Dolar 32,6473
%0.53
Euro 34,8191
%0.25
Altın 2.513,540
%1.17
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ÜFE zammı geri çekildi ESHOT’a ek ödenek talebi geldi

ÜFE zammı geri çekildi ESHOT’a ek ödenek talebi geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin İzmir’deki toplu ulaşım ücretlerinin Üretici Fiyat Endeksi(ÜFE)’ye göre zamlanması kararını iptal etmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT’a ek bütçe için harekete geçti. Bu kapsamda şirkete 1 milyar 116 milyon liralık ek bütçe talep edilecek.

  • Ege Postası
  • 05.08.2022 - 09:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan ESHOT için 2021 yılı Kasım ayında yapılan bütçe görüşmelerinde 2022 mali yılı için 1 milyar 414 milyon liralık bütçe belirlenmişti.

Ancak yılın ilk günlerinden itibaren başlayan ve kısa sürede yüzde 100’e yakın zamlanan akaryakıt fiyatları nedeniyle Nisan ayında ESHOT’un bütçesine 100 milyonluk ek ödenek yapılmasına karar verilmişti.

Akaryakıt zamları art arda gelirken Mart ayında yapılan UKOME toplantısında İzmir’de toplu ulaşıma yüzde 38 oranında zam yapılırken kent tarihinde ilk kez toplu ulaşım fiyatları Üretici Fiyat Endeksi’ne bağlanmış ve  her ay ÜFE oranında artmaya başlamıştı. .Yaklaşık 5 ay boyunca her ay zamlanan toplu ulaşım tarifesi 8 liraya dayanmışken geçtiğimiz ay verilen mahkeme kararıyla birlikte ÜFE zamları geri çekilmişti.

MAHKEME KARARINDAN SONRA EK BÜTÇE TALEBİ

Öte yandan mahkeme kararından kısa süre sonra Büyükşehir, ESHOT’a ek bütçe için harekete geçti.

Büyükşehir, 8 Ağustos’ta gerçekleştirilecek meclis oturumda şirket için 1 milyar 116 milyon liralık ek bütçe talep edecek.

Önergede, ek bütçe talebinin gerekçesi olarak ise ESHOT Genel Müdürlüğünün görev ve hizmetlerinin kesintisiz olarak yerine getirilebilmesi için, personel, akaryakıt, güvenlik, temizlik ve diğer mal ve hizmet alımları belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.