Dolar 32,5487
%0.01
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.431,280
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya ‘akarkayıt’ tartışmalarına girdi: Getiren de belli götüren de!

AK Partili Kaya ‘akarkayıt’ tartışmalarına girdi: Getiren de belli götüren de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen Aralık ayı ilk oturumunda gündeme gelen bir akaryakıt istasyonuyla ilgili ortaya atılan “mektup” iddiası ortalığı karıştırmıştı. Eylül ayında meclis gündemine gelen gündem maddesinin tekrar gündeme alınmasına ise AK Parti kanadından tepkiler gelmeye başladı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya,  konuyla ilgili, “Getiren de belli, götüren de” diyerek yeniden meclis gündeme getirilmesini eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2020 - 14:17

EGEPOSTASI- Urla ilçesi Uzunkuyu Mahallesi’nde kurulması planlanan akaryakıt + LPG + servis istasyonu konusu, dün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısında AK Parti ve CHP gruplarını germişti.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun uygun görüş verdiği fakat Çevre Komisyonu’nun ret oyu kullandığı akaryakıt istasyonunun kurulumunu öngören gündem maddesine CHP grubu olumlu görüş bildirirken AK Parti grubu ise olumsuz görüş vermişti.

Akaryakıt istasyonu kurulumu konusu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda da gündeme gelmişti. Konuyla ilgili Meclis ikinci Başkanı Burhan Suat Çağlayan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı arasında şu konuşma geçmişti;

BAŞKAN: Kemal Be? Selahattin Be? Hakan Be? Buyurun, buyurun Suat Bey.

BURHAN SUAT ÇAĞLAYAN: Sayın Başkanım 15 numaralı önerge daha önce Çevre Komisyonu tarafından reddedilmişti. Bu konuda yapılan çalışma uygun bulunmamıştı. Nasıl geldiğini bilmiyoruz. Aynı konu tekrar gelmiş bulunuyor, 15 numara.

NİLAY KÖKKILINÇ: Sayın Başkanım, değişiklikler olabilir. Daire Başkanlığından gelmiş. Belki yeni bir talep de içeriyor olabilir önergede.

BAŞKAN: Diğer Komisyonlar da incelesin.”

Söz konusu önerge Meclisin Aralık ayı toplantısında da gündeme geldi ve gelmsiyle birlikte gruplar arasında tartışmalar kendini göstermişti.

AK PARTİLİ KAYA’DAN TEPKİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, daha önce komisyonlarda reddedilen gündem maddesinin yeniden meclis gündemine getirilmesini kinayeli bir dille eleştirdi.

Kaya, daha önce Başkan Soyer ve Çağlayan arasında geçen meclis konuşması alıntılayarak, “CHP'li Suat Çağlayan soruyor, "Biz bunu komisyonda reddetmiştik, şimdi tekrar geldi. Nereden geldi'" CHP'li Tunç Soyer cevap veriyor, "Evet, nereden geldi'" Konu, gündemdeki "karışık kuruşuk" Urla Akaryakıt İstasyonu işi. Getiren de belli, GÖTÜREN DE!” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.