Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclisi geren mektubun detayları belli oldu

Meclisi geren mektubun detayları belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen Aralık ayı ilk oturumunda gündeme gelen bir akaryakıt istasyonuyla ilgili ortaya atılan “mektup” iddiası ortalığı karıştırmıştı. AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe’nin ortaya attığı e bir vatandaşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gönderdiğini söylediği mektup ortaya çıktı. Mektupta birçok çarpıcı ifadeye yer verildi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2020 - 13:40

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumunda mecliste meclisi geren konulardan biri de Urla ilçesi Uzunkuyu Mahallesi’nde kurulması planlanan akaryakıt + LPG + servis istasyonu olmuştu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun uygun görüş verdiği fakat Çevre Komisyonu’nun ret oyu kullandığı akaryakıt istasyonunun kurulumunu öngören gündem maddesine CHP grubu olumlu görüş bildirirken AK Parti grubu ise olumsuz görüş vermişti.

İstasyonun kurulmasının planlandığı alanın hemen yanında tarım arazisi olduğunu iddia eden AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, bir vatandaş tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de gönderildiğini söylemişti.

Akaryakıt istasyonunun arazisinin sahibi olan Arif Akdemir isimli vatandaşın mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Tunç Soyer

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,

Sayın Başkan; Urla İlçesi Uzunkuyu Mahallesi, 146 ada, 2 no.lu parsel sahibiyim. Sözkonusu parselin akaryakıt + LPG + servis istasyonu olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/5.000 ölçekli nazım imar planı önerisi, diğer bütün Komisyonlarca uygun bulunmasına rağmen, Çevre ve Sağlık Komisyonu'nca uygun görülmediğinden, Sayın Meclisinizce tekrar komisyonlara havale edilmiştir.

Çevre ve sağlık komisyonunun gerekçe olarak, burada tarım yapılmasının uygun olacağını beyan ettiğini öğrenmiş bulunmaktayım.

Sayın Başkanım,  Çeşme Yolu üzerinde ve egzoz atıkları söz konusu olan bir yerde yetiştirilecek tarım ürünleri ne kadar sağlıklı olabilir ki.

Ayrıca, müracaat aşamasında Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan iki adet olumlu tarım yazısı var iken, Çevre ve sağlık Komisyonu, Bakanlık adına görüş veren ilgili kurumları hiç dikkate almamıştır. Ve ben şahsen tarım yapılmalı/yapılmamalı görüşünün görev tanımları içerisinde yer almaması gerektiğini düşünmekteyim.

Nitekim bu yıl oraya deneme amaçlı ekilen ve taşıma su ile sulanmasına rağmen yetiştirilen küçücük kavunlardan malesef zarar edilmiştir.

Sayın Başkan, benim tarlam öyle rant barındıran bir yerde değil, ancak burasını ısrarla benden düşük bedel ile satın almaya çalışan kişiler var. Bu kişilerden bir tanesi malesef Çevre ve Sağlık komisyonu üyesidir. Bu kişinin ortağı olan Partinizin Urla İlçe Başkanı, 10-15 gün önce konunun yeniden Komisyonlara havale edilmesi üzerine benim Urla'da tanıdığım kişiler vasıtası ile yardım karşılığı benden 250.000 TL talep etmiştir.

Ben bunu Urla Belediyesi Meclis üyesi arkadaşım ve komisyon Başkanı Seda Hanıma ilettim.

Sayın Başkan, Benim konum ile ilgili olarak mevzuatınıza uygun olmayan bir durum var ise lütfen uygun bulunmasın ve Sayın Meclisinizce de reddedilsin.

Bunları da size, hayatım boyunca Atatürk ve ilkeleri adına oy verdiğim Partinizin dışarıdan bir neferi olarak başıma gelenler hakkında Sizi ve Saygıdeğer Meclisinizi bilgilendirmek amaçlı yazdım. 30.09.2020

Sevgi ve saygılarımla

Arif Akdemir”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.