Dolar 32,5660
%0.16
Euro 34,8942
%0.67
Altın 2.435,610
%0.11
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Kütüphane’ tartışması tam gaz: Başkan Sandal ‘ücretsiz’ dedi AK Parti yerinde teftiş etti

‘Kütüphane’ tartışması tam gaz: Başkan Sandal ‘ücretsiz’ dedi AK Parti yerinde teftiş etti

Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimine bir önceki oturumda gündeme gelen ‘kütüphane’ tartışması damgasını vurdu. Bir önceki oturumda AK Parti’nin “Kütüphaneleri kapattınız” eleştirisine Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, klasik kütüphane anlayışından sıyrıldıklarını belirterek Değirmen Kafe’de kütüphane bölümü açıklarını ve kitap okuyanlar için çay ve kahvenin ücretsiz olduğunu söylemişti. Öte yandan; bugün gündeme gelen konuda AK Partili Meclis üyesi Dilek Yıldız, Değirmen Kafe’ye gittiğini ve kütüphaneni kapalı olduğunu ayrıca çay ve kahveden de ücret alındığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 04.08.2022 - 18:45

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi. Oturuma damgasını vuran konu ise bir önceki oturumda gündeme gelerek tartışmalara neden olan ‘kütüphaneler’ konusu oldu.

Bir önceki oturumda AK Parti’nin “Kütüphaneleri kapattınız” eleştirisine Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, klasik kütüphane anlayışından sıyrıldıklarını belirterek Değirmen Kafe’de kütüphane bölümü açıklarını ve kitap okuyanlar için çay ve kahvenin ücretsiz olduğunu söylemişti.

Öte yandan; bugün gündeme gelen konuda AK Partili Meclis üyesi Dilek Yıldız, Başkan Sandal’ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

YILDIZ: BU VİZYONSUZLUK YAKIŞMADI

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Yıldız, Değirmen Kafe’ye gittiğinde kütüphanenin kapalı olduğunu ve çay ve kahvenin de ücretli olduğunu belirtti ve “Geçtiğimiz mecliste kütüphaneler gündeme gelmişti ve Sayın Başkanımızı kütüphanelerin kapatılması noktasında eleştirmiştik. Biz 5 kütüphanenin bu noktada kapatıldığın biliyoruz. Sayın Belediye Başkanı da bu noktada şöyle bir konuyu gündeme getirdi: Değirmen Kafe hizmet veren bir kafeterya. Burada Bayraklılı hemşerilerimiz için kütüphane açıldığını ve ücretsiz çay kahve verildiğini söylemişti. Ancak ben geçtiğimiz gün buraya giderek hizmetin verilip verilmediğine bakma fırsatı buldum. Saat 17.00 sularında gittim ve kütüphane kısmının kapısında bir kilit var. İçeride 2 personel vardı ve Sayın Başkan bu hizmetin 1 personelle verildiğini ifade etmişti. Yani gündüz saati vatandaşın bırakın çay kahveye ulaşmasını oradaki kitaplara ulaşamadığını üzüntüyle gördük. Bugün de birtakım genç arkadaşlarımız yine mesai saatleri içinde kütüphaneye gittiklerinde maalesef kütüphaneye ulaşmadıklarını gördük. Ayrıca çay-kahve için de para kesilmiş. Fişi de var. Sayın Belediye Başkanımız bu konuda yanlış bilgilendiriliyor olabilir. Bayraklı Belediye Başkanına bu vizyonsuzluğun ve bu hizmetin yakışmadığını ifade etmek istiyorum.

ÖNAL: BÖYLE BİR ŞEY OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ

Yıldız’a yanıt veren Önal ise iddiaların değerlendirileceğini belirtti ve “İddianız değerlendirilecek ve incelenecek. Eğer çay kahve veriliyorsa bu da satış fişidir sanırım. Ücretsiz olması kitap okuyanlar için. İddianız incelenecek ama biz öyle bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Eleştiriniz için teşekkür ediyoruz ama ithamınız da doğru olmadı. Bu, Başkanımızın vizyonu doğrultusunda iyi niyeti ve vizyonel bir çalışma. Gönül isterdi ki her kafede kütüphane olsun” ifadelerini kullandı.

DİLEK: HİZMETİN ÜCRETSİZ VERİLİP VERİLMEDİĞİNİ SORDUM

Konuşmasına devam eden Yıldız, şunları söyledi; “Ben kafeye gidip kitap okuyanlara çay-kahve hizmeti ücretsiz veriliyor mu diye sordum ve ‘hayır’ yanıtı aldım. Bugün giden kardeşlerimiz de kitap okumak için çay kahve aldılar ve bu çay kahveden ücret alındı. Yani buna yanıt verilmesi için Sayın Başkanı beklemeye gerek yok. Buradaki bürokratlarımızın yanıt vermesini bekliyorum.”

HIZAL’DAN ‘MAMAK’ ÖRNEĞİ

Yıldız’ın ardından konuşan AK Partili meclis üyesi Özgür Hızal, kütüphanelerle ilgili Ankara Mamak Belediyesi’nin hizmetlerini örnek gösterdi ve “Sayın Serdar Bey sürekli bizim turist gibi gezdiğimizi iddia ediyor ama turistin kim olduğunu bugün çok iyi gördük. Buradaki esas mesel çayın verilip verilmemesi değil. Bu, Serdar Bey2in bir ifadesi. Arkadaşlarımız bu ifadenin doğru olduğunu düşünerek gitti ama doğru olmadığını gördük. Daha da acısı  kütüphanelere bakış açısı. Belediyecilik hizmetini –mış gibi yaparsanız böyle bir tabloyla karşılaşırsınız. Ben yaklaşık 6 ay önce Ankara’da Mamak Belediye Başkanımıza ziyarette bulundum. Beni gece saat 1’de bir kütüphaneye götürdü. O saatte kütüphane açık ve öğrencilere ücretsiz çay, kahve, çorba ikramı yapılıyor. Belediyecilik böyle bir şey. Siz bizim kütüphaneleri kapattınız eleştirimizin arkasından –mış gibi hareket ederseniz böyle bir tabloyla karşılaşırsınız.  Siz klasikleri kıymetsiz görüp kütüphaneleri kapatırsanız Dilek Hanım’ın gördüğü gibi bir tabloyla karşılaşırsınız. Bu da Bayraklı’ya ve Bayraklı’yı yönetenlere hiç yakışmaz” ifadelerini kullandı.

ÖNAL’DAN PERSONEL İHMALİ MESAJI

Yeniden söz alan Önal, personel ihmali ihtimalini dile getirdi ve “Dediklerinizi doğru kabul ederek yanıt veriyorum. Bir personelin görevini yapmamasını belediye başkanına ve tüm çalışanlara mal etmek doğru değil. Dediğiniz araştırılacak eğer doğruysa düzeltilecek. Eğer dediğiniz gibiyse başkanımızındı ediği gibi çay-kahve ücretsiz olacak” dedi.

APAYDIN: BİRAZ SABREDESENİZ…

Son olarak söz alan ve kütüphane eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apayrın şunları söyledi; “Saat 17.00’de kütüphane kapanmış olabilir. Ayrıca çay-kahve içen arkadaşlar kütüphane kısmında mı içti yoksa kafe kısmında mı? Ama kütüphaneye kitap okunmaya gidiliyorsa çay ya da kahve kütüphane kısmında içilir. Bizim başkanımız eğitimci bir başkan ve kütüphanelere büyük özen gösteriyor. Biraz sabrederseniz her şeyin çok güzel olacağını söyleyeceksiniz.”

UZUNDERE DE GÜNDEME GELDİ

Oturumda ayrıca MHP’li Muhammet Şahin Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedeler konusunu gündeme getirdi ve  “Bayraklı bölgemizde büyük bir deprem yaşadık. On binlerce vatandaşımız bundan etkilendi. Bununla ilgili 264 vatandaşımız Büyükşehir’in Uzundere’de bulunan konutlarına yerleştirildi. Daha sonra buranın ücretsiz ve düşük bedelle yarın öbür gün kendilerine tahsis edileceğini ifade ettiler. Şimdi 264 vatandaşımıza buralar düşük bedelle ya da düşük kredilerle verilmesiyle gerekirken bu ayın 20’ssine tebligat yapıldı ve evlerden çıkarılmasıyla ilgili bir durumla karşı karşıya bırakıldılar. Bayraklı ’da olan bir deprem, Bayraklı Belediyesi’ni direkt ilgilendiriyor. Bu konuyla ilgili Büyükşehir nezdinde bu dairelerin bu vatandaşlara uygun fiyatla ya da uygun ödeme koşullarıyla verilmesini talep ediyoruz. Bayraklı Belediyemizin bu konuda vatandaşlarımızın yanında olacağı bir çalışma var mı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.