Dolar 32,2785
%-0.62
Euro 34,6288
%-0.51
Altın 2.412,740
%-0.41
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de kritik hafta: Başkanlık düğümü için gözler MYK’da

CHP İzmir’de kritik hafta: Başkanlık düğümü için gözler MYK’da

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği için istifa etmesinin ardından gözler yeni il başkanının kim olacağına çevrilmiş ve örgüt yönetim içinden seçimle mi yoksa atama yoluyla mı yeni başkan seçilmesi noktasında ikiye bölünmüştü. İl yönetim kurulu üyeleri İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya’nın isminde uzlaşı sağlarken CHP İzmir’de başkanlık düğümünün 4 Ocak ÇArşamba günü gerçekleştirilecek MYK toplantısında çözüleceği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2023 - 10:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği için istifa etmesinin ardından gözler yeni il başkanının kim olacağına çevrilmişti.

Başkanlık için partinin İzmir örgütünde dört koladan çalışmalar devam ederken atam formülü ve yönetim içinden bir ismin atanması noktasında ayrılık yaşanmıştı.

Yönetim kendi içlerinde yapılacak oylamayla il başkanı belirlenmesi noktasında diretmiş ve İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya isminde uzlaşmış ve yönetim içinde imza toplamıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise atama yoluyla başkan belirlenmesi için çalışmalar yaptığı ileri sürülmüştü.

Yücel’in istifasından hemen sonra yönetim kurulu üyeleri ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek toplantı yapmış ve toplantının ardından Kaya, Ankara’ya giderek bir dizi temaslarda bulunmuştu.

DÜĞÜM MYK’DA ÇÖZÜLECEK

Başkanlık için atama ve ağabey formülleri de halen geçerliliğini korurken parti kulislerinde atam formülünde Erdal Karademir, Mehmet Ali Çalkaya, Şenol Arslanoğlu, Altan İnanç ve Şamil Sinan An’ın isimleri geçerken son dönemeçte İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’ın ismi de gündeme gelmişti.

Öte yandan; CHP İzmir’de başkanlık düğümünün 4 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan CHP MYK toplantısında çözülmesi bekleniyor. 

Toplantıda MYK’nın başkanlık konusunda kararını vereceği belirtilirken Genel Merkez düzeyinde atama formülünün öne çıktığı iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.