Dolar 32,1981
%-0.01
Euro 34,9899
%-0.05
Altın 2.493,590
%-0.28
Bist-100 10.720,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zam için iptal davası

Zam için iptal davası

Avukat Mehmet Girgin, kararın hakkaniyete uygun olmadığını belirterek, "İdare Mahkemesi'ne başvuracağız. İzmirliler yalnız değil" dedi

  • Ege Postası
  • 14.09.2013 - 11:40
İZMİR- İzmir'de Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına 1 gün kala, yarından itibaren geçerli olmak üzere Kentkart ücretlerine yapılan zamma tepkiler büyüyor. Yeni Asır Gazetesi'nden Ali Eyce'nin haberine göre Eğitim sendikaları özelikle öğretmen binişlerine gelen yüzde 21.74'lük zammı "skandal" olarak nitelerken, hukuk mücadelesi başlatılıyor. İzmirli avukat Mehmet Girgin, yapılan zammın hakkaniyete uygun olmadığını belirterek, avukat arkadaşlarıyla birlikte zammın iptali için İdare Mahkemesi'ne dava açacaklarını söyledi.

Bütçeye zarar
Girgin, "Tam okulların açıldığı gün, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin ulaşımı kullanma yoğunluğunun başladığı gün yapılan zam aile ekonomilerine zarar vermiştir. Herkes okulların açılmasıyla kendisini maddi ve manevi olarak yaşayacağı şartlara hazırlarken bu zammı yapmak İzmir'de yaşayan öğrenci, öğretmen ve velilere karşı düşüncesizlik içinde olmaktan başka bir şey değildir. İnsanların toplu ulaşımı en çok ihtiyaç duyduğu anda zam yapmak ise ayrıca bir fırsatçılıktır. Mahkemeye başvurarak İzmir'de yaşayan öğrenci, öğretmen ve veliler için bu zammı iptalini istiyeceğiz. Kimse İzmirlileri yalnız sanmasın" dedi.

İndirim gerekirken
Karara daha önceki zamlara dava açan avukat ve mahkemeden iptal kararları çıkmasını sağlayan Arif Ali Cangı da tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi'nin ticari bir şirket gibi davrandığını belirten Cangı, "Büyükşehir Meclisi'nin şu anda zam değil indirim yapması lazımdı. Yapılan zam hem haksız hem de hukuksuzdur. Çünkü halen mahkemelerce iptal edilmesine karşın 1 Haziran 2009 ila 1 Aralık 2010 arası uygulanan zamlı tarife nedeniyle haksız alınan fazla ücret İzmirlilere geri verilmemiştir" dedi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcülüğü görevini de sürdüren Cangı, İzmir'de ulaşıma yapılan zamlara karşı açılan ve kazanılan davalar sonucunda Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirlilere olan borcunu halen ödemediğini belirtti. Cangı "İzmirlilerin bir buçuk yıl boyunca her biniş için 20 kuruş alacağı var. Ancak İzmirlilere bu alacakları ödenmediği gibi ulaşıma yine zam yapıldı. Büyükşehir, Bir kamu kurumu gibi değil, adeta ticari şirket gibi, hatta borcuna sadık olmayan bir şirket gibi yönetiliyor" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeni eğitim yılının başlamasına sayılı günler kala toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın ardından oluşan tablo:
Tam 1.85 TL’den 2.00 TL’ye - Yüzde 8.11
Öğrenci 1.00 TL’den 1.10 TL’ye - Yüzde 10
Öğretmen 1.15 TL’den 1.40 TL’ye - Yüzde 21.74
Havaalanı 3.70 ‘den 4.00 TL’ye - Yüzde 8.11

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.