. Daire Başkanlığından gelmiş. Belki yeni bir talep de içeriyor olabilir önergede.

BAŞKAN: Diğer Komisyonlar da incelesin.”

Söz konusu önerge Meclisin Aralık ayı toplantısında da gündeme geldi ve gelmesiyle birlikte gruplar arasında tartışmalar yaşandı. AK Parti grubu tarafından tartışma sırasında ise konuyla ilgili arazi sahibi Arif Akdemir’in bir mektup kaleme aldığını ve bunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e iletildiğini açıklamıştı.

Öte yandan bahse konu mektupla ilgili CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Ertan Certel haklarında hedef göstererek iftira atıldığını ifade ederek Arif Akdemir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

MENEMEN’DEN SONRA BURADA NELER OLACAK'

Konu yargıya taşınırken, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medyadan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Başkan Sürekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Urla’daki akaryakıt istasyonu kararı tam bir muamma! Önce reddedilen, sonra yeniden gündeme alınıp, ne hikmetse komisyonlar arasında pinpon topu gibi gidip gelerek kabul edilen bu muamma, malum mektuptaki iddialarla daha da ayyuka çıktı!

CHP’nin önce Evet, sonra Hayır dediği bu muammayı; rüşvet iddiaları ile dolu bu mektubun gerçekliği çözecek. Ancak, kulağa hiç yabancı gelmeyen, son olarak Menemen Belediyesinde yaşanan rüşvet, zimmet olaylarından sonra burada neler olacak'”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.