Dolar 32,3838
%-0.3
Euro 34,7341
%-0.21
Altın 2.403,810
%-0.78
Bist-100 10.184,00
%1.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tugay'a 84  milyonluk kredi yetkisi

Tugay'a 84 milyonluk kredi yetkisi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a bütçede belirlenmiş olan 84 milyon liralık borçlanma ile ilgili olarak yapılacak sözleşme, taahhütname gibi işlemler için yetki verilmesi önergesi oy çokluğu ile kabul edildi. Öte yandan meclis oturumuna Türkiye halkının mutluluk oranlarının düşmesi tartışmaları da damgasını vurdu.

  • Ege Postası
  • 02.01.2023 - 19:50

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Cemil Tugay, ‘’2020 yılından itibaren zor ve sıkıntılı günler yaşadık. Bugün hala bu sıkıntıları yaşamaya devam ediyoruz. Pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz ve İzmir’de meydana gelen deprem ile birlikte kurumumuz, halkımız sıkıntılı bir süreç içerisinde yaşamaya devam ediyor. Bunları atlatmayı diliyoruz. Bu konuda belki söyleneck çok şey var ama ne mutlu bize de demokrasimiz var. Daha iyi yönetimlerin seçilmesi için önümüze fırsat koyan bir Cumhuriyet rejimimiz var. Esas olan halkımızın iradesidir. 2023 seçimlerine doğru giderken halkımızın her zaman yararı neyse biz orada olacağız. Siyyaset bir hizmet yarışıdır. Siyasette amaç rakibini haksız yere iftiralarla karalamak olmamalıdır. Onun halka hizmet için göstermiş olduğu çabalardan ötürü elini kolunu bağlamak olmamalıdır. Daha iyisini yapamk için daha çok çalışmaktır. Adalete çok ihtiyacımız var. Ne yazık ki siyaset bir süredir algı oluşturmak üzerine kurgulanıyor. Hiç bir algı gerçek sorunları çözmüyor. Algılar insanların yaşadığı sorunların çözümü olmuyor. Bizim sorunlara gerçek çözümler üretmemiz gerekiyor. Böyle bir beklenti yaygın olarak ver. Bu yöndeki eksikliğin giderilmesi siyaset yapan ve siyasette emek harcayan herkesin boynunun borcudur.  Daha iyi olmak zorundayız. Cumhuriyet’in 100. yılında atalarımızın ortaya çıkardığı o asil tablonun, gururun, dünya önünde onuru ile dimdik duran ve kimseye muhtaç olmadan yaşayan bir aziz milletin hayalini kuran o insanların bize bıraktığı o mirasa sahip çıkmak zorundayız.  Devlet hepizimin devleti. Devlet sadece o anda iktidarda olan siyasi partinin hizmetinde olmak demek değildir. Belediye nasıl hizmetlerini götürürken kimseyi siyasi görüşlerine göre ayrıştırmıyorsa,  devletimizde  vatandaşına, kamu kurumlarına adaletle yaklaşmak durumdadır. Bunları bu sene hepimiz sorgulamalıyız. Kamunun, kamuya yani halka ait olduğunu unutmamak gerekir. Halkın sadece bir kısmına değil tamamına ait olduğunu unutmamalıyız. Bu bakış açısıyla hepimiz insanlarımıza her konuda en iyi hizmetleri gerçekleştiririz. Vatanını, milletini seven herkes bu yolda bir fikir birliği içerisinde kimseyi ayırmadan bu mücadeleyi yürütür ve 2023’ün sonunda bugün yaşadığımız sıkıntıları atlatmış ve daha iyi günlere erişiriz’’ dedi. 

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ  

Denetim Komisyonunda görev alıcak meclis üyeleri seçildi. Gizli oylama ile yapılan seçimde, CHP grubundan Sevim Kirpiksiz, Yaşar Özcan, Gamze Uğurlu, Hüsmiye Dalkılıç, Şevket Balla denetim komisyonu üyeleri seçildi. 

YATIK BİNALAR KOMİSYONLARDA 

Karşıyaka ilçesi Bostanlı semti Cemal Gürsel Caddesi'ndeki eğik binaların yıkılmasının ardından boş kalan parseller için yapılan imar planları İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Plan ve Proje Müdürlüğünce hazırlanan 1/1000 ölçekli yeni planlar Karşıyaka Meclis gündemine geldi. Önerge İmar ve Hukuk komisyonlarına gönderildi. 

TUGAY’A 84 MİLYONLUK KREDİ YETKİSİ 

Bütçede belirlenmiş olan 84 milyon liralık borçlanma ile ilgili olarak yapılacak sözleşme, tahhütname gibi işlemler için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yetki verilmesi meclis gündemine geldi. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi. 

PERSONEL A.Ş’DE YÖNETİM KURULU YAPILANMASI BİTTİ 

CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın, Personel A.Ş’de Yönetim Kurulu yapılanmasına son verildiğini duyurdu. Aydın açıklamasında, ‘’ Personel A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanlığında görevlendirildim. Ben ve arkadaşlarım şirketin yapılanması ile ilgili önemli bir mesafe kat ettik. Maalesef 2017-2018 sürecinde ‘belediyelerdeki taşeronu kaldıracağız’ vaadiyle ortaya çıkan siyasi iktidar, belediyelerin taşeron şirketlerinde çalışan personeli belediyelerin kurduğu şirketlere taşeron olarak aktardı. Yani Karşıyaka Belediyesi kendi kendisinin taşeronu oldu. Bu bir garabettir, kaldırılmalıdır. Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan her işçi belediyenin kadrosunda olmalıdır. Belediyenin kendi kendisine personel temin eden bir şirketi ile karşı karşıyayız. Şirketlerin hukuki ve idari alt yapısı ile ilgili ciddi sorunlar vardı. Çalışan personelin özlük dosyaları, sağlık raporları, şirketin disiplin kurulu, toplu sözleşmesi yoktu. Personel A.Ş’nin neredeyse hiçbir alt yapısı yoktu. Biz bu süreçte çalışmaya başladık. Bu bütün personelin dosyaları tam olarak bulunuyor. Hangi personel hangi basamakta ücret alıyor ve hangi birimde çalışıyor . Bunlara ilişkin bütün verileri oluşturduk. İşçi sağlığı açısından alınması gereken önlemleri aldık. Hekim yoktu ve bu sorunu da çözdük. TİS düzeni yoktu ve biz toplu sözleşmeyi uygulamaya başladık. Personel A.Ş bir karma yönetim kuruluna sahipti. Hem siyasi hem bürokratik yönü olan bir yapıya sahipti. Personel A.Ş bu hukuki ve idari yapılanmasını tamamladı. Geçtiğimiz aydan itibaren sistem ile ilgili bir sorun kalmadı. Bu 5 kişilik yönetim kurulu yaplanmasına geçtiğimiz ay son verildi’’ dedi. 

TUGAY’DAN AYDIN’A TEŞEKKÜR 

Başkan Cemil Tugay, Murat Aydın’a teşekkürlerini ileterek, ‘’Personel A.Ş’de yönetim kurulu olmayacak sadece temsilci olarak bir arkadaşımız bulunacak. Düzen açısından inanılmaz güzel işler yapıldı. Size ve yönerim kurulunda görev alan arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. Düşük bir huzur hakkı ile bunu yaptınız. Burada özveri gösterdiniz. Murat Aydın, çalışanların özlük hakları ,TİS süreçlerinde gerek kanunlar gerek içinde bulunduğumuz idari şartları gözeterek doğru bir köprü görevi gördü.  Personel A.Ş diye bir şirket olmamalı, orada çalışan işçileri belediyenin kadrolu işçisi yapmalıyız.  Bunu giderebilirsek daha iyi olur. Bu kararın herhangi bir siyasi kararı yok. Belediye lehine düşünülerek verilmiş bir karardır’’ ifadelerine yer verdi. 

ÜLKEMİZİN MUTLULUK ORANI DÜŞTÜ 

CHP Meclis Üyesi Hayati Doğan gündem dışı söz alarak, ‘’34 ülkede yapılan yıl sonu global mutluluk araştırması sonuçlarına göre dünyada bireysel mutluluk hüküm sürüyor. Toplumsal mutluluk ise her yıl düşüyor. Bizim ülkemizde ise her yıl bu mutluluk oranı düşüyor. Ülkemizde geçen yıl mutlu olanların oranı yüzde 42’yken bu yıl 5 puan düşerek yüzde 37’ye gerilemiştir. Gidişat ülkemize yakışmıyor. Halkımız mutsuzluğu hak etmiyor. Bu sebeple genç beyinlerimiz Avrupa ülkelerine gidiyorlar. Almanya’ya iltica edenler yüzde 216 oranında gerçekleşti. Bunların sebepleri ise, siyasi baskılar, özgürlüklerin kısıtlanması ve kötü ekonomik koşullar oldu. Türkiye bu hale getirilmemeliydi. 2023 yılı için çocuklarımız neşe ile büyüsün, gençlerimiz gençliklerini doya doya yaşasın. Kadın haklarının genişletilmesi, bireysel özgürlüklerimizin üzerini kaplayan kabuk kırılsın. insanların zihinlerini batıl inançlarla dolduran cahillerden korunsun. Ülkemize hak, hukuk, emeğe saygı, sevgi, kardeşlik iklimi hakim olsun. 2023 yılı Atatürk’ün devrim ve ilkeleriyle aydınlansın.’’ dedi. 

DOĞAN’A AK PARTİLİ ÖZTÜRK’TAN ‘KARŞIYAKA’ YANITI 

AK Parti meclis üyesi Adem Öztürk, ‘’2023 yılının ayağa kalkan Türkiye’nin şahlanış yılı olacağına eminiz. İnşallah bu kötü senaryolar tarihe gömülecek. Allah bizi kısır çekişmelerden, siyaset uğruna hamaset yapmaktan vazgeçirsin. 3,5 yıldır burada görev alıyoruz. Bu koltukları bırakıp gideceğiz, asolan toplumun bize verdiği sorumluluklar dahilinde ne kadar hizmet ettiğimiz çok önemli. Azami gayret göstermemiz gerekiyor. Hayati bey konuşmasında mutluluktan bahsetti. Karşıyaka halkınında mutluluğa hakkı var. Cumhuriyet mahallesi ve İnönü mahallesinde yapılması gereken planlarda bir netice bekleniyor. Örnekköy’de kapanan huzur evi. Karşıyaka’nın yaşlıları da mutlu olmak istiyor, huzurevlerine bir an önce kavuşmak istiyorlar. Şemikler ve Yalı mahallesi metro hattı yukarıdan geçiyor diye mutsuz. Karşıyaka çarşı esnafı mutsuz. Rahat bir yaya ulaşımı istiyorlar. Esnaf günlerdir devam eden çarşı projesinin tamamlanmasını istiyorlar. Burayı daha da uzatabilirim ama sırf sadece meshul bulduğunuz küçük çerçevedeki mutsuzlukları görmeyip, size de aşan şeylerle mutsuzluğu gördüğünüz zaman yaptığız iş siyasetten çıkıp hamasete dönüşüyor’’ dedi.

ÖZTÜRK: LİYAKATTEN BAHSEDERKEN… 

Meclis başında gerçekleştirilen denetim komisyonunda AK Partili üyelerin bulunmamasına tepki gösteren ÖZTÜRK, ‘’Hak hukuk demişken 2 yıldır denetim komisyonunda AK Partililer olarak görev yapıyorduk. Bu yıl neden değişti. Bir tane üyemiz gitti diye, bizim denetimimiz komisyonunda verdiğimiz emekler göz ardı edildi. Liyaketten bahsederken 3 yıldır bu işi yapan arkadaşa neden bu görevi vermediniz. Küçük resimdeki liyakat gözetmeyip, büyük resimdeki liyakat vurgusu yapıp bu işi mutsuzluğa getiriseniz, size gülerler. Herkes sorumlu ve bu sandalyelerde hesabını vermezsekte büyük mahkemede hesap verilir’’ dedi. 

TUGAY’DAN ‘HUZUREVİ’ TEPKİSİ

Öztürk’ün açıklamalarına yanıt veren Başkan Cemil Tugay, ‘’İlçemizin sorunlarının çözülmesi ile ilgili talebini dile getirdiniz bunlar hepimizin isteği. Mücadele ediyoruz. Huzur evi konusunu dile getiriken, adaletli davranmanızı diliyorum. Huzur evini biz boşaltmadık. Orayı Karşıyaka Belediyesi, üzerine düşeni yapmış ve geçmiş dönemde işletmesi için il müdürlüğüne devretmiş. Sorun bize danışılmadan ve bilgi verilmeden huzurevi boşaltılmış. Huzurevi artık huzurevi değil. Burada yeniden huzurevi yapılmasına karşı değiliz, destekliyoruz. Yaptığımız başvuruya cevap vermeyip, halk huzurevi istiyor dediğiniz zaman bunun sorumlusunun biz olmadığımızı ve bizi bekleten kurum olduğunu sizde iyi biliyorsunuz. Eleştirinizi adil yapın’’ ifadelerini kullandı. 

TUGAY: 40 YILLIK SORUNA KARŞI… 

Cumhuriyet mahallesi imar planlarının hazır olduğunu ancak ekonomik krizden dolayı müteahhit ile mülk sahibi arasında sorunlar yaşandığına değinen Tugay, ‘’Cumhuriyet mahallesi ile ilgili çaba gösteriyoruz. 1984 yılından beri yaşanan sorun için teknik olarak arkadaşlarımız iyi bir çalışma yaptılar. Onların hakkının yenmesi beni üzüyor. Mahalle için şehircilik ilkeleri çerçevesinde güzel bir planlama çalışması yapıldı. Burası hukuki testten de geçti. O imar planına mahalleden dava açanlar oldu ve o davayı kaybettiler. Yapılan planın doğruluğu ile ilgili bir ispattır bu. O mahallede yaşayan yurttaşlar, ‘burası ile ilgili daha fazla inşaat hakkı sağlanacak şekilde daha fazla emsal verilmesini’ istediler. Bu taleplerini dile getirdiler, bizlerde tekrar değerlendirmeye aldık. Etap etap burayla ilgili çalışmalar yapıldı. Ufak revizyonlarla devam etse de esas problem şu anda orada dönüşümü gerçekleştirecek olan yatırımcıların biraz piyasa şartlarından kaynaklanan imkansızlıklar olduğunu bilmeliyiz. İnşaat maliyetleri çok yüksek. İnşaat sektöründe büyük bir sorun var. Depremden sonrak bu dönüşüm çalışmalarında da, sözleşmeler yapıldığı halde anlaşmaların bozulmasında sorun biz değiliz, sorun maliyetlerin artması ve insanların bunların altından kalkamaması. Biz plan yaptık, hukuken geçerli planı var. Bizler riskli alan kararı almadık. Bu önemli bir karar olurdu ama böyle bir kararı daha üstlerin alması lazım. Böyle bir kararın alınmasından endişe duyarız. Orada yurttaşlarımızın mülkiyet sorunu var. 130 civarında yurttaşımız bu dönemde Karşıyaka Belediyesi’nin sağladığı avantajlarla tapu sahibi oldular. 40 yıllık soruna karşı bizim geçen 3.5 sene içerisinde önümüze çıkan bütün zorluklara rağmen önemli aşamalar sağladık. Kimse bu süreçte bizim işimizi kolaylaştırmadı. Sorunun çözülmesi için çalıştık ancak eleştirilere ve iftiralara maruz kaldık’’ dedi. 

Karşıyaka Çarşı tadilatı planlandığı gibi devam ettiğine dikkat çeken Tugay, ‘’ Esnaftan görüş aldık ve esnaf yazın işlerin yoğun olduğunu ve kışın yapılması gerektiğini söylediler biz kabul ettik. Yağmurlu günlerden dolayı gecikti. Ocak ayının sonuna kadar tamamlayacağız. Her türlü tadilat ve çalışma ister istemez zorluk yaratacak.’’ ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.