Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İduğ'un 'rapor' çıkışına sendikadan tepki: Ek ödeme yapmamak için...

İduğ'un 'rapor' çıkışına sendikadan tepki: Ek ödeme yapmamak için...

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un belediye meclisinde yaptığı konuşmada bazı belediye çalışanlarının rapor almasına yönelik eleştirilerine DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube’den yanıt geldi. Sendikadan yapılan açıklamada asfalt şantiyesinde Mart ayından bu yana sadece bir kişinin COVİD-19 nedeniyle rapor aldığı belirtildi. Sendika ayrıca belediyenin Kurban Bayramı’nda işçilere ek bayram ödemesi yapmamak için asfaltlama yapmadığını öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 04.08.2022 - 15:15

EGEPOSTASI – Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda bazı belediye çalışanları hakkındaki şikayetini dile getirmişti. İduğ, “İnanılmaz bir şekilde rapor alan çalışan var. Sağlık yerleri nasıl bu kadar rapor veriyor anlamıyorum. İnanın veren yerleri de buldum. Elimden geleni yapıyorum ama bu kadar kolay rapor verilemez. Ben ve ekibim sizlere hizmet için geldik. Asfalt üretim yerini de kurduk ama ben bu tip aksamaları kabul eden bir adam değilim, olmayacağım da. Arkadaşlarım da her gün olması gereken çalışmayı yapmaya çalışıyorlar” dedi.

İduğ’un bu açıklaması DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube’nin büyük tepkisini çekti. Konuyla ilgili sendikadan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“02/08/2022 tarihinde Bornova Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında bir meclis üyesinin bazı belediye hizmetlerinin aksadığı ve geciktiği iddiasına ilişkin Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İDUĞ’un vermiş olduğu cevap sonrasında, açıklama yapmamız bir zorunluluk haline dönüşmüştür.

Bornova Belediyesinin Mart ayında hizmete soktuğu asfalt şantiyesinin varlığına rağmen, asfaltlamaların ağır gittiği, birçok mahallede asfalt ihtiyacının olduğunu aktaran meclis üyesine Bornova Belediye Başkanı Dr.Mustafa İDUĞ’un, üyelerimizin hasta olmamalarına rağmen , işe gelmemek adına rapor aldıklarını belirtmesi, hizmet aksamalarının ve gecikmelerinin sebebinin sendikamızın üyesi olan işçilerden kaynaklı olduğu algısını yaratmıştır. 

Bu durum gerçeği yansıtmadığı gibi başka gerçeklerin de üstünü örtmektedir. Öncelikle Mart ayında faaliyete geçen asfalt şantiyesinde, asfaltlama işiyle görevli 17 arkadaşımız bulunmaktadır ve Mart ayından bu güne dek sadece bir arkadaşımıza Temmuz ayında Covid-19 hastalığı nedeniyle rapor verilmiştir. Bunun dışında geçen 5 ay içerisinde tüm işçi arkadaşlarımız zor mevsim şartlarına rağmen işlerinin başında, hizmetlerini aksatmadan sürdürmektedir. Geçtiğimiz Kurban bayramında ilan edilen 9 günlük tatil boyunca, kentin nüfus yoğunluğunun düşük olduğu böylesi bir dönemde diğer birçok kent belediyesinin aksine, Bornova Belediyesi’nin asfaltlamaya öncelik vermemesi ve bu günlerde çalışmak zorunda olan işçilere toplu iş sözleşmesinde yer alan ek bayram ödemelerinden kaçınması sebebiyle asfaltlama yapılmamış olması belediyemizin bir tercihidir .Ayrıca Belediyemizin Bornova halkına sunduğu diğer önemli bir hizmet olan Çamdibi’nde açılan havuzda görevli olan tüm üyelerimiz üstün bir özveriyle tam kapasite olarak işlerini sürdürmektedirler. Dolayısıyla bu açıklamamızdan da anlaşılacağı üzere, belediyemizin hayata geçirmiş olduğu projelerin ve tüm hizmetlerin geciktireni ve aksatanı değil aksine en sağlıklı şekilde hayata geçireni olduğumuzu ortaya koymaktayız .

Bornova belediye Başkanı Dr.Mustafa İDUĞ’un mecliste yapmış olduğu konuşmada üyelerimiz haricinde bahsetmiş olduğu sağlık emekçilerinin de politik, ekonomik ve toplumsal şiddet altında kaldığı böylesi bir dönemde yanlarında olduğumuzu bildirir, ekonomik krizi yaratanların , krizin faturasını biz emekçilere ödetmeye çalıştığı ülkemizde, yaşanabilir bir düzen yaratmanın koşulunun örgütlü bir hak arama mücadelesinden geçtiğini belirtmek isteriz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.