Dolar 32,3590
%-0.38
Euro 34,7525
%-0.15
Altın 2.403,850
%-0.78
Bist-100 10.151,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gözle MYK'da! Yeni il başkanı kim olacak?

CHP İzmir'de gözle MYK'da! Yeni il başkanı kim olacak?

CHP İzmir İl Örgütünün yeni il başkanının bugün belli olması bekleniyor. Deniz Yücel'in istifasının ardından yerine atanacak yeni il başkanının bugün toplanacak MYK'da görüşülmesi bekleniyor. İl başkanlığı için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ve İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya isimleri öne çıkıyor.

  • Ege Postası
  • 04.01.2023 - 08:11

EGEPOSTASI- 5 yıldır sürdürdüğü CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden geçtiğiz 26 Aralık'ta milletvekili aday adaylığı için istifa eden Deniz Yücel'in yerine atanacak ismin bugün belli olması bekleniyor.

Bugün toplanacak CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) istifa eden il başkanlarının yerine atanacak isimleri görüşecek.

İzmir İl Örgütünde yeni il başkanı için uzun süredir isim tartışmaları devam ederken, gözler MYK'nın alacağı karara çevrildi.

AYDIN MI, KAYA MI?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Başkanlığı görevi için Genel Merkeze İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın'ın ismini önerdiği ileri sürülmüştü.

Diğer yandan İl Yönetim Kurulu üyeleri ise kendi aralarında İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya ismi üzerinde uzlaşmışlardı.

Genel Merkezin gönderdiği istifa genelgesinin ardından birçok isim gündeme gelmişti.

Parti kulislerinde il başkanlığı görevi için Mehmet Ali Çalkaya, Altan İnanç, Şenol Aslanoğlu, Erdal Karademir, Şamil Sinan An ve il yönetiminden Görkem Duman isimleri de konuşulurken, MYK'nın masasında Murat Aydın ve Çağdaş Kaya olduğu iddia edildi.

SÜRPRİZ BİR İSİM DE GÜNDEMDE

Öte yandan Genel Merkez'de sürpriz bir isim Adil Akyıldız da il başkanlığı görevi için konuşuluyor.

İLÇELERDE KARAR İL BAŞKANLIĞINDAN SONRA

Öte yandan; milletvekilliği için ilçe başkanlarının istifa ettiği Karşıyaka, Karabağlar ve Ödemiş ilçelerinde başkanlık koltuğuna oturacak isimlerin il başkanının belirlenmesinin ardından belli olacağı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.