Dolar 32,2060
%0.01
Euro 35,0068
%0
Altın 2.507,600
%0.28
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli genç iş adamları Amsterdam yolcusu

İzmirli genç iş adamları Amsterdam yolcusu

İZMİRLİ genç işadamlarından 32 yaşındaki Ali Barçın ile 35 yaşındaki Özgür Kılınçlar, 6 ay önce fazla kilolarından kurtulmak için koşmaya başladı. Koşuyu yaşam biçimi haline getiren Barçın ve Kılınçlar, 20 Ekim’de yapılacak 42 kilometrelik Amsterdam Maratonu’na katılacak.

  • Ege Postası
  • 14.09.2013 - 10:54
İzmir'in tanınan iki şirketinin genel müdürleri olan Ali Barçın ile Özgür Kılınçlar, kilo vermek amacıyla 6 ay önce koşuya başladı. Koşuda rekabet eden ikili, kilo verdikçe koştukları mesafeyi artırdı. Bu sürede Ali Barçın 85 kilodan 77’ye, Özgür Kılınçlar ise 95 kilodan 80’e düştü.

Kilolar verildi, ancak koşu onlar için bir yaşam biçimine dönüştü. Önceden tatile çıkarken en iyi restoranları ararken şimdi gidilecek yerin koşu parkuru olup olmadığına bakar oldular. Barçın ve Kılınçlar, haftada dört gün spor yapıp, ayda 200 kilometrenin üzerinde koşuyor.

AMSTERDAM MARATONU’NDA KOŞACAKLAR


Koşmanın kendileri için bir çeşit terapi olduğunu söyleyen Barçın ve Kılınçlar, üyesi oldukları Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) bünyesinde koşu kabulü de kurdu. Kulübe, duyurusunun yapıldığı ilk gün 15 kişi katıldı.

Barçın ve Kılınçlar, koşarken kilometreleri yutunca maratona katılmaya karar verdi. 20 Ekim’de Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılacak 42 kilometrelik maraton hedeflendi. Özgür Kılınçlar, beş yıl içinde 10 maraton koşmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Amsterdam ile başladık çünkü düz bir zemin ilk maraton için bize uygun. Her isteyen bu maratona katılabiliyor. Burada amacımız maratonu bitirebilmek. Daha sonrakiler için derece hedefliyoruz. Rekabetçi ruhumuz nedeniyle sert bir hedef koyduk. 42 bin 195 metre koşacağız. Bu da Alsancak Limanı’ndan Urla’ya kadar bir mesafe demek. Maratona antrenörle değil internetten bulduğumuz maraton hazırlanma programı ile hazırlanıyoruz."

“İYİLİĞE KOŞUYORUZ”

İşadamı Ali Barçın da 'Madem koşuyoruz bir amacı olsun' diyerek, koşarken, TEMA’nın 2 bin 600 gence doğa bilincini aşılayacağı 'Dünyayı kurtaran adım' projesine de maddi destek sağlayacaklarını belirtti. Barçın, projeyi şöyle anlattı:

“Türkiye’de 'adım adım' diye bir organizasyon var. 2008 yılında kurulmuş. İnsanlara, 'boşuna koşma bir amacın olsun' diyor. Bünyesinde sivil toplum kuruluşları ve fonlanması gereken projeler var. 3 bin üyesi olmuş ve 1.5 milyonun üzerinde bağış toplanmış. Biz de EGİAD Koşu Kulübü olarak başvurduk. Koşacağımız proje TEMA’ya ait. Ona kaynak yaratmaya çalışacağız. projenin adı, 'Dünyayı kurtaran adım.' Türkiye’nin 50 farklı ilinden 100 üniversite öğrencisine doğa konusunda bilgi veriliyor. Bu 100 öğrenci üniversiteler içinde kurulan platformlarda 2 bin 500 arkadaşını eğitecek. 2 bin 600 üniversite öğrencisi doğaya farklı bir perspektifle bakabilecek, doğadaki sorunlar ve bunların çözümüne yönelik projeler geliştirebilecek. Bunun için toplam 265 bin liraya ihtiyaç var. Bu yıl İstanbul- Avrasya Maratonu bunun için koşulacak. Biz bir ay kadar önce koşacağız. Bağışta bulunmak isteyenler EGİAD’tan banka hesap numaralarını alabilir. Hesap numaralarının başına EGİAD yazılırsa TEMA Vakfı, bu bağışın bizim çabamızla geldiğini anlıyor. Ölçülebilir şeffaf bir yapı var. Biz iyiliğe koşuyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.