Dolar 32,3415
%-0.43
Euro 34,6991
%-0.31
Altın 2.411,510
%-0.46
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu ‘kendi adayı’ iddialarına son noktayı koydu: Dostluk ilişkilerimi tesis ederken…

Dervişoğlu ‘kendi adayı’ iddialarına son noktayı koydu: Dostluk ilişkilerimi tesis ederken…

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu 22 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan İYİ Parti İzmir 3. Olağan İl Kongresi’nde il başkanı adayı olarak Emre Eryıldıran’ın Dervişoğlu’nun adayı olduğu iddialarına son noktayı koydu. Kongre süreciyle ilgili özeleştiri de yapan Dervişoğlu, “Emre Eryıldıran henüz adaylığını açıklamamıştır. İlçe başkanlıklarında temaslarına devam ediyor. Süreç sonunda kararını verecek. Emre benim adayımmış. Ben diğer adayların da abisiyim. Emre de benim kardeşimdir. İYİ Parti benim aklımla hareket etmemin icap ettiği bir alandır. Dostluk ilişkilerimi dostluk mertebelerine göre inşa etmem” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.12.2022 - 15:08

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulusal gündem ve İzmir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir 3. Olağan İl Kongresi’yle ilgili ortaya çıkan iddialara da tek tek yanıt verdi.

“BAŞKA BİR TÜRKİYE’Yİ İMHA EDİP GİDİYORLAR”

Açıklamalarına mevcut iktidarı eleştirerek başlayan Dervişoğlu, “2022 yılında toplumun hemen tüm kesimlerinde ciddi problemler yaşandı. Bunları defaatle kamuoyuyla paylaştık. Türkiye’de halinden memnun neredeyse kimse kalmadı. Bütün bu olumsuzluklar da Türkiye’yi hızlı bir cinnet ortamına sürüklüyor. Adaletin olmadığı ve zedelendiği toplumlarda zedelenmemiş bir müessese kalmaz. Bütün bu yaşananların nedeni de adalet müessesesinin zedelenmesi var. AK Parti 3Y ile mücadele edeceğini söylemişti. Yolsuzluk, aldı başını gidiyor. Yoksulluk her gün artan bir şekilde devam ediyor ve yasakları görüyoruz. 3Y’yi yok edeceğiz iddialısıyla yönetime gelenler başka bir Türkiye’yi imha edip gidiyorlar. Yargı yasama ve yürütmenin tek elden yürütüldüğü bir toplumda işlerin yerli yerinde gitmesi beklenemez. Tüm bu yolsuzluklara rağmen biz mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“EN BÜYÜK TEŞEKKÜRÜ MERAL AKŞENER HAK EDİYOR”

EYT düzenlemesinde pastanın büyük payının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de olduğunu belirten Dervişoğlu, “Yeni yıldan çok umutluyuz. 2023 yılında hem bu ceberut iktidardan ve onların ucube sisteminden kurtulacağız Ayrıca cumhuriyetimizin 100. Yılını da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e layık bir şekilde kutlayacağız. 2023 yılı Türk milletinin kurtuluş yılı olarak tarihe kazınacaktır. 2022 yılında güzel bir haber aldık. Ayrıntıları ortaya çıktıktan sonra eksiklikleri de konuşacağız. Görünen odur ki bizim olağanüstü çabalarımızla gündemde tuttuğumuz EYT sorunu artık çözülme aşamasına gelmiştir. Buradan EYT’li kardeşlerimi mücadelelerinden ötürü tebrik ediyorum. Bu konuda en büyük teşekkürü hak edenlerden biri de hiç şüphesiz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’dir. Kendisi iktidarı bu adımı atmaya mecbur bıraktı. Şu hakkı teslim etmek gerekir ki bugün 2,5 milyonu yarın 4 milyon vatandaşımızı kapsayacak olan EYT tablosunun mimarı da ressamı da Meral Akşener’dir. Çünkü 20 yıldır bu konuda adım atmayan iktidar, İYİ Parti kurulduğundan bu yana birçok konuda attığı adımlar gibi bu konuda da adım atmak mecburiyetinde kalmıştır. EYT’li arkadaşlarımızın medet umduğu partiler muhalefet partileri. Bizim siyaset anlayışımız 20 yılın sonunda bütün bu olumsuzlukların yanında iyi şeyleri hayata geçirmek ve kuru muhalefete yapmanın yanında çözüm odaklı muhalefet yapmaktır. Bizim muhalefetimiz milletin menfaatine atılmış her adımı alkışlamayı gerektirir. Kanayan başka bir yara da emekli maaşlarındaki dengesizlik. Nasıl ki EYT konusunda mesafe aldırdık, emekli maaşlarındaki eşitsizliğin de giderilmesi için üzerimize düşen her çabayı göstereceğiz. Asgari ücretin altında emekli maaşı olamaması için iktidarı uyarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“NİSAN SONRASINDA BİR SEÇİM KABUL EDİLEMEZ”

Erken seçim ve iktidarın belirlediği iddia edilen erken seçim ilişkin tarihlerine de değinen Dervişoğlu, Şubat aynı işaret etti ve “Türkiye seçim sattı mahalline girmiştir. İktidarın yapmam dediklerini yapmaya başlamasından anlıyoruz ki seçim beklenenden daha yakın bir tarihte gerçekleşecektir. Görünen o ki iktidar seçim kanunundaki değişiklikleri uygulamak için bazı manevraları yapmaya başlamıştır. İktidar partisinin seçimi erkene alma hazırlığını anlıyoruz. Ama demokrasinin, kanun ve kuralların bir keyfilikle sömürülmesine izin vermeyeceğiz Kendi şahsi menfaatlerini öne alarak siyaset yapma lüksüne de son vereceğiz. Hangi tarih işimize gelir gibi çıkarlar için kanun ve kuralların yok sayılmasına müsaade etmeyeceğiz. Diyorlar ki Haziran’daki seçimi mayısta yapalım. 1 ay önce yapmak o seçimi erken yapmak mı oluyor? Seçim istiyorlarsa hemen seçim. Şubat olsun. Ama biz 6 Nisan sonrasında yapılacak seçimlere karşıyız. Biz size 20 yıl katlandık 2 ay daha katlanırız” ifadelerini kullandı.

“ONLARIN DEMOKRASİ GİBİ BİR DERDİ YOKTUR”

Dervişoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının açıklanmaması konusundaki tartışmalara da yanıt veren Dervişoğlu, şunları söyledi; “Seçimde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı yani 13. Cumhurbaşkanının kim olacağı merak ediliyor. Cumhur ittifakında bir kişinin iki dudağının arasından çıkan ferman kabul edildiği için tartışmalar olmuyor. Bizler, bu sürecin en demokratik süreç olduğuna inanıyoruz. Millet İttifakı’nın adayının kim olacağını toplumun hemen her kesimi tartışıyor ve merak ediyor. Bu bir doğum sancısıdır ve aynı zamanda yüksek demokrasi alametidir. Türkiye’nin 20 yıllık AK Parti iktidarının ardından tekrar aynı felaketleri yaşamamak için dikkatli olması ve tekrar tekrar aynı süreçleri işletmesi yadırganacak değil takdir edilecek bir konudur. Ancak iktidarın havuz medyası bunu polemik konusu haline getirmektedir. Biz biliyoruz ki onların demokrasi gibi bir dertleri yoktur. Demokrasiye inanmayanlar adil de olamaz.”

 “KONGRE SÜRECİ İYİ YÖNETİLEMEMİŞTİR”

22 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan İYİ Parti 3. Olağan İzmir İl Kongresiyle ilgili özeleştiri yapan Dervişoğlu,  “İlçe kongreleri ve il kongreleri arasındaki sürenin uzun olması nedeniyle doğru yönetilememiştir. Süre bu kadar uzun olunca kutuplaşma, manipülasyon ve bilgi kirlenmeleri olur ve bunların hepsi de İzmir’de yaşanmıştır ve yaşanmaktadır. Bizler sizlerin oylarıyla TBMM’de sizleri temsil ettiğimiz bir pozisyondayız. Yaşımızın da kemale eriş olması münasebetiyle bize gittiğimiz yerlerde parti büyüğü sıfatı yakıştırdılar. Parti büyüğü olanın yanında arkadaş, kardeş olmak da benim tercihimdir. Parti büyüğü diye anılanlar doğru görev tercihinde bulunmalıdırlar. Bu isimleri görevi ayrıştırmak ve bölmek değil birleştirmek ve kucaklamaktır. Her kim bu yönde bir adım atıyorsa bilin ki niyeti bozuktur. Ben sürecin doğru yürülmesinden yanayım. Bazı art niyetli çevreler tarafından hiç arzu etmediğim tartışmaların içine çekilmek istendim. Yıllarca il başkanlığı yapmış arkadaşımızın ve kongre süreçlerinin nasıl olduğunu tecrübem çerçevesinde en iyi bilenlerdenim. Bunlar yapılmaması icap eden işlerdir. Bütün bu olup bitenlerin yadırganmaması da icap eder. İktidara yürüyen partilerde bunlar olur. Oluyor diye sakın moralinizi bozmayın. Bu yaşananlar İYİ Parti iktidarının doğum sancısıdır” dedi.

Dervişoğlu ayrıca adaylara ilişkin basına yansıyan kulislere de değinirken ‘Dervişoğlu’nun adayı Emre Eryılran’ iddialarına son noktayı koydu ve şunları söyledi; “4 arkadaşımız adaylıklarını açıkladılar ve hepsine başarılar diliyorum. Hepsi bir hedef ortaya koydular ve bunu için çaba sabrediyorlar. Haberlerde aday olduğu hatta benim adayım olduğu iddia edilen Emre Eryıldıran henüz adaylığını açıklamamıştır. İlçe başkanlıklarında temaslarına devam ediyor. Süreç sonunda kararını verecek. Emre benim adayımmış. Ben diğer adayların da abisiyim. Emre de benim kardeşimdir. İYİ Parti benim aklımla hareket etmemin icap ettiği bir alandır. Dostluk ilişkilerimi dostluk mertebelerine göre inşa etmem. İYİ Partinin bu süreci doğru atlatmasının yolu da tarafsız olmaktan geçmez. Elbette ki taraf olacağız. İYİ Parti’den, Türkiye ve İzmir’den yana olacağız. Çıkarılan tartışmalar İYİ Partiyi tanımayan insanların çıkardığı tartışmalardır. Elbette ki böyle zamanlarda fırsatçılar da çıkar. Bu kişiler süreci kendi lehine inşa etmeye çalışır. Biz bunları yaşadık. Siyaseti bunları sükûnet ve olgunlukla karşılamayı gerektirir. 3-5 kişi anca çete oluşturur. Biz 3-5 kişinin kurduğu ve manipülatif bir çetenin kararlarını benimsemeyiz. Kimseyi itham ediyorum zannetmeyiniz.”

KONGREDE KİMİ DESTEKLEYECEK?

Kongrede destekleyeceği adayı da istişareler sonrasında belirleteceğinin altını çizdi ve “Altını çizmek istedim bir diğer husus da… İzmir’de arkadaşlarımız aday oluşlar emek veriyorlar. 4 arkadaşımız adaylığını açıkladı, 1 arkadaşımız adaylık konusunda düşünüyor. Bakarsınız bir kişi daha çıkar. Bir bakmışsınız kongre günü de birisi çıkar. Genel Merkez adayı olduğuna ilişkin bazı duyumlar aldım. Bu dedikoduyu noktalamak için konuşuyorum. İYİ Parti Genel Merkezi’nin İzmir’de bir başkan adayı yoktur. Vardır diyen varsa bana gelsin. Buraya gelirken Sayın Genel Başkanımıza İzmir’le ilgili talimatları ya da tasarrufu olup olmadığını sordum. O da sadece ‘İzmir’e güveniyorum ve selamlarımı gönderiyorum’ dedi. Ben de size güveniyorum. Kongrede kimden yanasınız diye sorabilirsiniz. Benim kongrede kullanmak için bir oyum var. O oyu kime atacağıma karar vermek için ilçe başkanlarımızla görüşeceğim. Uzun süre İzmir’deyim. Önce ilçe başkanlarımızla görüşmeler yapacağı sonra da özel görüşmeler yapacağım. İzmir’in kaderini belirlemek ne haddime. Sizin belirlediğiniz kadere uymak benim işim. Şimdi bu enfekte olmuş süreci yerli yerine oturtma zamanıdır. Enfeksiyonu ortadan kaldırma ve birlik beraberlik oluşturma zamanıdır. Seçimlerdeki şeyler unutulur. Ama kongrelerde yaşananları kafalarınızdan silemezsiniz” ifadelerini kullandı.

ŞENGÜL AÇIKLAMASI

İYİ Parti’ye geçeceği ve sürecin devam ettiği konuş gündeme gelen Aydın Şengül süreciyle ilgili tarih veremediğini belirten Dervişoğlu, “Herhangi bir tarih vermiyorum. O açıklamayı yaptığımda partimiz kongre sürecine girmiştir. Şu anda çok daha büyük işlerimiz var” dedi.

“AYRI KONGRELERİ YADIRGIYORUM”

İktisat kongresindeki Büyükşehir ve bakanlık ikiliğine de değinen Dervişoğlu, farklı programlara karşı olduğunu söyledi ve  “Ben her zaman birlikten ve beraberlikten yanayım. Ben bir İzmir sevdalısı olarak ayrışmayı doğru bulmuyorum. Atatürk’ün iktisat kongresi topladığı yerde farklı kurumların ayrı kongre tanzim etmesini yadırgıyorum. Böyle ayrışmalar cumhuriyetimize ve Atatürk’ün hatırasına yakışmaz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.