Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meclisi'nde 'ücret zammı'na oy çokluğu: Başkan Batur artan maliyetlere dikkat çekti

Konak Meclisi'nde 'ücret zammı'na oy çokluğu: Başkan Batur artan maliyetlere dikkat çekti

Konak Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi 2. Birleşimi’nde ücretlere 2022 Yılı Ücret Tarifelerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti ve MHP Grubu, nikah ücretleri ve harçlara yapılan zamları yüksek buldukları gerekçesiyle önergeye 'ret' oyu verdi. Başkan Abdül Batur ise “Geçen sene Ekim ayında litresi 5 lira olan mazot, bugün 25 lira. Bitüm yüzde 550 zamlandı. Biz ekonomik gerekçeler neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Sadece ücretlere zam yaptık” yanıtını verdi.

  • Ege Postası
  • 04.08.2022 - 17:38

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI - Konak Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde yapılan toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyon raporları görüşüldü. 

'EK BÜTÇE'YE KOMİSYONDA OY ÇOKLUĞU, MECLİSTE OY BİRLİĞİ

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin Ek Ödenek başlıklı 37.maddesine göre ek ödenek verilmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Oylama öncesi söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, “Biz buna oy çokluğuyla alma kararını uygulasak da, incelediğimizde rakamın büyük bir kısmının İller Bankası’ndan geldiğini tespit etmiş bulunmaktayız. Bu sebeple biz bunu grup olarak oy birliğiyle alma kararına çevirmiş bulunmaktayız” dedi.

Komisyondan oy çokluğuyla geçen rapor, mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 

ÖZEN: YÜZDE 50 ZAM YÜKSEK GELDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan oy çokluğuyla geçerek, meclise getirilen bir başka rapor da Belediyenin 2022 Yılı Ücret Tarifelerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili önerge oldu. 

Önergeye Cumhur İttifakı olarak ‘ret’ oyu vereceklerini açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen “Yılbaşında yüzde 20 yapıldı. Bu zammın düşük kaldığı ortada. Gündüz bununla ilgili ifade etmek için görüşmeye geldim. Nikah ücretlerine yüzde 50, harçlara yüzde 50-60 zam yapılması bize yüksek geldi. Yüzde 25-30 civarında zam yapılabilirse destek vereceğiz. Yüzde 20 yapılan zamların düşük kaldığını düşünüyoruz. Ama minimum yüzde 50-60 civarında yapılan zamları yüksek gördüğümüz için ret oyu kullanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

BATUR: EKONOMİK GEREKÇELER NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPIYORUZ

Başkan Batur ise hayata geçirilmesi gereken projeler ve artan maliyetlere dikkat çekerek, “Kararınıza saygı duyuyoruz. Bir taraftan projelerin hayata geçirilmesi için özellikle çöp kamyonları, kazıcı, yükleyici alımı yaapcağız. Yılbaşına kadar temin edeceğiz. Hizmet binası, cemevi ve tarihi binaların restorasyonuyla ilgili projelerimiz var. Yılbaşına kadar çoğuna başlamış olacağız. Ben sadece kıstas olarak şunu söylüyorum: Geçen sene Ekim ayında litresi 5 lira olan mazot, bugün 25 lira. Bitüm yüzde 550 zamlandı. Biz ekonomik gerekçeler neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Sadece ücretlere zam yaptık. Benim bildiğim 2 senedir nikah ücretlerine zam yapmıyorduk. En düşük nikah ücreti bizdedir. Şimdi onu diğer belediyelerin pozisyonuna getirdik.” dedi. 

Söz konusu komisyon raporu Cumhur İttifakı grubunun ‘ret’ oylarına karşılık Millet İttifakı grubunun ‘kabul’ oyları sonucu oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.