Dolar 32,2583
%0.05
Euro 34,8256
%0.07
Altın 2.434,830
%0.1
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli gitti gördü inceledi ve...

Denizli gitti gördü inceledi ve...

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesisi yapmayı düşündüğü Yamanlar’daki alanda inceleme yaptı. Çevreye olan duyarlılığı ile bilinen Denizli, “gidince görüyorsunuz İzmir oradan nefes alıyor. Karşıyaka İzmir’in çöplüğü dedirtmeyeceğim. Ne Kocaoğlu ne de CHP bu işi başaramayacak. Çünkü yaptırmamak için mücadele vereceğim” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 10:37
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Çevreye olan duyarlılığı ile bilinen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli katıldığı TV programında önemli açıklamalar yaptı. Karaburun’da balık çiftlikleriyle başlayan tartışmaların başından beri takipçisi olan ve bölgenin “Özel Çevre Koruma Bölgesi” olması için önemli girişimlerde bulunan Denizli, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar’da yapılmak istenen katı atık bertaraf tesisine bir kez daha sert bir şekilde karşı çıktı.

YAMANLAR'DA İLK TEFTİŞ TMMOB'LA BİRLİKTE...HABER İÇİN TIKLAYINIZ


KOCAOĞLU’NUN ARDINDAN İNCELEME YAPMAYA GİTTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun TMMOB’a bağlı meslek odalarının başkan ve temsilcileriyle birlikte katı atık bertaraf tesissinin kurulmak istendiği bölgede inceleme yapmasına yönelik belediye tarafından servis edilen fotoğrafları gördükten sonra hemen Yamanlar’a gittiğini belirten Denizli, Kocaoğlu’nu adeta topa tuttu.

İZMİR’E İHANET OLUR
Bölgenin Karaburun kadar önemli olduğunun altını çizen Denizli, “gidince görüyorsunuz İzmir oradan nefes alıyor. Su kaynakları nedeniylede özel bir alan…Büyükşehir tarafından servis edilen fotoğrafları gördüm kurak toprak var.Bir şey mi oldu bölgeye dedim gittim. Ben mi bu bölgeyi bilmiyorum dedim. Yamanlar köyünün 2 bin dönümlük mera alanı orası... Baharda yemyeşil olan sıcaklarla sararan bir yer. Hayvanların otlarını yediği bir yer. Temel mantık çöp tesisi için uygun bölge değil. Tonlarca çöpten bahsediyoruz. Esen rüzgarlar nedeniyle her şey İzmir’in üstüne gelir. Bu da İzmir’e ihanet olur. Buraya çöp tesis yapılsın diyenler Karaburun’a gitsin. CHP’li vekiller Karaburun için çok gözyaşı döktü. Karaburun için gözyaşı dökmesinler. Kendi belediye başkanlarının Yamanlar’a yapmak istediği çöp tesis için gözyaşı döksünler” dedi.

6 AYDIR İNSANLARI OYALIYORSUN
Devlet kurumlarından gerekli izinlerin alındığına dair açıklamaların doğru olmadığını belirten Denizli, Kocaoğlu’nun ÇED ön raporu için ihaleye çıkıldığı açıklamasını da eleştirdi. Denizli, “ Çevre İl Müdürlüğü, ‘önce ÇED al’ diyor. ÇED’i alınmamış bir yerde ‘Ben tesis y
apacağım’ diyorsunuz. Onay almaya çalışıyorsunuz. ÇED raporu için ihaleye çıkacaktın da niye 6 aydır insanları onaylıyorsunuz.İl müdürlüğü defalarca söyledi. Şimdi mi aklınıza geldi. Yöntemi bilmiyorsunuz. Şikayet etme mazeret üretmeyle olmaz” ifadelerini kullandı.

ÜÇ BÜROKRATLA BELİRLERSEN…
Sorunun ‘ben yaptım oldu’ mantığı nedeniyle kaynaklandığını belirten Denizli, “ Üç bürokratla çöp yerini belirlersen böyle olur. Yöntemini yerini İzmirliyle paylaşman gerekirdi. Karşıyaka İzmir’in çöplüğü dedirtmeyeceğim. Ne Kocaoğlu ne de CHP bu işi başaramayacak. Çünkü yaptırmamak için mücadele vereceğim. Karaburun’da olduğu gibi…Madem tertemiz bir şeyden bahsediyorsanız niye çıkıyoruz yukarılara…9, 5 yıldır pimi çekilmiş bir bomba gibi Harmandalı’nın üstünde oturuyor insanlar…Bu meselenin çözülmüş olması gerekirdi. Aklın bilimin ve katılımcılığın esas alındığı bir yöntem olmalı” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.