Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Akaryakıt istasyonu mektubu’ tartışmalarında flaş gelişme: Olay yargıya taşındı

‘Akaryakıt istasyonu mektubu’ tartışmalarında flaş gelişme: Olay yargıya taşındı

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, bazı basın yayın organlarında hakkında çıkan ve şahsına yönelik karalayıcı ifadeler kullanılan mektuba ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, haberlere konu olan mektuptaki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı, haklarında iftira ve hedef gösterdiğini belirterek, mektubu yazdığı iddia edilen Arif Akdemir hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdiklerini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 16.12.2020 - 18:01

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumunda gündeme getirilen ve kamuoyunda ‘Akaryakıt istasyonu mektubu’ olarak bilinen mektupla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Mektupta haklarında karalayıcı ifadeler bulunan CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Ertan Certel, avukatları aracılığıyla konuyu yargıya taşıdı.

Özbadur ve Certel, mektubu yazdığı iddia edilen Arif Akdemir'in haklarında iftira atarak hedef gösterdiğini beyan ederek suç duyurusunda bulundular.

Öte yandan tartışmalar şöyle başlamıştı; bahse konu arazi Eylül ayı meclisinde gündeme gelmiş ancak Çevre ve Şehircilik Komisyonu’nun olumsuz görüş bildirdiği için Aralık ayı meclisinde de gündeme gelmişti.

Gündem maddesi, CHP grubu ve AK Parti  grubu arasında iplerin gerilmesine neden olmuştu. Meclis’te konuşan AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, söz konusu arazinin sahibi olan Arif Akdemir’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bir mektup yazdığını iddia etmişti.

Söz konusu mektupta ise; alan ile ilgili müracaat aşamasında Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan iki adet olumlu tarım yazısı olduğu ve  Çevre ve Sağlık Komisyonu, Bakanlık adına görüş veren ilgili kurumları hiç dikkate almadığı ifade edildi.

Akdemir, mektubunda ayrıca CHP İlçe Başkanı Özbadur ile ilgili önemli bir iddia da ortaya atarak, “Benim tarlam öyle rant barındıran bir yerde değil, ancak burasını ısrarla benden düşük bedel ile satın almaya çalışan kişiler var. Bu kişilerden bir tanesi malesef Çevre ve Sağlık komisyonu üyesidir. Bu kişinin ortağı olan Partinizin Urla İlçe Başkanı, 10-15 gün önce konunun yeniden Komisyonlara havale edilmesi üzerine benim Urla'da tanıdığım kişiler vasıtası ile yardım karşılığı benden 250.000 TL talep etmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.