Dolar 32,2060
%0.01
Euro 35,0068
%0
Altın 2.507,600
%0.28
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir yanda dram, diğer yanda tepki

Bir yanda dram, diğer yanda tepki

İZMİR’de her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği tarihi Agora ören yerinin hemen karşısındaki parkta yaşayan Suriyeli ailere hem çevre halkı hem de turizmciler tepki gösteriyor.

  • Ege Postası
  • 15.09.2013 - 12:28
İZMİR - Park içinde yerlere yatak yorgan serip barınmaya çalışan Suriyeli mülteciler, zor şartlara direnmeye çalışıyor. Suriyeliler en basit insani ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanırken, çevreye yayılan kötü koku, bazı çocukların dilenerek turistleri rahatsız etmesi çevredekilerin tepkisine neden oldu. Agora Parkı’nın Suriyeli turisitler için bir umut kampına dönüştüğünü dile getiren semt halkı, sürekli gelip gidenlerin olduğunu belirterek, "Kendilerine barınacak yer bulabilenler gidiyor. Ama her hafta gidenlerin yerine kamyon kasasında birilerini getirip parka indiriyorlar. Devlet bu işe el atsın. Çocukların büyük bölümü çevredeki mahallelere dağılıp dileniyor, turistlerden de para istiyorlar" dedi.

Parkta adeta bir insanlık dramı yaşanırken, aileleri ile birlikte kalan çocukların büyük bülümü hasta. Bazı çocukların yüz derileri soyulduğu içlerinde ateşler içinde yatan ve hiçbir tıbbi müdahale görmeyen çocukların bulunduğu görülüyor. Suriyeli aileler ise kamplara gitmek istemediklerini belirterek, barınacak bir yer, yemek verilmesini, hasta çocuklarının tedavilerinin yapılmasını talep ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.