Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den ‘uyarı mektubu’ iddialarında sert yanıt: Gereğini yapmak şerefinizdir

Başkan Soyer’den ‘uyarı mektubu’ iddialarında sert yanıt: Gereğini yapmak şerefinizdir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in meclis üyelerine gönderdiği ‘uyarı mektubu’ Aralık ayı meclisini gerdi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Partili meclis üyesi Hakan Yıldız, Başkan Soyer’in eşi Neptün Soyer’in kooperatif başkanlığını işaret ederek mevzuat açısından Neptün Soyer’in başkanlık ettiği kooperatiften ürün alınmasının sıkıntı yarattığını belirtti. Yıldız’ın konuyla ilgili iddialarına sert yanıt veren Başkan Soyer,”Eğer eşimle ya da kardeşimle ilgili eğer onlara menfaat sağladığımla ilgili bir iddia varsa bunun gereğini yapmak şerefinizdir. Bunun lütfen gereğini yapınız" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2020 - 22:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tüm meclis üyelerine bilgilendirme adıyla bir uyarı maili atarak meclis üyelerinin görevleri boyunca ve görevlerinin bitimi takip eden belirli bir süre boyunca yapamayacakları görevler hakkında hatırlatmada bulundu.

5393 sayılı Belediye Kanunun Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin Yükümlülükleri başlıklı 28. Maddesinde yer alan “belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz” ifadelerinin yer aldığı uyarı mektubu AK Parti grubu tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Bugün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı Birinci Oturumunda konu gündeme getirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yapılan uyarıyla tüm meclis üyelerinin zan altında bırakıldığını söyleyerek uyarı mailinin çıktısını Başkan Soyer’e iade etti.

YILDIZ’DAN BÜYÜK İDDİA

AK Partili Meclis üyesi Hakan Yıldız ise konu ile ilgili büyük bir iddia ortaya attı. Yıldız, maddedeki birinci dereceden yakını ibaresini hatırlatarak Neptün Soyer’i işaret ederek, “Bizim mektupla ilgili şahsi bir rahatsızlığımız yok ama bugüne kadar gelmeyen mektup bugün gelmişse bir neden vardır. Yani mektup bir şeyin sonucu. Neyin sonuc? Biz bugüne kadar hiçbir şekilde şahsi bir irdeleme yapmadık ama bu mektup gönderildiğinde insan şu soruyu da soruyor: Biz aynı zamanda kooperatifler anlamında bakarsak Sayın Başkan eşiniz kooperatif başkanı. Ürün alıyoruz. Bu mektubu bir tarafından irdelersek buraya da sıkıntı verir. Niy? Bugüne kadar bizden bu anlamada hiçbir şey duymadınız çünkü bu konuya karşı bir bakışımız yok. Ama mevzuata takılma olarak bakarsak bu mektubun içerisinde bunu da görürüz. Bu anlamda bizim temel baktığımız meclisin bütününün bu mektup noktasında uyarılacak bir noktası varsa ki biz AK Parti olarak bunu görmedik. Netice itibariyle basına yansıyan Menemen olayını biliyoruz. Şu anda cezai durumlar ortada. Karabağlar’da meclis üyesi cezaevinde. Bunu biliyoruz. Diğerlerine bakıyoruz. Meclise böyle bir mektup gönderilmeden önce varsa eğer böyle bir usulsüzlük grup yöneticileri çağrılıp görüşülebilirdi. Ama bunu yolladığımız zaman da ister istemez biz bazı maddelerden sizin sorumluluğunuz var Sayın Başkan. Atıfta bulunmak durumunda kalıyoruz” diye konuştu.

“VARSA İDDİANIZ GEREĞİNİ YAPINIZ”

Gündeme getirilen iddialar üzerine konuşan Başkan Soyer, “Bu mektubu gönderirken hiç kimseyi kırmak ya da incitmek niyetinde olmadığımı söylemiştim. Sadece Menemen’de değil, Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde böyle olaylar yaşanıyor. O nedenle bu kurumun başındaki temsil kabiliyeti olan bir insan olarak bütün arkadaşlarımı uyarmak benim sorumluluğumdur. Tabii ki de uyarmakla iş bitmiyor yapacak olan yine yapıyor. Hakan Bey’e söylemek isterim ki; eğer eşimle ya da kardeşimle ilgili eğer onlara menfaat sağladığımla ilgili bir iddia varsa bunun gereğini yapmak şerefinizdir. Bunun lütfen gereğini yapınız. Bu bir şeref meselesidir. Çünkü bunu hiçbir şekilde dile getirmediğinizi söyleyerek hemen hemen her meclisin dilek ve temenni bölümlerinde bu gündeme geliyor. Ben de rica ediyorum böyle bir iddianız varsa bu bir şeref meselesidir gereğini yapınız” diyerek Yıldız’ın sözlerine tepki gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.